Εθνική Πινακοθήκη: 49χρονος οικοδόμος, ο δράστης της κλοπής του Πικάσο και του Μοντριάν
49χρονος οικοδόμος πατέρας 2 παιδιών ο δράστης της κλοπής του Πικάσο και του Μοντριάν
Λεπτομέρειες για το πώς έγινε η λεγόμενη κλοπή του αιώνα από την Εθνική Πινακοθήκη των πινάκων του Πικάσο και του Μοντριάν, αλλά και ποιος είναι ο δράστης ο οποίος και σύμφωνα με τον δικηγόρο του Σάκη Κεχαγιόγλου έχει ομολογήσει, έδωσαν στην συνέντευξη Τύπου που είναι ακόμα σε εξέλιξη οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο δράστης για 6 μήνες παρακολουθούσε τους φύλακες και όλο το προσωπικό της Εθνικής Πονακοθήκης για να γνωρίζει λεπτομερώς το πρόγραμμά τους. Είχε μελετήσει μέχρι και τις κάμερες αλλά και το πώς χωρίζονταν οι χώροι.
Ο δράστης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είναι οικοδόμος 49 ετών και αυτό όπως εξήγησαν τον βοήθησε στην διάρρηξη την οποία έκανε μόνος του. Πήγε στην Εθνική Πινακοθήκη στις 9 Σεπτεμβρίου του 2012 με το Μετρό και αφού έβαλε τα έργα σε έναν σάκο τον πέταξε στην τουαλέτα.
Το τρίτο έργο σε χαρτί, πέννα με αραιωμένη σέπια, διαστάσεων 27 επί 16,8 του Ιταλού Guglielmo Caccia (Moncalvo) και απεικονίζει τον Άγιο Diego de Alcala σε έκσταση το πέταξε στην τουαλέτα και θεωρούσε πως το κατέστρεψε.
Επίσης, η επιλογή των έργων είναι τυχαία σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και ο δράστης επισκεπτόταν πολύ συχνά την Βρετανία και την Ολλανδία.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε πάθος με τα έργα τέχνης και ήθελε να τα έχει σπίτι του.
Τα είχε κρύψει σε μια ρεματιά στον Κουβαρά και όπως υποστηρίζει ο ίδιος το είχε βάρος στην συνείδησή του.
Τα έργα τέχνης του Πικάσο, του Μοντριάν και του Ιταλού Guglielmo Caccia (Moncalvo) ήταν κρυμμένα στην κρύπτη μέσα στην τουαλέτα και ποτέ δεν βγήκαν στο εξωτερικό.
Τα έργα τέχνης τα είχε συσκευάσει και τα μετέφερε στην ρεματιά μετά από κάποια δημοσιεύματα καθώς φοβήθηκε.
Ο συγκεκριμένος άνδρας 49 ετών είναι χωρισμένος με δυο παιδιά και είχε φίλους στον καλλιτεχνικό χώρο. Είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για κλοπές σε καταστήματα.
ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα