Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Η Cosco έκανε αποδεκτά βασικά αιτήματα των εργαζομένων στον Πειραιά

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Η Cosco έκανε αποδεκτά βασικά αιτήματα των εργαζομένων στον Πειραιά

Του Γιώργου Γεωργίου

 


Προς αποκλιμάκωση φαίνεται πως οδηγείται η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς η Cosco έκανε αποδεκτά ορισμένα βασικά αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι προγραμμάτιζαν 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση το διήμερο 5-6 Νοεμβρίου.

 Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι και επιβεβαιώνουν στο Capital.gr πηγές της ΣΕΠ, με επιστολή της προς το Υπουργείο Ναυτιλίας η Cosco δέχτηκε την εφαρμογή πεντάρας πόστας (πέντε άτομα ανά βάρδια σε κάθε πόστο), την κατάργηση των κόντρα βαρδιών και τη σύσταση επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας. 

 Πρόκειται για βασικά αιτήματα που είχε θέσει το σωματείο των εργαζομένων (ΕΝΕΔΕΠ) στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά, προκειμένου να παύσουν οι κινητοποιήσεις.

 "Είναι μία πρώτη νίκη" σχολιάζουν οι εργαζόμενοι. "Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη συλλογική σύμβαση εργασίας" συμπληρώνουν.

 Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η απεργία δεν έχει ανασταλεί ακόμη επίσημα και αύριο στις 14:00 θα διενεργηθεί η γενική συνέλευση του σωματείου για οριστικές αποφάσεις.

 Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ είχαν κλείσει, με αποτέλεσμα να προκληθεί συμφόρηση από containerships που περίμεναν να εξυπηρετηθούν. Στον αντίποδα, κανονικά λειτουργεί ο προβλήτας Ι του ΟΛΠ.

 "Έχουμε δώσει μια σκληρή μάχη και θα δώσουμε ακόμη πιο σκληρή για να μην υπάρξει ξανά άλλος συνάδελφος νεκρός ή τραυματίας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας" επεσήμαναν νωρίτερα οι εργαζόμενοι.

Capital.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0