Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Η κριτική του Κορνήλιου Καστοριάδη στο μαρξισμό - Συμπόσιο στο Πανεπιστήμιο Σίδνεϊ

Αρχική | Ομογένεια | Ομογένεια Αυστραλίας | Η κριτική του Κορνήλιου Καστοριάδη στο μαρξισμό - Συμπόσιο στο Πανεπιστήμιο Σίδνεϊ

Φωτο: Ο Κορνήλιος Καστοριάδης στο σπίτι του στο Παρίσι

 

 

 

Με ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορική εξέλιξη του Κορνήλιου Καστοριάδη αφ' ότου έφυγε από την Ελλάδα για την Γαλλία στα μέσα τις δεκαετίας του '40, πραγματοποιείται αύριο (Παρασκευή, 15/12/2017) Συμπόσιο στο Σίδνεϊ με θέμα το έργο του μεγάλου στοχαστή της αυτονομίας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στο Πανεπιστήμιο Σίδνεϊ υπό την εποπτεία του διευθυντή του Τμήματος Νέων Ελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών, καθηγητή Βρασίδα Καραλή.

«Θα προσπαθήσουμε να βρούμε πώς συνεχίστηκε η κριτική που έκανε στον μαρξισμό ο Καστοριάδης και ποια ήταν τα αποτελέσματα αυτής της κριτικής και μέσα από αυτή να αξιολογήσουμε τις θέσεις του Καστοριάδη στην μεταπολεμική ευρωπαϊκή φιλοσοφική σκηνή» δήλωσε ο κ. Καραλής σε συνέντευξή του στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS.

Ο κ. Καραλής θα είναι ένας εκ των πέντε ομιλητών και θα αναπτύξει το θέμα «Κορνήλιος Καστοριάδης και Θουκυδίδης».


Οι υπόλοιποι ομιλητές είναι:

- Καθηγητής Peter Beilharz: «Πώς ο Pierre Chaulieu έγινε Κορνήλιος Καστοριάδης; Κοιτώντας πίσω από την Αυτονομία στο περιοδικό «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» και το Κίνημα Detroit».

- Καθηγητής Peter Murphy: «Δύο έμβρυα σε ένα κέλυφος- ο James Burnham και ο Κορνήλιος Καστοριάδης και αποκλίνουσες κριτικές τους για τον γραφειοκρατικό κολεκτιβισμό».

- Δρ. Craig Browne: «Ο Κορνήλιος Καστοριάδης και η Αντίληψη περί της Διαλεκτικής του Ελέγχου».

- Alonso Casanueva Baptista: «Εξέταση της σχέσης μεταξύ πολιτικής και παιδαγωγικής στο πρόταγμα της αυτονομίας του Καστοριάδη».


Το Συμπόσιο θα λάβει χώρα από τις 11πμ. έως τις 3.30μμ., στην αίθουσα CCANESA Board Room, του κτιρίου Madsen Building, στο Πανεπιστήμιο Σίδνει.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Νέος Κόσμος





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αυστραλία-OASIS: Η οικογενειακή επιχείρηση που είδε τη ζήτηση για ελληνικό καφέ να αυξάνεται εν μέσω πανδημίας

07 Μαϊου 2020, 19:14
Οι συνθήκες καραντίνας οδήγησαν σε άνοδο τις διαδικτυακές παραγγελίες   Ο χώρος της καφεστίασης ήταν από ...

Έλληνας της Μελβούρνης μοίρασε χιλιάδες δολάρια σε ανέργους

30 Μαρτίου 2020, 22:32
Ο Πίτερ Ντάρμος που πήγε στο Centrelink του Box Hill και μοίραζε χαρτονομίσματα των ...

«Υπάρχουν θεραπείες για πολλές ασθένειες αλλά κάθονται μέσα στα ψυγεία»

03 Απριλίου 2019, 01:47
Λέει η ομογενής επιστήμονας Καθηγήτρια Ανοσολογίας, Βάσω Αποστολοπούλου, στον «Νέο Κόσμο», ανακοινώνοντας επισήμως ότι ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0