Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ασυνείδητος με αντιζωοφιλική «κουλτούρα» πέταξε 18 κουτάβια σε ρέμα

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Φιλοζωία | Ασυνείδητος με αντιζωοφιλική «κουλτούρα» πέταξε 18 κουτάβια σε ρέμα

Φρίκη και αποστροφή προκαλεί η ενέργεια ενός ασυνείδητου να πετάξει σε ρέμα βάθους 60 μέτρων στην Ανδρίτσαινα, 18 κουτάβια αφού πριν τα είχε τοποθετήσει μέσα σε τσουβάλια. Ισχυροποίηση και θωράκιση του Νόμου για την προστασία των ζώων ζητά ο Νίκος Φίλης.

Κάτοικος της περιοχής που είδε το αγροτικό αυτοκίνητο να σταματά κοντά στο ρέμα και να πετά τα τσουβάλια με τα κουτάβια ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές ενώ παράλληλα κινητοποιήθηκε η Φιλοζωική Κρεστένων «Νοιάζομαι» που εντόπισε τα κουτάβια εν ζωή. Η φιλοζωική έχει καταθέσει μήνυση κατά αγνώστου, δηλώνοντας ότι το θέμα δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ.

Το περιστατικό δεν έμεινε ασχολίαστο από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, που με αφορμή το γεγονός σημείωσε πως οι σχετικές καταγγελίες από κάθε γωνιά της χώρας δίνουν και παίρνουν και παρά την αυστηροποίηση της σχετικής νομοθεσίας, δεν διαπιστώνεται καμιά ουσιαστική πρόοδος.

Ο βουλευτής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η συνταγματική κατοχύρωση της Προστασίας των Ζώων, ως συμβολική περισσότερο χειρονομία ενίσχυσης των υφιστάμενων, αλλά πλημμελώς εφαρμοζόμενων νόμων (...) προβάλλει ως αναγκαία πολιτική παρέμβαση προς την κατεύθυνση που υποδεικνύει το διεθνές προοδευτικό Κίνημα για την Προστασία και την Ευζωία των κάθε λογής ζώων» και εκτιμά πως «ατυχώς, η πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 24Α ναυάγησε, μέσα σε ένα κλίμα ακατανοησίας, σύγχυσης και διφορούμενων ερμηνειών για την τύχη του συγκεκριμένου άρθρου στην επόμενη, αναθεωρητική Βουλή».

Ο Νίκος Φίλης καλεί το συντομότερο δυνατό, «όσα περιελάμβανε η πρόταση του άρθρου 24Α για την Προστασία των Ζώων να περιληφθούν σε Νόμο και να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή».

efsyn.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Έχασε τη σκυλίτσα του στην Ελλάδα και τη βρήκε στην Σερβία

17 Απριλίου 2024, 23:00
- Η απίστευτη ιστορία της Ράικα   Φωτό: Facebook/Remy Dargere Μια ιστορία βγαλμένη… από ταινία έζησε ένας ...

Νέα Ιωνία: Πέταξε κουτάβια σε κάδο λίγο πριν περάσει απορριμματοφόρο

13 Απριλίου 2024, 20:51
Της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 120.000 ευρώ χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό    Φωτό: Pixabay.com Αποτροπιασμός από τη δράση ...

Βοτανικός: Οκτώ χρόνια χωρίς αναστολή στον 33χρονο που σκότωνε γάτες

17 Ιανουαρίου 2024, 21:17
- Δεν έγινε και κάτι, απλώς τα λέγαμε, είπε στην απολογία του - Του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0