Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τραμπ: Ρωσία ετοιμάσου, οι πύραυλοι θα έρθουν στη Συρία

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Τραμπ: Ρωσία ετοιμάσου, οι πύραυλοι θα έρθουν στη Συρία

Απάντηση στην προειδοποίηση της Ρωσίας ότι θα καταρρίψει τυχόν πυραύλους που θα εκτοξευθούν από τις αμερικανικές δυνάμεις εναντίον συριακών στόχων, έδωσε με το πιο σοκαριστικό μήνυμα που έχει αναρτήσει ποτέ στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.

Συγκεκριμένα, στο tweet του Αμερικανού προέδρου αναφέρεται ότι "η Ρωσία δεσμεύεται να καταρρίψει όλους τους πυραύλους που θα εκτοξευτούν κατά της Συρίας. Ετοιμάσου Ρωσία, διότι θα έρθουν, ωραίοι και καινούριοι και 'έξυπνοι' πύραυλοι. Δεν θα έπρεπε να είστε εταίροι με ένα ζώο που σκοτώνει τους ανθρώπους του με χημικά και το απολαμβάνει!".

Ακολούθησε και νέο tweet, στο οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος υπογραμμίζει ότι η σχέση των ΗΠΑ με τη Ρωσία είναι χειρότερη από ποτέ, και αυτό περιλαμβάνει και την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο tweet του, "η σχέση μας με τη Ρωσία είναι χειρότερη τώρα από ποτέ, και αυτό περιλαμβάνει και τον Ψυχρό Πόλεμο. Δεν υπάρχει λόγος για αυτό. Η Ρωσία μας χρειάζεται για να βοηθήσουμε με την οικονομία τους, κάτι που θα ήταν πολύ εύκολο να κάνουμε, και θέλουμε όλα τα έθνη να εργαστούν από κοινού. Σταματάμε την εξοπλιστική κούρσα;".

Πρόκειται εκ πρώτης όψεως για οιονεί κήρυξη πολέμου προς τη Ρωσία, σε μία συγκυρία κατά την οποία το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέτυχε, μέσα σε διασταυρούμενα βέτο των μεγάλων δυνάμεων, να καταλήξει σε αποφάσεις για τη Συρία, ενώ ο πρόεδρος και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ έχουν τροποποιήσει τα προγράμματά τους για να παρακολουθήσουν εκ του σύνεγγυς τη συριακή κρίση (προφανώς εν αναμονή στρατιωτικών ενεργειών) και αμερικανικό αντιτορπιλικό έχει ήδη μετακινηθεί από την Κύπρο στα ανοικτά της ρωσικής βάσης της Ταρτούς.

Η δυναμική των πραγμάτων ασφαλώς παραπέμπει σε επικείμενα πλήγματα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εναντίον συριακών στόχων - μένει ωστόσο να φανεί η έκταση και ο χαρακτήρας τους και ο βαθμός στον οποίο θα παραβιάζουν τις κόκκινες γραμμές της Μόσχας (π.χ. με στοχοποίηση ρωσικών δυνάμεων ή συριακών κυβερνητικών κτηρίων).

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρήλθε το 48ωρο εντός του οποίου είχε αρχικά προαναγγείλει τη Δευτέρα ο Donald Trump ότι θα υπάρξει ανάληψη δράσης, ενώ ουδέποτε προσδιορίσθηκε το "τίμημα"  το οποίο οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας συμφώνησαν ότι θα πρέπει να πληρώσει το καθεστώς Άσαντ για την καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά που του αποδίδεται.

Μάλιστα από βρετανικής πλευράς φαίνεται να επικρατούν δεύτερες σκέψεις ως προς τη συμμετοχή σε επιχειρήσεις, καθώς η πρωθυπουργός Theresa May δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να εξασφαλίσει την απαιτούμενη γι' αυτό πλειοψηφία.

Λίγη ώρα αργότερα το Πεντάγωνο ανέφερε ότι δεν σχολιάζει τις ενδεχόμενες μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις του. "Το υπουργείο δεν σχολιάζει τις ενδεχόμενες μελλοντικές στρατιωτικές δράσεις του. Σας παραπέμπω στον Λευκό Οίκο για να χαρακτηρίσει το μήνυμα του προέδρου" στο Twitter, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

"Όπως σημείωσε ο πρόεδρος στις 8 Απριλίου, η επίθεση με χημικά όπλα από το συριακό καθεστώς εναντίον αθώων πολιτών στην Ντούμα της Συρίας στις 7 Απριλίου ήταν φρικιαστική και απαιτεί μια άμεση απάντηση από τη διεθνή κοινότητα" πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.


Πώς αντέδρασε η Μόσχα στις προειδοποιήσεις του Τραμπ

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μόσχας στα tweets του Αμερικανού προέδρου. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Μόσχα τόνισε ότι οι αμερικανικοί πύραυλοι θα πρέπει να στοχεύουν "τρομοκράτες" και όχι "τη νόμιμη κυβέρνηση" στη Συρία.

Επίσης, η Μόσχα απάντησε ότι ενδεχόμενες αμερικανικές επιθέσεις στη Συρία, θα μπορούσαν να καταστρέψουν τα στοιχεία της φερόμενης επίθεσης με χημικά.

 

Ρωσία: Να ξεκινήσουμε με την εξάλειψη των αμερικανικών χημικών όπλων

Το τέλος της κούρσας των εξοπλισμών θα μπορούσε να ξεκινήσει με την καταστροφή των αποθεμάτων χημικών όπλων που διαθέτουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος απάντησε κατ' αυτόν τον τρόπο σχολιάζοντας την προτροπή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς τη Μόσχα να σταματήσει η κούρσα των εξοπλισμών.

"Θαυμάσια ιδέα! Υπάρχει μια πρόταση να ξεκινήσουμε με την εξάλειψη των αμερικανικών χημικών όπλων", είπε η Ζαχάροβα.


Ρώσος πρέσβης στον Λίβανο: Θα καταρρίψουμε όσους πυραύλους εκτοξεύσουν οι ΗΠΑ στη Συρία

Θα καταρριφθούν οποιοιδήποτε αμερικανικοί πύραυλοι ριφθούν στη Συρία, δήλωσε νωρίτερα ο Ρώσος πρεσβευτής στον Λίβανο Αλεξάντερ Ζασίπκιν, προσθέτοντας ότι στο στόχαστρο θα μπουν επίσης τα σημεία προέλευσής τους.

Ο Ζασίπκιν διευκρίνισε σε σχόλια που έκανε και μεταδόθηκαν χθες το βράδυ από τηλεοπτικά δίκτυα ότι αναφέρεται σε δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του αρχηγού του ρωσικού γενικού επιτελείου.

"Αν υπάρξει πλήγμα από τους Αμερικανούς τότε (...) οι πύραυλοι θα καταρριφθούν και ακόμη και στα σημεία από τα οποία προήλθαν οι πύραυλοι θα ριφθούν πυρά", δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ al-Manar TV.

Capital.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0