Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου - Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Αρχική | Απόψεις | Για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου - Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Περιστατικό που συνέβη πραγματικά σε καφετέρια: Έχω βγει με φίλους που έχω να δω καιρό, πηγαίνουμε σε μία καφετέρια ώστε  να μιλήσουμε με άνεση και να μπορέσουμε να δούμε ο ένας το πρόσωπο του άλλου.

Όμως, δεν μπορούσε κάποιος από εμάς να φανταστεί, πως αυτό δε θα μπορούσε να επιτευχθεί με ηρεμία. Πως οι διπλανοί μας, αψηφώντας το νόμο για τον αντικαπνιστικό νόμο, θα κάπνιζαν αρειμανίως και θα δημιουργούσαν ολόκληρα σύννεφα καπνού τα οποία θα ερχόντουσαν επάνω μας.

Θυμωμένη, άρχισα να σκέφτομαι γιατί στη χώρα μας συνηθίζουμε να μην εφαρμόζουμε τους νόμους που δε μας βολεύουν, γιατί με τη δικαιολογία του ‘’δικαιώματος’’, επιβαρύνουμε την υγεία του άλλου, εξαιτίας μίας βλαβερής συνήθειας που ο άλλος έχει επιλέξει  συνειδητά για τον εαυτό του –και είναι και δικαίωμά του, ασφαλώς. Και για το λόγο πως επειδή μεγάλο μέρος του κόσμου καπνίζει, οι μαγαζάτορες κάνουν τα στραβά μάτια και δεν ακολουθούν τον αντικαπνιστικό νόμο, όπως έχει ψηφιστεί από τη νομοθεσία.

Όχι, δεν είναι δικαίωμά μου να αναπνέω τη βρωμιά του τσιγάρου, δεν είμαι υποχρεωμένη να πρέπει να το ανεχτώ όταν βρίσκομαι σε κλειστό χώρο. Αν εσύ μου αναφέρεις απλώς πως έχεις δικαίωμα να καπνίζεις, τότε εγώ θα σου δείξω πλήθος ερευνών που συνδέουν το παθητικό κάπνισμα  σε κλειστούς χώρους με τον καρκίνο στο λάρυγγα και τον πνεύμονα, όπως και με άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις. Δεν είναι υποχρεωμένος κάποιος να επιβαρύνει την υγεία του, ο άλλος είναι υποχρεωμένος να σέβεται και να εφαρμόζει το νόμο χωρίς να τον παραβιάζει. Όχι, δεν είναι δικαίωμα να καπνίζεις σε κλειστό χώρο, δεν είναι δικαίωμα να εξαναγκάζεις τον άλλο άνθρωπο να αναπνέει τη βρωμιά και, κυρίως, οι αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος. Και αυτό δεν είναι κακία, είναι σωστή εφαρμογή των νόμων και σεβασμός στο συνάνθρωπο.

Είθε να εφαρμοστεί και αυτός ο νόμος, ώστε η υγεία μας να προστατεύεται περισσότερο και τα μαγαζιά να το λαμβάνουν υπόψη.





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0