Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Προανακριτική: «Βόμβες» από τον Σάμπυ Μιωνή

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Προανακριτική: «Βόμβες» από τον Σάμπυ Μιωνή

Πηγή: ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME

 

 

Με «ταινία τρόμου» παρομοίασε τα όσα πέρασε από την «εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο», όπως φέρεται να είπε, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής που καταθέτει σήμερα, Τετάρτη, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Σύμφωνα με πηγές της Προανακριτικής ο μαρτυρας φέρεται να κατέθεσε ότι του ζητήθηκαν χρήματα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ίδιος, όπως είχε άλλωστε προαναγγείλει, θα καταθέσει μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Σήμερα καταθέτω μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Θα σας παραθέσω στοιχεία και είμαι στη διαθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση. Καταθέτω μήνυση εναντίον του κ.Παπαγγελόπουλου, του κ.Φιλιππάκη, του κ.Τάρκα και της κ.Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό. Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου. Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ.Παπαγγελόπουλο και μέλη την κ.Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ.Τάρκα. Όλοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρόνο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπης και τρομοκρατία. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ.Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις» φέρεται να ανέφερε ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής.


Έκανε λόγο για εκβιασμό

Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, ο Σάμπυ Μιωνής είπε πως του ζήτησε λεφτά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για λογαριασμό του Γιάννη Φιλιππάκη.

«Μετά την καταδίκη της κας Παπαδάκου κάναμε έναν συμβιβασμό να μην συνεχίσω εναντίον τους και εκείνοι θα σταματήσουν τα ψεύδη δημοσιεύματα. Μάταια όμως. Λίγους μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας έστειλαν ανώνυμη ογκώδη καταγγελία όπως ακριβώς οι δοσίλογοι στην Κατοχή στην εισαγγελία διαφθοράς. Τον Ιούνιο του 2015 η κα Τουλουπάκη εξέδωσε παράνομο ντροπιαστικό ένταλμα σύλληψης γιατί δήθεν θα διέφευγε από την χώρα ο Αγγελος Μεταξάς, ενώ ο Μεταξάς έμενε στην Ελβετία» φέρεται να είπε.

«Η επίμαχη περίοδος ξεκινά από το 2015 και μετά. Η εγκληματική οργάνωση του κ. Παπαγγελόπουλου με στοχοποίησε για να με εμπλέξει με τη λίστα Λαγκάρντ. Το γεγονός οτι ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου κ. Παπασταύρου που ήταν και σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Οι κατηγορούμενοι κατασκεύασαν κατηγορίες με πολλούς σκοπούς. Ένα απίστευτο ψέμα τους.  Ο Παπαγγελόπουλος και η παρέα του ξεγέλασαν την τότε κυβέρνηση φτιάχνοντας ενα παραμύθι με δράκους και ψέματα. Αυτή η ομάδα και ήθελε να βγάλει χρήματα και βοηθούσε πολιτικούς σκοπούς. Ο Παπαγγελόπουλος θεωρώ ότι από αυτή την σημαία έγινε Υπουργός. Όλη αυτή η υπόθεση ήταν μια κατασκευή. Ο Άγγελος Μεταξάς, συνέταιρός μου δικαιώθηκε όπως και ο Παπασταύρου. Αυτοί οι άνθρωποι προσπάθησαν να με εμπλέξουν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος» κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο Σάμπυ Μιωνής φέρεται να ανέφερε πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος του ζήτησε χρήματα.


Σ. Μιωνής: «Φτάνουνε τώρα στις 10 Μαρτίου οπότε κανονίστηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εμένα, τον Νίκο Παππά και τον κ.Παπαγγελόπουλο για να αποσυμφορηθούν τα ζητήματα που υπήρχαν μεταξύ μας. Ήταν σαφές ότι όσα έκανε ο Νίκος Παππάς ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού. Επισης ήταν σαφές σε μένα ότι Παπαγγελόπουλος και Φιλιππάκης ήταν συνεργάτης. Ο Ν. Παππάς έκανε σύνοψη των συναντήσεων που είχαν προηγηθεί. Για μένα να αποσυρθούν τα παράνομα εντάλματα για τον Μεταξά και για τον Φιλιππάκη να αποσύρω τη μήνυση που του είχα κάνει. Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος και είπε "και των εξόδων που του έχει δημιουργήσει". Δεν πίστευα στα αυτιά μου». Ο ίδιος προσέθεσε πως «οφείλω να πω οτι ο Ν.Παππάς ξαφνιάστηκε και ενοχλήθηκε και ρώτησε τον Παπαγγελόπουλο πόσα είναι αυτά τα έξοδα».

Σε άλλο σημείο φέρεται να είπε ότι του ζήτησαν 350.000 ευρώ: «Έγινε συνάντηση των δικηγόρων μου με τον Φιλιππάκη και τον Τάργκα προκειμένου να βρεθεί μία λύση. Ζήτησαν 350.000 ευρώ να παραιτηθώ από τις αγωγές μου. Όπως είπα στον κ. Παπαγγελόπουλο, "η οικογένεια μου έχει δώσει απαντήση στους φασίστες στο παρελθόν". Προφανώς και δεν θα υπέκυπταν στον εκβιασμό. Στο μεταξύ δικαιώθηκα στην αγωγή μου. Καταδικάστηκαν σε αποζημίωση 375.000 ευρώ. Αυτοί που με εκβίαζαν έπρεπε και να με πληρώσουν. Τα χρήματα αυτά θα τα πάρω και θα τα δώσω σε φιλανθρωπίες».

Πηγές από την Προανακριτική Επιτροπή έλεγαν πως ο Σάμπυ Μιωνής ανέφερε πως «οι κκ..Φιλιππάκης και Τάρκας για να μου αποδείξουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους δεσμεύτηκαν εγγράφως ότι θα κλείσουν όλες τις ποινικές μου υποθέσεις. Ουσιαστικά μου έλεγαν οτι ελέγχουν τον κ. Παπαγγελόπουλο που ελέγχει τις υποθέσεις. Σας καταθέτω αυτό το έγγραφο».

Για το «ραντεβού» στο Μαξίμου ρωτήθηκε από τον Δημήτρη Μαρκόπουλο και ο διάλογος φέρεται να έχει ως εξής:


Δ. Μαρκόπουλος: Πώς κανονίστηκε το ραντεβού στο Μαξίμου; σε ποιους χώρους; Ποιος πήρε την πρωτοβουλία της συνάντησης αυτής;

Σ. Μιωνής: Έγινε στο γραφείο του Παππά, πήρε τηλέφωνο ο Παππάς και μάλλον η πρωτοβουλία ήταν του Φιλιππική. Έγινε η συνάντηση για να αποσυμπιεστεί η κατάσταση. Ήμουν εγώ, Παπαγγελόπουλος, Παππάς.

«Ο πρωθυπουργός και ο Παππάς είχαν καταλάβει ότι κάτι βρωμάει. Είχαν παραπλανηθεί από τον Παπαγγελόπουλο. Είχαν το εξής δίλημμα, από τη μία είχαν πέσει σε παγίδα από την άλλη δεν ήθελαν να στενοχωρήσουν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Κατάλαβα ότι ο Παπαγγελόπουλος είχε πολλή δύναμη, τους βοηθούσε πολύ στη Δικαιοσύνη» δήλωσε ο μάρτυρας.

Ερωτηθείς από τον Δ. Μαρκόπουλος εάν ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν κάτι σαν κράτος εν κρατεί, ο Σάμπυ Μιωνής απάντησε πως «ο Τσίπρας ήξερε τι συνέβαινε, αισθανόταν άσχημα γι’ αυτό και προσπαθούσε να βρει λύση. Δεν τον ήλεγχαν».

Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής ο Σάμπυ Μιωνής κατέθεσε: «Θέλω όμως να πω ότι ο Ν.Παππάς ένιωσε ότι ντροπιάστηκε για όσα είπε ο Παπαγγελόπουλος αλλά και με το χαρτί που του έδειξα μετά. Ήταν πεσμένα τα φτερά του για όσα έκανε ο Παπαγγελόπουλος. Ο Παπαγγελόπουλος όμως τους είχε παραμυθιάσει, ένιωθα ότι είχε μεγάλη εξουσία και στα θέματα της Δικαιοσύνης θα έλεγα πως ήταν κράτος εν κράτει. Η τότε κυβέρνηση είχε υιοθετήσει ένα ψέμα για τον κ. Παπασταύρου, ο οποίος ήταν πολιτικό εργαλείο, και μετά προσπαθούσαν να το μαζέψουν».

Σε άλλο σημείο, ρωτήθηκε από τον Σπύρο Λάππα πόσες συναντήσεις είχε με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, για να απαντήσει μία, ενώ παραδέχτηκε ότι όλα αυτά που καταγγέλλει έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με τη διένεξή του με τον Ι. Φιλιππάκη.

Ερωτηθείς από τον κ. Λάππα εάν θυμάται την αγωγή που έκανε στον Μάκη Βορίδη, ο κ. Μιωνής απάντησε «Παρακαλώ να σεβαστείτε την ακτιβιστική μου δράση».

Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε ο κ. Μιωνής, το δικαστικό σύστημα ήταν: Τουλουπάκη, Ντζούρας, Καλούδης, Παπαγγελόπουλος. «Έχω πει από την αρχή ότι η δράση της συμμορίας είχε τριπλό σκοπό: 1. το οικονομικό όφελος 2. το πολιτικό όφελος λόγω Παπασταύρου και 3. να σταματήσουν την ακτιβιστική μου δράση» φέρεται να είπε.


Ο Σάμπυ Μιωνής υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι διαθέτει στοιχεία για όσα καταγγέλλει:

Δ. Μαρκόπουλος: Είπατε ότι έχετε στοιχεία για όσα μας καταθέτετε. Έχετε και ηχητικά ντοκουμέντα;

Σ. Μιωνής: Δεν υπάρχει λέξη που να σας έχω πει και να μην έχω αποδείξεις γι αυτό. Όποτε μου ζητηθεί από τη Δικαιοσύνη θα τα καταθέσω

Δ. Μαρκόπουλος: Η κα Τουλουπάκη είχε εμπλοκή;

Σ. Μιωνής: Σοβαρά μιλάτε; Προφανώς. Βγάζει παράνομα εντάλματα και όλα τα άλλα. Δεν συζητώ οτι η κα Τουλουπάκη ήταν μέλος αυτής της ομάδας. Είναι παιδί του Παπαγγελόπουλου και κολλητή της Παπαδάκου όπως η δεύτερη μου έχει πει.

Δ. Μαρκόπουλος: Μιλήσατε για μια γυναίκα μάρτυρα φίλη σας που την πίεσαν να σας...δώσει

Σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο μάρτυρας παραδέχθηκε ότι το 2013 υπήρξε παρέμβαση Σαμαρά για συμβιβασμό με Φιλιππάκη. «Με παίρνει ο Σταύρος (Παπασταύρου-στενός συνεργάτης του Σαμαρά και συνεταίρος του Μιωνή) και μου λέει να το κάνουμε. Του λέω "με τίποτα. Ο Σταύρος μου απάντησε "θα σου εξασφαλίσω το καλύτερο". Του απάντησα: "Για σένα επειδή είσαι δικηγοράρα προχώρα". Κάνει τον συμβιβασμό ο Σταύρος (Παπασταύρου) και μετά τον πουλάνε. Τότε του είπα: "Σου είπα Σταύρο δεν εμπιστεύομαι φασίστες"» φέρεται να είπε.

CNN.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0