Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Όταν ο έρωτας κι η αγάπη είναι ένα εμπορεύσιμο προϊόν - Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Αρχική | Απόψεις | Όταν ο έρωτας κι η αγάπη είναι ένα εμπορεύσιμο προϊόν - Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Η κρίση που βιώνουμε δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι πάνω από όλα κρίση αξιών, κρίση αρχών, κρίση ηθικής. Και αυτό επιβεβαιώθηκε περίτρανα στη μικρή οθόνη εδώ και δύο ημέρες, όπου νομίζω υπήρξαν οι ίσως χειρότερες στιγμές που έχει δει κάποιος στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια. Η προσπάθεια εκχυδαϊσμού και απαξίωσης του έρωτα και της αγάπης στο βωμό της τηλεθέασης, της ξεπέτας, του εύκολου κέρδους και της προσκόλλησης στην ύλη, είναι χαρακτηριστικό δείγμα της παρακμής.

Εκπομπές που ευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, γυναίκες που κουνιούνται ολόγυμνες και φιλιούνται με άτομα που γνωρίζουν μόνο λίγα λεπτά, η αποθέωση της γύμνιας και της ανηθικότητας  προκαλεί μόνο θλίψη και απορία για το τι μέλει γενέσθαι.

Η αγάπη και ο έρωτας είναι δύο από τα ομορφότερα αισθήματα που μπορεί να αισθανθεί ένας άνθρωπος, είναι δύο αισθήματα που εξυψώνουν τον άνθρωπο και τον καλούν να έρθει σε γνωριμία με τον Άλλον που θα τον ολοκληρώσει ως ύπαρξη. Ο έρωτας και η αγάπη δεν είναι ξεγυμνώνομαι, την πέφτω σε όποιον βρω και χαϊδεύομαι απλά και μόνο για να πάρω λίγα φράγκα παραπάνω. Δεν αγαπάς κάποιον όταν χάνεις κάθε αξιοπρέπεια για τα φράγκα.

Όλη αυτή η θεοποίηση της ύλης και του χρήματος, όλη αυτή η εμμονή με τη σαρκική ηδονή η οποία δεν ενδιαφέρεται στο ελάχιστο για το συναίσθημα και την προσφορά, προσπαθεί να καταργήσει την πνευματική υπόσταση του ανθρώπου. Να τον κάνει να ξεχάσει την ψυχή του, τις αξίες και τα ιδανικά του. Δε μας αξίζουν τέτοιες εκπομπές, δε μας αξίζει τόση φτήνια και ανηθικότητα.  Με εκπρόσωπο εκπομπές που προσπαθούν να κάνουν θεσμό την απόλυτη φτήνια.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για εμάς, είναι να κρατάμε τον εαυτό μας μακριά από τέτοιες εκπομπές, να μη δίνουμε αξία σε θεάματα που εκχυδαΐζουν ένα από τα ωραιότερα συναισθήματα και να δίνουμε σημασία στην πνευματική μας καλλιέργεια. Ίσως το αύριο να είναι καλύτερο (με επιφύλαξη πάντα)…





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0