Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Σε εξέλιξη ομηρία σε σούπερ μάρκετ στο Τρεμπ της Γαλλίας - Πληροφορίες για δύο νεκρούς

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Σε εξέλιξη ομηρία σε σούπερ μάρκετ στο Τρεμπ της Γαλλίας - Πληροφορίες για δύο νεκρούς

Φωτογραφία: twitter: @NatsecPack

 

 

 

Συναγερμός έχει σημάνει στη γαλλική πόλη Τρεμπ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ομηρία σε σούπερ μάρκετ. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες πληροφορίες, ενώ ο δήμαρχος της γαλλικής πόλης έκανε λόγο και για δεύτερο νεκρό.

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλιπ χαρακτήρισε το περιστατικό «πολύ σοβαρό» και πως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν τρομοκρατική ενέργεια, ενώ οι πρώτες πληροφορίες από την περιοχή της ομηρίας αναφέρουν πως ένας αστυνομικός είναι τραυματίας. Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την έρευνα για την ομηρία, ενώ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο δράστης «εισήλθε γύρω στις 11:15 στο σουπερμάρκετ Super U και ακούστηκαν πυροβολισμοί».

Επίσης, ο Εντουάρ Φιλίπ, ο οποίος επισκέπτεται την πόλη Μιλούζ, αναφερόμενος στην ομηρία είπε πως ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ αρνήθηκε να δώσει τελικό απολογισμό και τόνισε ότι η υπόθεση δεν έχει λήξει.


Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την ύπαρξη θυμάτων

Ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό των θυμάτων στο περιστατικό με τη σύλληψη ομήρων που βρίσκεται σε εξέλιξη σε σουπερμάρκετ στη νότια Γαλλία.

«Ο δράστης της σύλληψης ομήρων εξακολουθεί να βρίσκεται στο σουπερμάρκετ», δήλωσε ο Φρεντερίκ ντε Λανουβέλ στον τηλεοπτικό σταθμό BFM και πρόσθεσε πως η κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Βλέπω ότι υπάρχουν πληροφορίες για δύο νεκρούς. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω προς το παρόν αυτό τον αριθμό», είπε ο εκπρόσωπος.

Εξάλλου, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, το αυτοκίνητο του άνδρα που τραυμάτισε έναν αστυνομικό βρέθηκε στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του Τρεμπ.

Ανώνυμη πηγή ανέφερε στο Reuters πως ο δράστης της ομηρίας απαίτησε την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του τρομοκράτη που ήταν υπεύθυνος για την επίθεση στο Παρίσι το 2015, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

Ο δήμαρχος της πόλης Τρεμπ Ερίκ Μενασί δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό LCI πως ο άνδρας εισήλθε στο κατάστημα φωνάζοντας «Αλαχού Άκμπαρ (Ο Θεός είναι μεγάλος), θα σας σκοτώσω όλους».

Λίγο νωρίτερα ένα μέλος των CRS τραυματίστηκε από πυροβολισμό στην Καρκασόν, περίπου 10 χλμ. από την Τρεμπ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ σπεύδει στην περιοχή.

Σύμφωνα με μήνυμα στο Twitter του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, οι αρχές βρίσκονται στο σημείο της ομηρίας, ενώ δεν προχώρησε σε περισσότερες πληροφορίες.

Όπως αναφέρει σε τηλεγράφημα του το Reuters, ο δράστης που κρατά άγνωστο αριθμό ομήρων δηλώνει υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.

Την είδηση της ομηρίας μετέδωσε και το ραδιόφωνο Europe 1, το οποίο ανέφερε ότι ένας ένοπλος κρατά ομήρους σε σούπερ μάρκετ.

Η αστυνομική ένωση UNSA ανέφερε επίσης στο Twitter πως βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, αφού νωρίτερα ένα άτομο πυροβόλησε εναντίον τεσσάρων αστυνομικών στην περιοχή της Καρκασόν τραυματίζοντας έναν από αυτούς.

Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού έχει ξεκινήσει έρευνα.

Σύμφωνα με γαλλική αστυνομική πηγή οκτώ άνθρωποι κρατούνταν όμηροι από τον δράστη, ο οποίος έχει πυροβολήσει έναν αστυνομικό, ενω ο δήμαρχος της πόλης, τον οποίο επικαλείται το Reuters, δήλωσε πως ο δράστης βρίσκεται μόνος του με έναν αστυνομικό στο σουπερμάρκετ και όλοι οι άλλοι όμηροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Η Καθημερινή





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0