Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Η κυβέρνηση στέλνει 500 Ελληνόπουλα για δουλειά στην... Αυστραλία

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Η κυβέρνηση στέλνει 500 Ελληνόπουλα για δουλειά στην... Αυστραλία

Έναν ευφάνταστο τρόπο για να μειώσει την ανεργία βρήκε η κυβέρνηση: Να στείλει στην Αυστραλία 500 νέους Έλληνες οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα αν το επιθυμούν να εργαστούν στην μακρινή ήπειρο.


Σύμφωνα με τη σχετική διυπουργική απόφαση οι 500 Έλληνες θα μπορούν να κάνουν διακοπές στη χώρα μαζί με το δικαίωμα της νόμιμης δουλειάς.

Μάλιστα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ εξέδωσε πανηγυρική δήλωση για το γεγονός ότι η κυβέρνηση στέλνει ως οικονομικούς μετανάστες έλληνες πολίτες.

«Από τώρα, κάθε χρόνο, για 12 ημερολογιακούς μήνες, θα μπορούν 500 Ελληνόπουλα να ζήσουν την εμπειρία των διακοπών, μαζί με το δικαίωμα της νόμιμης δουλειάς, σε μία χώρα όπου έχουμε μία από τις πιο δυναμικές ομογένειες» είπε.

Παράλληλα τόνισε μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, της σχετικής διυπουργικής απόφασης, που αφορά το Working Holiday Visa με την Αυστραλία, πως «άλλη μία δέσμευση στην ομογένεια και στην κυβέρνηση της Αυστραλίας εκπληρώθηκε, για ένα θέμα που μου έθεσε στη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε στην Καμπέρα και η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Τζούλι Μπίσοπ».

Επίσης σημείωσε, πως ήταν μια εκκρεμότητα από το 2014, η οποία μπήκε στην οριστική διευθέτησή της μετά την επίσκεψή του στην Αυστραλία, όπως είπε, «με νόμο που ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή και στη συνέχεια με κοινή υπουργική απόφαση, που φέρει τις υπογραφές των υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη».

Liberal.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0