Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Μνήμη Ολοκαυτώματος - Του Νίκου Δόϊκου*

Αρχική | Απόψεις | Μνήμη Ολοκαυτώματος - Του Νίκου Δόϊκου*

Η μνήμη της θηριωδίας του Ολοκαυτώματος μας αφορά όλους. Δεν πρέπει όμως να περιορίζεται σε ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις ούτε σε ρητορικές περί του γεγονότος εξάρσεις.

Στα «ΧΡΟΝΙΚΑ» του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος σημειώνεται εύστοχα πως … «Παρά την απόλυτη καταστροφή, ο κόσμος δεν διδάχθηκε ότι ο Αντισημιτισμός μπορεί να ξεκινάει εναντίον των Εβραίων, δεν σταματάει όμως στους Εβραίους. Απειλεί την ίδια τη ζωή και την υπόσταση κάθε ανθρώπου και επιχειρεί να επιβάλει την απανθρωπιά, παραβιάζοντας κάθε αξία ανθρωπισμού».

Πράγματι η θηριωδία του Ναζισμού μαζί με τα 6.000.000 των Εβραίων αφάνισε και εκατομμύρια άλλων θυμάτων του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Πέραν λοιπόν των εκδηλώσεων και της συλλυπητήριας ρητορικής ας αντιληφθούμε ότι προέχει η διαρκής εγρήγορση των πολιτών του κόσμου απέναντι σε οποιαδήποτε συστήματα, αντιλήψεις, καθεστώτα, πολιτικές ή ιδεολογικές αγκυλώσεις προσπαθούν να αναβιώσουν τις ναζιστικές δοξασίες και μεθόδους, εν τέλει απέναντι σε κάθε έκφραση αντισημιτισμού που συνιστά τον προθάλαμο της γενικευμένης βαρβαρότητας.

Το «ποτέ ξανά» να μεταρσιωθεί σε διαρκές συλλογικό πανανθρώπινο χρέος και υπόσχεση για ανυποχώρητο αγώνα εναντίον κάθε μορφής Αντισημιτισμού, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

* Ν.Δόικος- αρχιτέκτων-πολεοδόμος-συγγραφέας





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0