Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ανοίγουν τα ραντεβού για τα εμβόλια στην ηλικιακή ομάδα 60-64 την Τετάρτη

Αρχική | Υγεία | Ανοίγουν τα ραντεβού για τα εμβόλια στην ηλικιακή ομάδα 60-64 την Τετάρτη

Με δύο παράλληλα "συστήματα" θα τρέξουν οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού. Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 60-64 με το εμβόλιο της Astra Zeneca, οι πρώτες δόσεις του οποίου -45 χιλιάδες- έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα. Οι εμβολιασμοί με το εν λόγω εμβόλιο θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου.

 Αντίστοιχα, την Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 75-79 με το εμβόλιο της Pfizer.

 Όπως τονίστηκε, θα λειτουργούν δύο "ομάδες" εμβολιαστικών κέντρων, διαφορετικές για τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Astra Zeneca και διαφορετικές για της Pfizer.

 Παράλληλα, υπογραμμίστηκε ότι μέσα στον Φεβρουάριο ενισχύεται η δυναμική των εμβολιαστικών κέντρων, με πάνω από 750 κέντρα συνολικά και 100 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

 Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 410 χιλιάδες εμβολιασμοί και το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού φτάνει το 3,9%.

 Όσον αφορά το υγειονομικό προσωπικό, τα στοιχεία δείχνουν πως έχει εμβολιαστεί άνω του 73% των γιατρών και μόλις το 50% του νοσηλευτικού προσωπικού.

 Από την πλευρά της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου είπε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανασκόπησε τα δεδομένα για το εμβόλιο της Astra Zeneca, το οποίο είναι ασφαλές, ανοσογόνο και αποτελεσματικό.

 Προστατεύει έναντι σοβαρής νόσου, μειώνει τις εισαγωγές και προστατεύει από ήπια νόσο.

 Για τα ηλικιωμένα άτομα υπάρχει το πρόβλημα πως οι δημοσιοποιημένες μελέτες περιλαμβάνουν μέχρι στιγμής μικρό αριθμό εθελοντών. Σύντομα αναμένονται αποτελέσματα για την επίπτωση και στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

 Η σύσταση για το εμβόλιο της Astra Zeneca είναι πως ο εμβολιασμός θα αφορά άτομα έως και 64 ετών. 12 εβδομάδες είναι το μεσοδιάστημα ανάμεσα στις δύο δόσεις. Οι μελέτες έχουν δείξει, όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου, πως όσο μεγαλύτερο είναι το μεσοδιάστημα, τόσο υψηλότερος ο αριθμός των αντισωμάτων.

 Επίσης τα πρώτα δεδομένα από τον εμβολιασμό στο Ισραήλ με το εμβόλιο της Pfizer έδειξαν μείωση κατά 26% στις εισαγωγές και των σοβαρών λοιμώξεων.

 Τέλος είπε πως οι μελέτες δείχνουν πως δεν επηρεάζεται η γονιμότητα από τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19.

 Βίκυ Κουρλιμπίνη

Capital.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

«Καμπανάκι» Τσιόδρα: Η αμφισβήτηση των εμβολιασμών έχει συνέπειες

07 Μαρτίου 2024, 19:15
 - Δεν δικαιολογούμαστε να έχουμε επιδημίες ιλαράς το 2024     Φωτό: Pixabay.com Στην Ελλάδα, από την αρχή ...

Χειροπέδες σε γιατρό Κέντρου Υγείας - Έδινε ψεύτικες βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

02 Μαρτίου 2024, 18:34
 Ηλεία   Ο γιατρός είχε συνάψει συμφωνία με "ιατρικούς επισκέπτες" συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, για να συνταγογραφεί ...

Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για 50.000 ασθενείς

26 Φεβρουαρίου 2024, 21:45
Φωτό: Pixabay.com Καϊτανίδου Μάρθα Την αξιοποίηση 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0