Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Στον απόηχο του Συλλαλητηρίου! - Του Θεόδωρου Μεσσηνέζη

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Στον απόηχο του Συλλαλητηρίου! - Του Θεόδωρου Μεσσηνέζη

Το Συλλαλητήριο έληξε. Πέρασε. Τράνταξε, όχι μόνον την Αθήνα αλλά όλον τον Ελληνισμό όπου γης. Έμεινε όμως ο απόηχός του που μαρτυρά πολλά. Η παρουσία και κυρίως τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη, του ενενηντάχρονου αυτού ινδάλματος όλων των Ελλήνω, σαν δυνατός άνεμος, ήρθε και έδιωξε το πούσι που έκρυβε για πολύ καιρό από τα μάτια μας, ορισμένες αλήθειες, που πολλοί, πολύ θα ήθελαν να μη τις βλέπουμε εμείς ο Λαός ,και κυρίως, απογύμνωσε πολλούς από ψεύτικους υποκριτικούς μανδύες, που φορώντας αυτούς, άλλοι είναι και ως άλλοι μας παρουσιάζοντο! Κυρίως διέλυσε την συμφεροντολογική κομματική υποκρισία. Από τα πρώτα λόγια του Μίκη οι αντιδράσεις τους απέδειξαν πόσο ο πολιτικός μας κόσμος είναι έρμαιο της κομματικής του υποταγής και όχι της όπως θα έπρεπε Εθνικής του Πίστης. Τους διέφυγε όμως μια βασική λεπτομέρεια, ότι ο ομιλητής  Μίκης δεν ήταν κάποιος ορκισμένος αντίπαλός τους, αλλά ένας παλιός καλός συνοδοιπόρος τους, που γνώριζε εκ των έσω τις αδυναμίες τους που σαφώς είναι βλαβερές για τη Πατρίδα και με τα λόγια του, τα απολύτως  Ελληνικά, εκείνο το πρωί, θέλησε να τις αλλάξει εις όφελος του Λαού της, κάτι που ως φαίνεται ενόχλησε πολλούς, ιδίως τους κρατούντες!

Και πράγματι, πριν καλά καλά λήξη η μεγαλειώδης αυτή Πανελλήνια σύναξη, εξέχον κυβερνητικό στέλεχος υπεύθυνο για τη Δημόσια Ασφάλεια επεχείρησε με δηλώσεις του να υποβιβάσει αυτή τη λαοθάλασσα σε μια συνήθη συνάθροιση ατόμων που δεν ξεπερνούσε μερικές χιλιάδες!!! Οι εκατοντάδες χιλιάδων ανθρώπων και σημαιών , σα να μην υπήρχαν στη πλατεία Συντάγματος εκείνο το πρωί (αλλά και περίπου μια εβδομάδα πιο μπροστά στη Θεσσαλονίκη), του διέφυγαν και δεν τις πρόσεξε! Με το πέρας δε του συλλαλητηρίου άρχισε ένας ανηλεής βομβαρδισμός από όλα, τα φίλα προς τη κυβέρνηση ΜΜΕ, ιδίως τηλεοπτικά κανάλια, όπου ήταν εμφανέστατη  η άνωθεν εντολή προς τους κυβερνητικούς υποτακτικούς να μειώσουν και να διαστρεβλώσουν την αξία και την ένια των λόγων του Μίκη , αλλά ακόμη και τη πηγαία φωνή των διαδηλωτών και να σπιλώσουν  την προσωπικότητά του. Η πιο εμφανής και πικρή αντίδραση προήρχετο από τα χείλη του λαλίστατου κυβερνητικού εκπροσώπου.

Επέτυχαν τίποτα;; Σαφώς όχι! Ή μάλλον ΝΑΙ. Πέτυχαν να μας αποδείξουν ότι τη κυρίαρχη και βασική θέση στο μυαλό τους τη κατέχει πρώτα το κόμμα και μετά η Πατρίδα! Και δεν αναφέρομαι μόνον στα κυβερνητικά μυαλά, αλλά γενικώς στα πολιτικοποιημένα μυαλά που ως έμβλημά και θεό τους έχουν τη καρέκλα της εξουσίας!

Το μεγαλειώδες Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό θέμα έληξε με το πώς το βλέπει ο Λαός και υπό ποίους όρους δέχεται να επιλυθεί. Ακούσαμε όμως έστω από μία,  ναι μία  μόνο  κυβερνητική ή έστω και μή κυβερνητική φωνή, να δηλώνει ότι η ΦΩΝΗ του Λαού είναι η μόνη που πρέπει να ακολουθηθεί σαν μια εντολή που δεν δέχεται αλλαγές ή τροποποιήσεις;  ΟΧΙ!

Ε! αυτό το ΟΧΙ, είναι το πιο φαρμακερό ρεζουμέ της όλης υπόθεσης. Αποδεικνύει ότι δεν έχουμε πολιτικούς γενικώς με κότσια που μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να υπερασπισθούν επάξια τα συμφέροντα της Πατρίδας. Έχουμε ανθρωπάκια που αποζητούν μια καρέκλα (της εξουσίας βέβαια) για να ακουμπήσουν και πουν ότι κάτι το ξέχωρο είναι ....

ΚΡΙΜΑ !!!!

Θ.Σ.Μεσσηνέζης 06/02/2018





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0