Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Πάνω από 10 ΙΧ έπεσαν στο λιμάνι της Σύμης λόγω κακοκαιρίας

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Πάνω από 10 ΙΧ έπεσαν στο λιμάνι της Σύμης λόγω κακοκαιρίας

Θάλασσα - κακοκαιρία ΕUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

 

 

 

Συντάκτης: Χριστίνα Παπασταθοπούλου

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν χθες στο Αιγαίο δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα σε πολλά νησιά.

Σ' ένα από αυτά, στη Σύμη, οι θυελλώδεις άνεμοι και η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε για περίπου 5 ώρες παρέσυραν περισσότερα από δέκα ΙΧ αυτοκίνητα μέσα στη θάλασσα.

Αυτή την ώρα σπεύδουν στο σημείο πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, ενώ στο σημείο βρίσκονται και στελέχη του Λιμενικού προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι μέσα στα αυτοκίνητα.

Βυθισμένο στο σκοτάδι παραμένει ολόκληρο το νησί της Σύμης, καθώς έχει υποστεί μπλακ άουτ από τη θεομηνία που το έπληξε. Ο δήμαρχος Λευτέρης Παπαδούκας μιλώντας στην «Εφ.Συν.» εξέφρασε τους φόβους του ότι το εργοστάσιο της ΔΕΗ πρέπει να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, οι οποίες, όπως είπε, φοβάται πως θα πάρει μέρες για να αποκατασταθούν.

Χαρακτήρισε την κατάσταση στο νησί πρωτόγνωρη και πολύ δύσκολη, καθώς όπως ανέφερε έχουν μπαζωθεί με λάσπες και άλλα υλικά όλοι οι δρόμοι. Εκτίμησε ότι θα χρειαστούν μήνες για να αποκατασταθούν αυτές οι ζημιές, αλλά όπως είπε με το πρώτο φως της ημέρας θα έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Με σκάφος του Λιμενικού Σώματος από τη Ρόδο θα φθάσει αργά απόψε το βράδυ στη Σύμη ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Πριν αναχωρήσει για τη Σύμη, ενημερώθηκαν για την κατάσταση στο νησί ο πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, οι υπουργοί Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, όπως και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Σταμάτης Ράπτης.

Επίσης για την εκτίμηση της κατάστασης, αλλά και για το συντονισμό των δυνάμεων που θα συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών, ο υφυπουργός Ναυτιλίας συνομίλησε τηλεφωνικά με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, τον γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Δέδε, και τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός αναμένεται να συμμετάσχει σήμερα το βράδυ και αύριο σε συσκέψεις για την εκτίμηση της κατάστασης και να συντονίσει τις επιχειρήσεις αποκατάστασης των ζημιών.

Νωρίτερα το απόγευμα, το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Paros» δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι της Σύμης όπου θα αποβιβάζονταν 42 άτομα, 9 ΙΧ αυτοκίνητα, 2 φορτηγά και 4 δίκυκλα, ενώ θα επιβιβάζονταν 34 άτομα και 4 ΧΙ αυτοκίνητα.

Το πλοίο λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή επέστρεψε και πάλι στο λιμάνι της Ρόδου.

Εφημερίδα των Συντακτών





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0