Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας η Βενεζουέλα και από την Fitch

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας η Βενεζουέλα και από την Fitch

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings κήρυξε με τη σειρά του τη Βενεζουέλα σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας, μία ημέρα μετά την ταυτόσημη ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor's.


Αιτία αυτής της απόφασης του οίκου ήταν το γεγονός ότι το Καράκας δεν κατέβαλε έγκαιρα τόκους δανείων που έχει λάβει από το εξωτερικό, όπως ανέφερε ο Fitch σε ανακοίνωσή του. «Η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει την αποτυχία των ομολογιούχων να λάβουν καθυστερημένες πληρωμές τόκων για τα κρατικά ομόλογα της Βενεζουέλας που λήγουν στις 13 Οκτωβρίου 2019 και στις 13 Οκτωβρίου 2024 μέχρι το τέλος της περιόδου χάριτος των 30 ημερών που έληξε στις 13 Νοεμβρίου 2017» τόνισε σε σχετική ανακοίνωση η Fitch.

Άλλος ένας από τους λεγόμενους τρεις μεγάλους διεθνείς οίκους αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας, ο S&P, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κήρυξε τη Βενεζουέλα σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας, την ώρα που η κυβέρνηση του Nicolas Maduro αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερη δυσκολία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της έναντι των διεθνών πιστωτών της.

Η ανησυχία των πιστωτών εντείνεται καθώς εξακολουθούν να μην γνωρίζουν πώς το πλούσιο σε πετρέλαιο λατινοαμερικανικό έθνος θα πληρώσει τα χρέη του. Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας κατηγόρησε την κυβέρνηση Maduro ότι καταστρέφει την οικονομία.

Liberal.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0