Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κορονοϊός: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης - Νοσηλευόταν στο Παπαγεωργίου

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Κορονοϊός: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης - Νοσηλευόταν στο Παπαγεωργίου

Πρωτοστάτησε στην διεκδίκηση της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη από την Εκκλησία ως χώρου λατρείας και πλέον η Ροτόντα δίδεται από το Υπουργείο Πολιτισμού για ορισμένες λειτουργίες κάθε έτος

 

 

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης. σε ηλικία 62 ετών. Αναφορικά με τα αίτια του θανάτου του, ο σεβασμιότατος είχε υποκείμενα νοσήματα και ήταν θετικός στον κορονοϊό. Νοσηλεύονταν από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, σε Κλινική Covid-19 στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Από την πρώτη στιγμή, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και στάθηκε στο πλευρό του Μητροπολίτη, κάνοντας ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη βελτίωση της υγείας του.​​​​​ σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου.


Συνχοροστάτησε στη δοξολογία του Αγίου Δημητρίου

Του Αρχιερατικού Εσπερινού στο ναό του Αγίου Δημητρίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού Αγίου Όρους  και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, συνχοροστατούντων μεταξύ άλλων του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ.Άνθιμου και του Σεβασμιοτάτου Λαγκαδά Ιωάννη. Στην είσοδο του ναού του Αγίου Δημητρίου ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης Τασιάς είχε υποδεχθεί και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1958. Αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία το 1979 και το τμήμα της Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης το 1982.

Την ίδια χρονιά χειροτονήθηκε Διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ανέλαβε τη διεύθυνση του Γραφείου Νεότητος. Το 1983 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και υπηρέτησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου μέχρι το 1994. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στον ιερό ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου ως ιερατικός προϊστάμενος.

ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0