Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

"Παραίτησαν" τον 80χρονο διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας

Αρχική | Υγεία | "Παραίτησαν" τον 80χρονο διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας

Την παραίτηση του από τη θέση του διοικητή του γενικού νοσοκομείου Καρδίτσας υπέβαλε ο Κωνσταντίνος Πατέρας.

Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Η επιλογή του κ. Πατέρα για τη θέση του διοικητή είχε προκαλέσει σάλο αντιδράσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, το όλο πλαίσιο των ενεργειών που οδήγησαν στην παραίτηση είχε αφετηρία το Μέγαρο Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι ο 80χρονος τέως διοικητής υπήρξε στο παρελθόν στέλεχος του ΛΑΟΣ, και στη συνέχεια προσχώρησε στους Ανεξάρτητους Έλληνες, από όπου αποχώρησε το 2016.


Η ανακοίνωση του Κώστα Πατέρα

Με μια λιτή δήλωσή του, ο Κώστας Πατέρας επιβεβαίωσε την παραίτησή του:

"Έθεσα στην διάθεση του Υπουργού Υγείας την παραίτησή μου από την θέση του Διοικητού του Γ. Ν. Καρδίτσας για λόγους προσωπικούς, ευθιξίας και αξιοπρέπειας.

Δρ. Κώστας Πατέρας

D. Ed., M. Ed., Ph.D."


ΝΔ: Συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας για τους διοικητές

"Περιπτώσεις αστοχιών η δική μας κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να διορθώσει όπως έκανε σήμερα", αναφέρει από την πλευρά της η Ν.Δ. ενώ προσθέτει ότι "οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους".

Αναλυτικά, η Ν.Δ. αναφέρει τα εξής:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ως διοικητές νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα (4) πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και διέλυσε τη Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην Κυβέρνηση.

Οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να κρίνουν πώς στελεχώνει το κράτος η Νέα Δημοκρατία και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα  υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Θα αξιολογούνται  για το έργο τους κάθε 3 μήνες και από  αυτό και μόνο θα κρίνονται. Όποιος κρίνεται ανεπαρκής θα απολύεται και μάλιστα δίχως καμία απολύτως αποζημίωση.

Περιπτώσεις αστοχιών η δική μας κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να διορθώσει όπως έκανε σήμερα. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θα αλλάξει. Οι αλλαγές που ξεκίνησαν από το Υπουργείο Υγείας προχωρούν και οι πολίτες βλέπουν ήδη τη διαφορά".

Capital.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

«Καμπανάκι» Τσιόδρα: Η αμφισβήτηση των εμβολιασμών έχει συνέπειες

07 Μαρτίου 2024, 19:15
 - Δεν δικαιολογούμαστε να έχουμε επιδημίες ιλαράς το 2024     Φωτό: Pixabay.com Στην Ελλάδα, από την αρχή ...

Χειροπέδες σε γιατρό Κέντρου Υγείας - Έδινε ψεύτικες βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

02 Μαρτίου 2024, 18:34
 Ηλεία   Ο γιατρός είχε συνάψει συμφωνία με "ιατρικούς επισκέπτες" συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, για να συνταγογραφεί ...

Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για 50.000 ασθενείς

26 Φεβρουαρίου 2024, 21:45
Φωτό: Pixabay.com Καϊτανίδου Μάρθα Την αξιοποίηση 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0