Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Πώς επιλέγω ένα άθλημα για εμένα; - Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Αρχική | Απόψεις | Πώς επιλέγω ένα άθλημα για εμένα; - Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Η απόφαση να αθληθούμε είναι ιδιαίτερα σημαντική και πρέπει να τη λάβουμε υπόψη με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Υπάρχουν σίγουρα πολλά αθλήματα για ανθρώπους με διαφορετικές ανάγκες, σωματική κατάσταση και υγεία, οικονομική κατάσταση και επιθυμία.

Πώς επιλέγω το κατάλληλο άθλημα για εμένα;

Πρέπει να έχω διαβάσει πληροφορίες για τη φύση και το περιεχόμενο ενός αθλήματος, επιλέγω αυτά που ταιριάζουν στις δικές μου επιθυμίες. Αν είμαι πιο κλειστός άνθρωπος, μπορώ να επιλέξω ένα ατομικό άθλημα, αν είμαι ένας πιο ανοιχτός και κοινωνικός άνθρωπος, μπορώ να επιλέξω ένα ομαδικό άθλημα που με φέρνει σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Αν επιθυμώ να χάσω περιττά κιλά, τότε καλό είναι να ερευνήσω ποια αθλήματα βοηθούν ώστε να χάσει κάποιος πολλές θερμίδες και να χτίσει ωραίο σώμα. Καλό είναι σε αυτή την περίπτωση, να επιλέξουμε ένα άθλημα που να μας προσφέρει έντονη κινητικότητα. Αν κάποιος επιθυμεί ένα άθλημα που θα τον φέρνει κοντά στη φύση και τη θάλασσα, μπορεί να επιλέξει αθλήματα τύπου τρέξιμο, γκολφ, βόλεϊ, τζόκινγκ, χάντμπολ.

Στην περίπτωση της πολεμικής τέχνης, υπάρχουν πολλά είδη τα οποία μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλά και διαφορετικά γούστα: αν κάποιος επιθυμεί να μάθει αυτοάμυνα θα επιλέξει μία πολεμική τέχνη που ειδικεύεται με αυτή, κάποιος που επιθυμεί ένα πιο ‘’σπορ’’ μαχητικό άθλημα θα διαλέξει μία τέχνη τύπου taekwondo, κάποιος που του αρέσει το έδαφος θα διαλέξει μία πολεμική τέχνη που ειδικεύεται σε τεχνικές εδάφους και ούτω καθεξής.

Αναμφίβολα, προσοχή πρέπει να δίνει κάποιος και σε περαιτέρω γεγονότα, όπως την ποιότητα του δασκάλου, την πιστοποίηση που έχει, την καθαριότητα του χώρου. Κατανοώ πως το οικονομικό είναι ένα μείζον πρόβλημα του σήμερα, αλλά όταν κάποιος έχει να κάνει με θέματα που αφορούν την υγεία του, καλό είναι να δίνει προσοχή και σε άλλες παραμέτρους.

Η γνώση θα μας βοηθήσει να πράξουμε τη σωστή επιλογή, καλή επιτυχία!

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0