Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κρίσιμη η κατάσταση της τραυματισμένης δικηγόρου, Αναστασίας Τσουκαλά

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Κρίσιμη η κατάσταση της τραυματισμένης δικηγόρου, Αναστασίας Τσουκαλά

Φωτογραφία αρχείου | EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

 

 

 

Εξαιρετικά σοβαρή και κρίσιμη είναι η κατάσταση της Αναστασίας Τσουκαλά, η οποία βρισκόταν στα Εξάρχεια την ώρα των επεισοδίων μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου και συνομιλούσε με φωτορεπόρτερ, όταν τη χτύπησε φωτοβολίδα στο πόδι.

Η 55χρονη εγκληματολόγος αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Paris II, διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό» τραυματισμένη στο αριστερό πόδι και με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω εισπνοής χημικών. Οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο, όπου υπεβλήθη σε εξάωρη ορθοπεδική και αγγειοχειρουργική επέμβαση.

Σφαδάζοντας από τους πόνους βρέθηκε στο έδαφος με αποτέλεσμα και έως ότου έρθει το ασθενοφόρο να εισπνέει χημικά σε μία αποπνικτική ατμόσφαιρα από δακρυγόνα και φωτιές, ενώ παράλληλα ήταν αδύνατη, λόγω της κατάστασής της, η μεταφορά της σε άλλο σημείο.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, η γυναίκα σήμερα το πρωί επέστρεψε στο χειρουργείο προκειμένου να γίνει καθαρισμός του τραύματος της στο πόδι, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή πολύ σοβαρού τραυματισμού.

Το γόνατο έχει υποστεί πολύ σοβαρή ζημιά και δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα χρειαστεί ακρωτηριασμός. Από αυτό οι γιατροί έβγαζαν κάρβουνο, ενώ για την επαναφορά του στο χειρουργείο χρησιμοποίησαν οστικά μοσχεύματα. Ακόμα η κατάσταση του πνεύμονα της είναι εξίσου κρίσιμη, δεν έχει αποκατασταθεί και για το λόγο η γυναίκα δεν μπορεί να αποσωληνωθεί προς το παρόν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε χθες στο νοσοκομείο τη δικηγόρο που παραλίγο να χάσει το πόδι της. «Γίνονται όλες οι ενέργειες για να οδηγηθούν οι δράστες στην δικαιοσύνη» δήλωσε ο Νίκος Τόσκας, χαρακτηρίζοντας τους συμμετέχοντες στα επεισόδια, «μειοψηφία που επιζητά την βία και τόνισε «δεν έχουν χώρο στην Δημοκρατία μας τέτοιες λογικές».


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία κατά των, αγνώστων προς το παρόν, υπαιτίων αναφορικά με το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, που τιμωρείται με κάθειρξη 5 έως 10 ετών.

Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε επίσης, κατά αγνώστων για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση σχετικά με την πυρπόληση αυτοκινήτου στην περιοχή των επεισοδίων.

Χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μεταξύ των οποίων και αρκετοί ξένοι υπήκοοι. Σε δύο από αυτούς απαγγέλθηκε κακουργηματικού βαθμού κατηγορία για κατοχή εκρηκτικών υλών και παραπέμπονται σε Ανακριτή

Οι υπόλοιποι θα δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για αδικήματα που ανά περίπτωση αφορούν επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά αστυνομικών που τελούν σε υπηρεσία, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίστασης κατά της αρχής και παράνομης κατοχής φωτοβολίδων.


«Εγκληματική ενέργεια από όποιον κι αν προέρχεται»

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος εξέφρασε της ευχές για ταχεία ανάρρωση, ενώ υπογραμμίζει ότι «η εκτόξευση σε ευθεία βολή δακρυγόνων ή φωτοβολίδων αποτελεί εγκληματική ενέργεια από όποιον κι αν προέρχεται».

Σε ανακοίνωση της Ένωσης σημειώνεται ότι «η κ. Τσουκαλά τραυματίστηκε βαριά, ενώ βρισκόταν δίπλα σε εργαζόμενους φωτορεπόρτερ σε χώρο που εκτυλίσσονταν επεισόδια, κοντά στην κατοικία της, από ναυτική φωτοβολίδα που περιείχε φώσφορο».

«Για άλλη μια φορά δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι φωτορεπόρτερ ασκούμε τα καθήκοντα μας σύμφωνα με κανόνες δεοντολογίας. Στη θέση της κ Τσουκαλά θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από μας.»

Εφημερίδα των Συντακτών





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0