Συγκινήθηκε ο Τσιόδρας για τους ηλικιωμένους- Την τελευταία λέξη δεν θα την έχει ο θάνατος!
Φανερά συγκινημένος ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση του για τον κοροναϊό, δεν κατάφερε να κρατήσει τη συγκίνησή του μιλώντας για τους ηλικιωμένους.
Φανερά συγκινημένος ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση του για τον κοροναϊό, δεν κατάφερε να κρατήσει τη συγκίνησή του μιλώντας για τους ηλικιωμένους.
Η φωνή του έσπασε και ένας κόμπος στον λαιμό δεν τον άφηνε να μιλήσει.
Ποιους θέλουμε να προστατέψουμε ποιους θέλουμε να έχουμε μαζί μας του χρόνου; Η απάντηση είναι όλους, είπε χαρακτηριστικά αφού προηγουμένους είχε αναφερθεί στα ποσοστά θνησιμότητας του ιού.
Απαντώντας μάλιστα σε έναν φίλο του και καταξιωμένο επιστήμονα που όπως του έραψε κάνουμε πολλή φασαρία για λίγους ηλικιωμένους από χρόνια νοσήματα όπως είπε η απάντηση που δίνει μέσα του και την αφήνει στην κρίση του ελληνικού λαού είναι πως «το θαύμα της ιατρικής επιστήμης είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης αυτών των ατόμων, πολλοί εκ των όποιων είναι οι μανάδες και πατεράδες μας, οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας
Τιμούμε όλους, σεβόμαστε όλους, προστατεύουμε όλους, κατεξοχήν αυτούς.
Δεν μπορούμε να υπάρχουμε, ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς είπε.
«Την τελευταία λέξη δεν θα την έχει ο θάνατος. Ας γίνει ο αγώνας αυτός, ο αγώνας όλων μας» συμπλήρωσε. Ο δραματικός τόνος στα λόγια του κ. Τσιόδρα ήταν μία προσπάθεια αφύπνισης των πολιτών, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες των συνθηκών.
«Είναι δύσκολο να μιλάς για θάνατο. Είτε είσαι γιατρός, είτε είσαι δημοσιογράφο», είπε και πρόσθεσε κανείς δεν χαίρεται με τον θάνατο. Μόνο να τον ξορκίζει θέλει. Αλλά δυστυχώς, η δουλειά των γιατρών είναι να τον πολεμάνε και η δουλειά των δημοσιογράφων είναι να τον ανακοινώνουν.
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα