Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Μια μακάβρια πομπή...

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Μια μακάβρια πομπή...

Μια πομπή εβδομήντα στρατιωτικών οχημάτων θα μπορούσε να είναι ένα φυσιολογικό καθημερινό θέαμα σε καιρό πολέμου. Σε καιρό ειρήνης, εβδομήντα στρατιωτικά καμιόνια που μεταφέρουν σορούς ανθρώπων-θυμάτων της πανδημίας, είναι απλά ένα μακάβριο θέαμα. Στο τελευταίο, δε, ταξίδι, στην καύση, δεν θα μπορούν να παρευρίσκονται ούτε οι δικοί τους άνθρωποι, αφού βρίσκονται σε καραντίνα. Ας προσευχηθούμε, λοιπόν, όλοι εμείς γι' αυτούς κι ας ευχηθούμε ν' αναπαυθούν εν ειρήνη.

 

Μοιραστείτε μαζί μου το άρθρο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν:

(ANSA)

BERGAMO - Σκηνικό πολέμου στο κέντρο του Μπέργκαμο: Ένα μεγάλο κονβόι στρατιωτικών οχημάτων σταματά στο Borgo Palazzo - μερικές εκατοντάδες μέτρα από το νεκροταφείο. Eίναι τα στρατιωτικά φορτηγά που μεταφέρουν τα φέρετρα από το νεκροταφείο του Μπέργκαμο στα κρεματόρια άλλων περιοχών.

 

 

Ο λόγος, όπως είναι πλέον γνωστό, είναι ότι το νεκροταφείο στο Μπέργκαμο δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τα φέρετρα των θυμάτων του κορωνοϊού για μέρες. Το ίδιο ισχύει και για το κρεματόριο (υπάρχει μόνο ένα στην πόλη και λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως). Από τότε που ο Covid-19 άρχισε να αφανίζει την "ιταλική Wuhan" - το Bergamo παραμένει η πιο πληγείσα περιοχή της χώρας μέχρι στιγμής - οι υπηρεσίες νεκροταφείων και οι υπηρεσίες κηδειών δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για να αποσυμφορηθούν οι νεκροθάλαμοι του νεκροταφείου - που δεν έχουν πλέον διαθέσιμο χώρο - αναγκαστικά, τις τελευταίες ημέρες, τα φέρετρα με τους νεκρούς, τοποθετούνταν στη σειρά, στην εκκλησία Ognissanti (Των Αγίων Πάντων) του νεκροταφείου. Από χθες, η λύση που επιλέχθηκε για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης ήταν η χρήση στρατιωτικών οχημάτων. Τα θύματα του κορωναϊού μεταφέρονται σε άλλες περιοχές, ξεκινώντας από την Emilia Romagna. Οι πρώτες αποστολές των φερέτρων ήταν για τη Μόντενα.

 

 

 

Paolo Berizzi

La Repubblica

Μετάφραση Χριστιάννα Λούπα





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone

01 Αυγούστου 2024, 20:07
- Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν Τι αποκαλύπτουν οι New York ...

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0