Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Διάγγελμα πρωθυπουργού: Είμαστε σε πόλεμο με αόρατο εχθρό-Προτεραιότητα να σώσουμε ζωές-Στήριξη ανθρώπων και οικονομίας (video)

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Διάγγελμα πρωθυπουργού: Είμαστε σε πόλεμο με αόρατο εχθρό-Προτεραιότητα να σώσουμε ζωές-Στήριξη ανθρώπων και οικονομίας (video)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες αναφέρθηκε στο γεγονός πως για την χώρα μας δεν υφίσταται ο φετινός στόχος του πλεονάσματος για 3,5%. Όπως είπε, αύριο οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα ανακοινώσουν νέες οικονομικές παρεμβάσεις. «Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό» είπε ο πρωθυπουργός.


Σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup, όλες οι δαπάνες της Ελλάδας για την κρίση του κορονοϊού, και την μεταναστευτική κρίση, δεν θα υπολογίζονται στον προϋπολογισμό του 2020. Το ίδιο και οι δαπάνες για προνοιακές δομές, άνεργους και στήριξη των εργαζόμενων. Αναστέλλονται οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και λαμβάνονται μέτρα για να διασωθούν θέσεις εργασίας. Το κράτος θα καλύπτει το κόστος των επιτοκίων δανεισμού με κεφάλαια που θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

 

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα ανακοινώσουν νέες οικονομικές παρεμβάσεις. Θα διατεθούν σε πρώτη φάση 2 δις ευρώ για στήριξη επιχειρήσεων που θα έχουν προβλήματα λόγω μείωσης του τζίρου. Το κράτος θα καταβάλλει μέρος του μισθού των εργαζόμενων στους κλάδους που πλήττονται. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε έκκληση στις επιχειρήσεις να μην προχωρήσουν σε απολύσεις.

Για την κυβέρνηση παραμένουν τρεις στόχοι για την υγειονομική κρίση:

1. Περιορισμός του ιού

2. Ενίσχυση του συστήματος υγείας

3. Στήριξη οικονομίας και εργαζόμενων

Ο κ. Μητσοτάκης, στον απόηχο του νέου κύματος των περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, όπως η αναστολή λειτουργίας από αύριο των επιχειρήσεων λιανεμπορίου και ο υποχρεωτικός κατ’ οίκον περιορισμός 14 ημερών σε όσους εισέρχονται στη χώρα, απευθύνει νέο ηχηρό μήνυμα στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, υπενθυμίζοντας την κυβερνητική δέσμευση για λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του ιού.

Ο πρωθυπουργός εν τω μεταξύ συνεχίζει τις τηλεδιασκέψεις με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει αλλά και να ακούσει τις προτάσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ήδη χθες επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

ert.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0