Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Πατριδοκάπηλοι, οι ανεγκέφαλοι που επικρατούν - Του Φιλοκτήτη Διακομανώλη*

Αρχική | Απόψεις | Πατριδοκάπηλοι, οι ανεγκέφαλοι που επικρατούν - Του Φιλοκτήτη Διακομανώλη*

Μόνο βαθιά θλίψη μου προκαλεί όλο αυτό το λαϊκό πανηγύρι της πατριδοκαπηλίας που έχει στηθεί γύρω από το όνομα της γειτονικής χώρας των Σκοπίων.

Γελοιωδέστατοι, αυτόκλητοι κήνσορες του πατριωτισμού μας βρίσκονται στα κανάλια και προπηλακίζουν κάθε καθαρή και νηφάλια φωνή που τολμά να συναινεί στο να τα βρούμε με τους βόρειους γείτονές μας. Ωρύονται οι ανεγκέφαλοι πατριδοκάπηλοι για το «παγκόσμιο έγκλημα» ξεπουλήματος της ιστορίας και του ιερού ονόματος της Μακεδονίας μας. Κουνούν το δάχτυλο προς κάθε κατεύθυνση με τη σιγουριά και την ασυλία που προσφέρει η πατριδολαγνεία.

Κάτι περίεργοι τύποι ακροδεξιών καναλιών έχουν αναλάβει εργολαβικά να διασύρουν την ανεξαρτησία της σκέψης και της βούλησης των εκπροσώπων του Κοινοβουλίου. Σε στυλ «Ιεράς Εξέτασης» ανακρίνουν στον αέρα βουλευτές για να τους αποσπάσουν την ομολογία ότι όχι μόνο τάσσονται κατά του … ξεπουλήματος της Μακεδονίας, αλλά και ότι θα μετάσχουν στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

Είναι αποδεδειγμένο από την ιστορία και μάλιστα με αποδείξεις γραμμένες πάνω στο πετσί μας, ότι κάθε λύση εθνικού θέματος που δεν δίνεται, οδηγεί πάντα σε μια χειρότερη μελλοντική εκδοχή και μάλιστα πυορροούντος του θέματος στο μεσοδιάστημα.

Κάθε λύση που έχει προταθεί για το κυπριακό, προϊόντος του χρόνου, αποτελεί μια χρονική βαθμίδα δυσμενέστερης λύσης του. Το ίδιο, βέβαια συμβαίνει και με το μακεδονικό του οποίου τη λύση, όσο απομακρυνόμαστε από την αφετηρία θα την βλέπουμε να σιγοσβήνει, έως ότου καταστεί μια γραφική διμερής διαφορά σε βάρος πάντα δικό μας και της οικονομίας μας.

Μήπως η Θράκη και η Ήπειρος δεν αποτελούν δυο παρεμφερείς περιπτώσεις διμερούς ή και τριμερούς γεωγραφικής ιδιοκτησίας; Στο κάτω-κάτω της γραφής εμείς θέλουμε το όνομα Μακεδονία να αποτελεί γεωγραφικό προσδιορισμό και σε καμιά περίπτωση να περικλείει τα όρια κάποιας χώρας. Η Μακεδονία δεν είναι χώρα αλλά γεωγραφική περιοχή. Η δε ανιστόρητη μεγαλοστομία, ότι «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» αποτελεί μια συναισθηματική ατάκα του Κωνσταντίνου Καραμανλή που αναπαράγεται ασύστολα ως «εθνικό σλόγκαν», όπως όλες εκείνες οι ανερμάτιστες ατάκες του που… προκαλούσαν ρίγη συγκίνησης στα ανεγκέφαλα πλήθη της εθνικόφρονος δεξιάς. Η Μακεδονία είναι γεωγραφική περιοχή και ανήκει σε τρεις χώρες. Η χρήση λοιπόν του ονόματος με γεωγραφικό προσδιορισμό είναι μια λύση δίκαιη και σαφέστατα καλύτερη από το υπάρχον καθεστώς του αναγνωρισμένου κρατιδίου από 150 χώρες ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Βγήκαν όλοι απ’ τη ναφθαλίνη τους μπας και εδώ κρύβεται η πολιτική τους ευκαιρία. Καρατζαφέρηδες, Φράγκοι και Καμένοι παίζουν τα χαρτιά της εθνικοφροσύνης τους. Αναστήσαν τον Χριστόδουλο και προσπαθούν να του πάρουν πύρινα λόγια απ’ τον τάφο για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας. Μόνο την… δεξιά του Κυρίου δεν του ζήτησαν για να την χρησιμοποιήσουν κατά του Ιερωνύμου.

Απέδειξαν όλοι αυτοί οι πατριδοκάπηλοι ότι δεν είναι ταγμένοι με τη φωνή της εκκλησίας, παρά μόνο αν η εκκλησία ταυτίζεται με τις ακροδεξιές απόψεις τους και τα σχέδιά τους. Ήρκεσε η δήλωση του Ιερώνυμου για αποχή από συλλαλητήρια για να καταστεί προδότης των ιστορικών παραδόσεων και συγκριτική σκιά του προκατόχου του, του θεατρίνου Παρασκευαίδη.

Χάσαμε τ’ αυγά και τα πασχάλια. Ο αθεϊστής Τσίπρας σε αγαστή συνεργασία με τον Αρχιεπίσκοπο, με εναγκαλισμούς και χειροφιλήματα. Ο Μητσοτάκης σε πανικό και αμηχανία χωρίς να μπορεί να αρθρώσει πειστικό λόγο που να πείθει πολίτες με IQ άνω του 40. Ο Καμμένος, καμμένος όπως πάντα, επικαλείται το ανέφικτο ενός δημοψηφίσματος για να μπορέσει γαντζωμένος στην καρέκλα του να ενδύεται τις φόρμες παραλλαγής και να ζήσει ακόμα λίγο το όνειρο του ονείδους μας, δηλαδή τον υπουργικό του θώκο. Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί καλοναρχούν τα τροπάρια τους. Η αντιπολίτευση δεν τάσσεται ποτέ υπέρ της κυβέρνησης ακόμα κι αν πρόκειται για το καλό της πατρίδας.

Είμαστε μια χώρα της μιζέριας και της συναλλαγής. Χωρίς ιδέες, χωρίς όραμα και χωρίς προορισμό. Τίποτα δεν έχουμε κι ούτε ποτέ θ’ αποχτήσουμε. Πολιτική Αφρικής, ποδόσφαιρο της πλάκας, δικαιοσύνη για κλάματα, αστυνομία άντε γεια και υγεία για πολύ λίγους.

Ούτε αναρχικούς της προκοπής δεν έχουμε, τρομάρα μας, να μπουκάρουν και να τους ξεφτελίσουν όλους. Κάτι καραγκιόζηδες «μπαχαλάκηδες» έχουμε, με εχθρούς τους τα τρόλευ, τα σταθμευμένα Ι.Χ. και τα χιλιοκαμένα μαγαζιά των Εξαρχείων. Ωστόσο, παρά το γιαλαντζιλίκι τους και την ευτέλειά τους παραμένουν παντοτινά ασύλληπτοι, συναγωνιζόμενοι σε ατιμωρησία τους περιπατητές του γραφικού Συριζαϊκού Ρουβίκωνα.


*Φιλικτήτης Διακομανώλης

Συγγραφέας






Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0