Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

ΕΔΕ για την αστυνομική βία στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | ΕΔΕ για την αστυνομική βία στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

 

 

 

Τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου των εκπαιδευτικών, μεταξύ των οποίων βουλευτής του ΚΚΕ, διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., επισημαίνεται «για άλλη μία φορά ότι, επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών, δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές από την Ηγεσία του Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε».

Σημειώνεται ότι κατά το σημερινό συλλαλητήριο τραυματίστηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Το σημερινό περιστατικό καταδίκασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες» τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ.

«Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, δήλωσε η υπουργός.

«Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές», σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Ο υπέρμετρος ζήλος ορισμένων ανδρών των ΜΑΤ που επέδειξαν εναντίον των διαδηλωτών εκπαιδευτικών είναι επικίνδυνος και απόλυτα καταδικαστέος. Τέτοιες ενέργειες παραπέμπουν σε άλλες εποχές και δεν έχουν καμία σχέση με το πνεύμα και τον ρόλο που η σημερινή κυβέρνηση επιθυμεί να έχει η Ελληνική Αστυνομία», σχολίασε το υπουργείο Παιδείας. «Ήδη η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αντέδρασε άμεσα δίνοντας το μήνυμα σε όσους δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι οι σκοτεινές εποχές του παρελθόντος έχουν περάσει ανεπιστρεπτί», συμπληρώνει το υπουργείο Παιδείας.

Για το περιστατικό έκανε νωρίτερα διάβημα στην αρμόδια υπουργό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

«Η σημερινή άγρια επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις, σε βάρος των εκπαιδευτικών, που είχε ως αποτέλεσμα και το σοβαρό τραυματισμό του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, ο οποίος νοσηλεύεται, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ είναι αδίστακτη» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καταλήγοντας «με αυτό τον τρόπο φαίνεται πως σκοπεύει ο κ. Τσίπρας -όπως έκαναν κι όλοι οι προηγούμενοι- να "κλείσει τις εκκρεμότητές του", δηλαδή να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά που έχει αναλάβει».

Για το θέμα, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης επικοινώνησε με τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Βούτση, αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του, του ευχήθηκε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση και εξέφρασε την απόλυτη αποδοκιμασία του για το γεγονός του αναίτιου τραυματισμού του από χειροβομβίδα κρότου – λάμψης στα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια της σημερινής πορείας δασκάλων και καθηγητών.

Την επίθεση σε διαδηλωτές καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «η σημερινή επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ σε διαδηλωτές εκπαιδευτικούς, που οδήγησε στον τραυματισμό του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και της συνδικαλίστριας, μέλους του ΠΑΜΕ, Θοδώρας Δριμάλα, είναι βάρβαρη και καταδικαστέα. Οι υπαίτιοι της επίθεσης πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά, ώστε να δοθεί το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στα φαινόμενα αστυνομικής βίας. Ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωση  των δύο τραυματιών».

Εφημερίδα των Συντακτών





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0