Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ο ολοκληρωτικός πόλεμος και οι μαυρόψυχοι - Του Απόστολου Βεργή*

Αρχική | Απόψεις | Ο ολοκληρωτικός πόλεμος και οι μαυρόψυχοι - Του Απόστολου Βεργή*

Και να που ο ιός χτύπησε και τις δικές μας πόρτες, δοκιμάζοντας τα όρια των κοινωνιών μας. Καθημερινά οι ήρωες του υγειονομικού και εφοδιαστικού μας συστήματος ξεπερνούν τους εαυτούς τους, έχοντας πετύχει ως τώρα η χώρας μας να βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο μόλυνσης από κράτη υπερδυνάμεις. Παρ' όλα αυτά, κάποια πολιτικά (και παραπολιτικά) στελέχη και μπόλικα τρολς με την ευκαιρία της καραντίνας θυμήθηκαν το σπορ των υβριστικών, προκλητικών, βρόμικων, συκοφαντικών και ψεύτικων αναρτήσεων λες και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Αδέλφια, αυτοί οι τοξικοί άνθρωποι πρέπει να απομονώνονται από το κοινωνικό σύνολο (να το πω ωμά οι αρχηγοί των κομμάτων τους - ένας είναι - να τούς μαζέψουν, να τους διαγράψουν επιτέλους, γαμώτο), εντέλει πρέπει να απομονωνόμαστε εμείς από αυτούς, περιφρονώντας τους, μια καραντίνα αναγκαία για να καθαρίσει αυτός ο τόπος εκτός από τον κορωναιό και από πολύχρωμα φασιστοειδή που τελευταία συνηθίζουν να βάφονται κόκκινα (μπορντώ) πιο συχνά από ότι μαύρα. Η ψυχές τους όμως παραμένουν κατάμαυρες.

Ευτυχώς, ως τώρα η ελληνική κυβέρνηση (αυτή που είναι, που έτυχε να είναι) έχει δείξει υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και όσο γίνεται οργάνωση, έχοντας αφήσει τα πρωτεία στους επιστήμονες. Η ομάδα τού γιατρού Τσιόδρα, μας δείχνει τον σωστό δρόμο ψύχραιμα, σεμνά, εμπεριστατωμένα και κυρίως αποτελεσματικά, προσπαθώντας να ξεπερνάει κάθε τόσο χίλιες μύριες δυσκολίες ως ιατρικό δυναμικό τής χώρας, για μας, για μας γαμώτο. Κι εμείς  που γράφουμε και που αναρτούμε διάφορα δεν μας μένει τίποτα άλλο από το να είμαστε εμψυχωτικοί κι ενωτικοί προς το λαό μας, καυτηριάζοντας  βέβαια κακές αντικοινωνικές συμπεριφορές (παπαδαριό, άφρονες βαδιστές τής παραλίας της Θεσσαλονίκης κτλ) κι  απειθαρχίες.

Ο πρωθυπουργός μας (αυτός που είναι, αυτός που έτυχε να είναι, γαμώτο) είπε πολύ σωστά ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό. Συμπληρώνω εγώ, έχουμε ολοκληρωτικό πόλεμο - για να μάθουν και οι πιο άσχετοι, ολοκληρωτικός πόλεμος είναι αυτός στον οποίο μετέχουν οι πάντες, από τούς ανθρώπους τής πρώτης γραμμής μέχρι και την τελευταία γιαγιά συνταξιούχο του ΟΓΑ που καλείται κι αυτή να πειθαρχήσει και να μείνει στο σπίτι της.

Επανέρχομαι στους μαυρόψυχους συμπολίτες μας: Περιφρονώντας τους θα νικήσουμε πιο εύκολα, περιφρονώντας τους θα αλλάξουμε τον κόσμο, κάνοντάς τον καλύτερο. Κατά την κρίση μα πιο πολύ επέκεινα αυτής δεν έχουμε και δεν θα έχουμε ανάγκη ούτε από δεξιούς, ούτε από αριστερούς, έχουμε και θα έχουμε ανάγκη από καλούς ανθρώπους, γαμώτο.

*Απόστολος Βεργής, συγγραφέας





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0