Ψευδές και απαράδεκτο σχόλιο της Ραχήλ Μακρή για την καρφίτσα της νοσηλεύτριας που εμβολιάστηκε
Η Ραχήλ Μακρή / Φωτογραφία: Eurokinissi
Η Ραχήλ Μακρή, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει τη διάδοση των πιο απίστευτων θεωριών και εμμένει στην καλλιέργεια της ρητορικής του μίσους. Νέα αφορμή στάθηκε ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, που ξεκίνησε χθες.
Στο στόχαστρο της Ραχήλ Μακρή μπήκε η νοσηλεύτρια της ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού», Ευσταθία Καμπισιούλη, η οποία ήταν η πρώτη πολίτης της χώρας που εμβολιάστηκε.
Καθώς η Ραχήλ Μακρή είναι αρνήτρια των... πάντων, του κορωνοϊού, της μάσκας και φυσικά του εμβολίου, υιοθετεί κάθε ψεκασμένη θεωρία που κυκλοφορεί ανεύθυνα στα social media και διασπείρει και τις δικές της.
Χθες, έγραψε για την Ευσταθία Καμπισιούλη, η οποία είχε την τύχη να είναι η πρώτη πολίτης της χώρας που έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ότι η καρφίτσα που φορούσε στο πέτο της είναι η εβραϊκή παλάμη χαμσά. Κάτι το οποίο δεν ισχύει...
Τι είναι το μετάλλιο που φοράει η κ. Καμπισιούλη
Η καρφίτσα στην τσέπη της κυρίας Καμπισιούλη δεν ήταν η εβραϊκή παλάμη χαμσά, αλλά η καρφίτσα του Hand Medal Project, ένα «παράσημο» που σκέφθηκαν δύο καλλιτέχνιδες, η Iris Eichenberg και η Jimena Ríos, και μοιράστηκε ταυτοχρόνως παγκοσμίως τον περασμένο Νοέμβριο, για να ευχαριστήσουν το ιατρικό προσωπικό για τις θυσίες που έκαναν για να φροντίσουν όσους προσβλήθηκαν από κορωνοϊό.
Ο στόχος του πρότζεκτ, απλός: Καλλιτέχνες, κοσμηματοπωλεία, φοιτητές και επαγγελματίες να δημιουργήσουν ένα μετάλλιο με το οποίο θα τιμήσουν τη δουλειά και τις θυσίες των εργαζομένων στον τομέα της υγείας. Τα μετάλλια αυτά φτιάχνονται από τον περασμένο Απρίλιο και το σχέδιο είναι κοινό.
Το σχέδιο του χεριού -κοινό για όλο τον κόσμο- που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν είναι, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του hand medal project, ένα ιστορικό αργεντίνικο τάμα. Για να υπογραμμιστεί η ενότητα αυτής της συλλογικής προσπάθειας, οι «κατασκευαστές» που συμμετείχαν στο πρότζεκτ από κάθε χώρα αντέγραψαν το πρότυπο που δόθηκε. Ενα πρότυπο το οποίο θα έπρεπε να είναι αρκετά απλό για να μπορούν να το κοπιάρουν όλοι, ανεξαρτήτως του επιπέδου δεξιοτήτων τους, και να γίνεται εύκολα με όποιο μέταλλο είναι διαθέσιμο. «Αυτός ο μοναδικός σχεδιασμός χεριών δημιουργεί μια συλλογική φωνή, ενισχύοντας την κοινή ευγνωμοσύνη που είναι η αποστολή του έργου», σημειώνεται στον ιστότοπο.
Συντονίστρια στην Ελλάδα για τα «χεράκια-παράσημα» ήταν η Ιρις Τσαντέ, η οποία μάλιστα, χθες, πόσταρε στο Instagram τη φωτογραφία της κυρίας Καμπισιούλη, η οποία έκανε το εμβόλιο ενώ είχε καρφιτσωμένο στην τσέπη της το «χέρι» του Hand Metal Project.
Η ίδια έχει ποστάρει επανειλημμένα φωτογραφίες από το πρότζεκτ αυτό, από την κατασκευή των παρασήμων αλλά και από γιατρούς των τριών νοσοκομείων στην Ελλάδα που παρέλαβαν τα παράσημα αυτά («Αττικόν», «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Hand Medal Project).
Μάλιστα, στο σχετικό φωτογραφικό άλμπουμ της Ιριδας Τσαντέ με τους νοσηλευτές και τους γιατρούς που φορούν τα μετάλια του Hand Medal Project υπάρχει και φωτογραφία της κυρίας Καμπισιούλη.
Το Hand Medal Project ξεκίνησε τον Απρίλιο, στη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, και η παράδοση των κοσμημάτων ολοκληρώθηκε ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο στις 8 Νοεμβρίου. Στην Ελλάδα, επτά σχεδιαστές κοσμημάτων, οι Μαρίνα Ζάχου, Αλεξάνδρα Τσούλου, Μαργαρίτα Μαλλίρη, Ντόρα Αγγελή, Βιβή Τουλουμίδη, Ντόλυ Μπουκογιάννη και Ιρις Τσαντέ, κατασκεύασαν περισσότερα από 350 «χέρια».
«Το κόσμημα αυτό είναι ταυτόχρονα ένα μετάλλιο, ένα παράσημο που δικαιούνται οι αγωνιζόμενοι επαγγελματίες υγείας, αλλά και ένα τάμα φτιαγμένο από ανθρώπινα χέρια για να προστατεύσουν τα χέρια των ανθρώπων που σώζουν ζωές. Είναι χέρια που φτιάχνονται από χέρια για να ανταμείψουν χέρια», είχε πει πρόσφατα μιλώντας στην «Καθημερινή» η Ιρις Τσαντέ.
Πηγή: iefimerida.gr
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα