Τι αποκαλύπτουν τα ημερολόγια της γραμματέως του Χριστοφοράκου
Συναντήσεις με τον Κώστα Σημίτη και άλλα στελέχη της κυβέρνησής του είχε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος την περίοδο 1997-98, όπως απέδειξαν τα επαγγελματικά ημερολόγια της γραμματέως του, Αικατερίνης Τσάκαλου, η οποία τα προσκόμισε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που εξετάζει την υπόθεση της Siemens. Τα ημερολόγια αυτά παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο δικαστήριο καθώς η Αικατερίνη Τσάκαλου δεν τα είχε βρει νωρίτερα.
Η γραμματέας του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση της Siemens, τα αναζήτησε έπειτα από έκκληση του δικαστηρίου, τα βρήκε και παρέδωσε τα νέα στοιχεία.
Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο Κώστας Σημίτης ενόσω υλοποιούνταν η σύμβαση «8002» για την ψηφιοποίηση του δικτύου του ΟΤΕ είχε συναντηθεί με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο τουλάχιστον έξι φορές μέσα στο 1997 στο Μαξίμου και περίπου οκτώ το 1998.
Μεταξύ άλλων στα ημερολόγια έχουν καταγραφεί συναντήσεις του τότε ισχυρού άνδρα της Siemens και με άλλα στελέχη της κυβέρνησης και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων ο Θόδωρος Τσουκάτος (είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση) και οι τότε υπ. Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου και Μεταφορών Τάσος Μαντέλης.
Οι συναντήσεις με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, αλλά και με τη γραμματέα του, έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ και η Αικατερίνη Τσάκαλου παραδέχθηκε ότι είχε πάει πολλές φορές στο Μαξίμου, στο πλαίσιο των εντολών του Μιχάλη Χριστοφοράκου.
Η πρώην γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου κατέθεσε ότι δεν γνώριζε το ακριβές περιεχόμενο των συζητήσεων του τότε προϊσταμένου της με τη γραμματέα του Κώστα Σημίτη, κ. Κωστοπούλου, αλλά ότι είχαν σχέση με το «project της εταιρείας με το Δημόσιο».
Επίσης είπε ότι όταν εκείνη συναντούσε την κ. Κωστοπούλου, «δεν θίχτηκε ποτέ το τι συζητούσε ο Χριστοφοράκος με τον πρωθυπουργό. Ήμασταν και οι δυο επαγγελματίες. Διατηρούσα μαζί της μια φιλικό-επαγγελματική σχέση και δεν θα μπορούσαμε να συζητάμε τέτοια θέματα».
Επίσης, στα ημερολόγια έχουν καταγραφεί σε λίστα τα ονόματα Κόκκαλης, Σαραντόπουλος, Τσουκάτος, Π. Τζανετάκης, Παπαντωνίου, Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος, Χρυσολούρης και δίπλα τους η ένδειξη «CL10», που σύμφωνα με την κ. Τσάκαλου ήταν ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο δόθηκε ως δώρο, στο πλαίσιο «των καλών σχέσεων».
Η συνεδρίαση διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 17 Ιανουαρίου.
Με στοιχεία από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα