Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Υπόθεση Χρονόπουλου, 2007: Εκδικάζονται οι εφέσεις των αστυνομικών για τον βασανισμό του

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Υπόθεση Χρονόπουλου, 2007: Εκδικάζονται οι εφέσεις των αστυνομικών για τον βασανισμό του

Ξεκίνησε η εκδίκαση της έφεσης των δύο αστυνομικών που είχαν καταδικαστεί για τον βασανισμό του Χρήστου Χρονόπουλου το 2007. 

 

Ο 33χρονος, τότε, Χρήστος Χρονόπουλος είχε προσαχθεί επειδή προκαλούσε αναστάτωση σε μαγαζί εστίασης και κακοποιήθηκε από τους δύο αστυνομικούς τόσο βαριά που πλέον είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο.

 

Η υπόθεση

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Χρονόπουλος αντιμετώπιζε θέματα ψυχικής υγείας και έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή. Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση στις 12 Μαΐου του 2007 ο Χρήστος Χρονόπουλος βρισκόταν σε καφετέρια της Καλλιθέας, όπου όταν άρχισε να βρέχει μπήκε στο εσωτερικό του μαγαζιού και ενοχλούσε τους πελάτες, διότι μιλούσε δυνατά και ήταν υπερκινητικός. Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας του έκανε παρατηρήσεις, όμως εκείνος συνέχιζε, με αποτέλεσμα ο πρώτος να καλέσει την αστυνομία.

 Στην συνέχεια, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να του περάσουν χειροπέδες εκείνος τους έβρισε και αντιστάθηκε, ωστόσο τους ακολούθησε στο περιπολικό και ήταν αρτιμελής.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση στο τμήμα ξυλοκοπήθηκε βαριά από τους δύο κατηγορούμενους αστυνομικούς και οδηγήθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Θριάσιο».

Εκεί, δηλώθηκε ως περιστατικό φαρμακευτικής δηλητηρίασης, ενώ όταν αντέδρασε ο γιατρός της Παθολογικής Κλινικής που είδε τα χτυπήματα και ζήτησε να μάθει που χτυπήθηκε ο ασθενής πήρε την απάντηση από τον  ανθυπαστυνόμο που εκτελούσε καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας ήταν ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει πως ήταν χτυπημένος, απλώς στο κελί δεν αισθάνθηκε καλά.

Τελικά, ο Χρήστος Χρονόπουλος είχε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, αιμάτωμα και οίδημα στον εγκέφαλο.  Οι δύο κατηγορούμενοι αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε οχτώ χρόνια κάθειρξη με αναστολή.

 

Η δίκη των εφέσεων  

 Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» ο θείος του θύματος κατέθεσε ότι ο βασανισμός του ανιψιού του έγινε στο ΑΤ Καλλιθέας, καθώς από προσωπική του έρευνα για το τι συνέβη ενημερώθηκε ότι ο Χρήστος έφυγε  αρτιμελής από την καφετέρια. Συγκεκριμένα είπε: «Πήγα στο Α.Τ. Καλλιθέας, μου έλεγαν ότι δεν ήξεραν τι είχε συμβεί. Πήγα στην καφετέρια, έμαθα ότι ήταν όρθιος όταν τον έβαλαν στο περιπολικό. Έκανα μήνυση κατά αγνώστων και στη συνέχεια, όταν παρέλαβα τις ιατρικές γνωματεύσεις, μήνυση κατά των αστυνομικών. Από τότε είναι έτσι όπως τον βλέπετε: δεν μπορεί να σηκωθεί, έχει ακράτεια, δεν μπορεί να μείνει μόνος του ούτε λεπτό. Τον φροντίζει η αδερφή μου στην Πάτρα».

 Στην συνέχεια, όταν ερωτήθηκε για το τι πιστεύει ότι έγινε στο ΑΤ Καλλιθέας ο θείος του Χρήστου Χρονόπουλου απάντησε ότι «Εικασίες μπορώ να κάνω μόνο. Πιστεύω ότι ο Χρήστος αντέδρασε εκεί που τον είχαν κλεισμένο, θα φώναζε να τον αφήσουν ελεύθερο, θα χτυπούσε την πόρτα. Τότε θα μπήκαν μέσα και θα άρχισαν να τον χτυπούν με κλομπ. Η αριστερή πλευρά του σώματός του ήταν όλη χτυπημένη, ο γιατρός μου είπε ότι το τραύμα στον θώρακα πρέπει να προέρχεται από κλοτσιά».

 Σε εκείνο το σημείο επενέβη και ο Χρήστος Χρονόπουλος, λέγοντας τρεις λέξεις «Ψυχοθεραπεία με ξύλο». Τέλος, η δίκη των εφέσεων των δύο κατηγορούμενων θα συνεχιστεί στις 25 Νοεμβρίου. 

TVXS.gr 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0