Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δεν θα διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια το Mega

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Δεν θα διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια το Mega

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού Mega.


Με επιστολή τους προς τις συστημικές τράπεζες οι μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού Mega ενημέρωσαν τους πιστωτές ότι δεν θα διεκδικήσουν κάποια από τις 7 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας διότι θεωρούν πολύ υψηλό το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ.

Με αυτό τρόπο επισημοποιήθηκε η απόφασή τους να μην καταθέσουν φάκελο  στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την διεκδίκηση μιας εκ των επτά προκηρυχθεισών τηλεοπτικών αδειών.

Τέλη Φεβρουαρίου θα σταματήσει να εκπέμπει όποιο κανάλι δεν διεκδικήσει άδεια

Σήμερα, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00, λήγει η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Σύμφωνα με ενημέρωση του αντιπροέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ρ. Μορώνη, η λίστα των υποψηφίων που θα προσέλθουν σήμερα στα γραφεία του ΕΣΡ για να διεκδικήσουν μία άδεια, θα δημοσιοποιηθεί νωρίς το απόγευμα.

Στα γραφεία του ΕΣΡ βρίσκονται επτά ομάδες υποδοχής, οι οποίες απαρτίζονται από έναν νομικό και έναν οικονομολόγο, οι οποίοι παραλαμβάνουν τους φακέλους και κάνουν έναν πρώτο έλεγχο μέχρι την αποσφράγισή τους - διαδικασία η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή και ενδέχεται να φτάσει μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη. Ο ενδελεχής έλεγχος των φακέλων (οικονομικά στοιχεία κλπ) θα πάρει από 1,5 έως 3 μήνες. Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ τόνισε ότι μετά τις 15:00 σήμερα, καμία αίτηση δεν θα γίνει αποδεκτή. Επίσης, υπογράμμισε ότι κανένας δημοσιογράφος και καμία τηλεοπτική κάμερα δεν θα εισέλθει στα γραφεία του ΕΣΡ, καθώς θα παρεμποδίσει τη διαδικασία.

Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων στα γραφεία του ΕΣΡ, παρόντες θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων για μια τηλεοπτική άδεια. Η αποσφράγιση θα ξεκινήσει με τη σειρά που θα έχουν κατατεθεί οι φάκελοι ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν περιθώριο 10 ημερών για να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μορώνης, βάσει του νόμου, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει τέλος Φεβρουαρίου. Τυπικά αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή του.

Liberal.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0