Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ηλεία: Στα σπίτια οι φλόγες, κόλαση σε τρία μέτωπα (βίντεο)

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Ηλεία: Στα σπίτια οι φλόγες, κόλαση σε τρία μέτωπα (βίντεο)

Απειλείται το χωριό Σκιλλουντία

 

 

 

Στα σπίτια έφτασαν οι φλόγες που απειλούν το χωριό Σκιλλουντία κοντά στα Κρέστενα.

Το χωριό Σκιλλουντία, κοντά στα Κρέστενα, απειλεί η πυρκαγιά και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν άνιση μάχη καθότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στις φωτογραφίες και τα βίντεο φαίνονται οι φλόγες που έχουν μπει στις αυλές σπιτιών, καίνε δέντρα και απειλούν να τυλίξουν τα κτίσματα. Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, νέο πυρκαγιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Κυριακής στην Ηλεία, στην περιοχή Σπιάντζα.

Το νέο μέτωπο κατακαίει δασική έκταση, καλαμιές και χαμηλή βλάστηση ενώ ξεδιπλώνεται με ταχύτητα λόγω των δυνατών ανέμων. Δεν απειλεί αυτή την στιγμή κατοικημένη περιοχή, αλλά προκαλεί τεράστιο πρόβλημα καθώς αναγκάζει τις δυνάμεις πυρόσβεσης που μάχονται στην Σκιλλουντία να διασπαστούν.

Συνολικά, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και η νύχτα προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη. Η φωτιά είχε ξεσπάσει το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Φρίξα και με τους δυνατούς ανέμους το μέτωπο εξαπλώθηκε δυτικότερα, φτάνοντας το βράδυ στην Σκιλλουντία.

Το χωριό Σκιλλουντία έχει βυθιστεί στο σκοτάδι και οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν καθώς έχει περικυκλωθεί από τη φωτιά.

 

Προληπτικά μέτρα στην Αρχαία Ολυμπία

Σε τρία μέτωπα μαίνεται η φωτιά στην περιοχή Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων στην Ηλεία, ενώ στη γειτονική Αρχαία Ολυμπία έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα, υπό τον φόβο επέκτασης της φωτιάς.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρετστένων Διονύσης Μπαλιούκος, «τα μέτωπα της φωτιάς καίνε στις περιοχές Φρίξα, Σκιλλουντία και Καλυβάκια, που βρίσκεται απέναντι από την Αρχαία Ολυμπία».

Οπως πρόσθεσε, «πριν από λίγο οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν τη φωτιά λίγο έξω από τον οικισμό της Σκιλλουντίας, ενώ στη Φρίξα έχει σταματήσει εκεί που υπάρχει η ζώνη προστασίας από την Πυροσβεστική».

Συμπληρώνει ωστόσο ότι «αυτό που μας ανησυχεί είναι οι ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις.»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς δηλώνει ότι «η φωτιά είναι ορατή από εδώ, αλλά είναι μακριά».

Ομως σημειώνει ότι «εμείς είμαστε σε επιφυλακή, διότι πνέουν ισχυροί άνεμοι και γι’ αυτό, τόσο ο δήμος, όσο και η Πυροσβεστική έχουν λάβει τ’ απαραίτητα μέτρα».

Και προσθέτει πως «υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές στην Ολυμπιακή Ακαδημία και στον αρχαιολογικό χώρο για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς».

 

Από το μεσημέρι

Από τις μεσημεριανές ώρες βρίσκονταν σε εξέλιξη τρεις πυρκαγιές στην Ηλεία και μια στην Αρκαδία, οι οποίες εξαπλώθηκαν γρήγορα εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Μάλιστα, όσον αφορά στην περιοχή Φρίξα Ηλείας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, έχοντας ενισχυθεί με προσωπικό και οχήματα από γειτονικές περιοχές.

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το πυροσβεστικό έργο συνδράμουν οχήματα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, καθώς και ιδιωτικό βυτιοφόρο.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στη Ανδρίτσαινα, όπου εκεί επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, όπως και στο Κακοτάρι, όπου βρίσκονται έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Νωρίτερα, είχε εκδηλωθεί φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Σκουροχώρι, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις την έχουν θέσει υπό μερικό έλεγχο.

Στο μεταξύ στην περιοχή Ποταμιά Αρκαδίας, κοντά στην Μεγαλόπολη, έχει εκδηλωθεί φωτιά σε αγροτοδασική έκταση, ενώ 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα και δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα, προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο.

ΤΑ ΝΕΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0