Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δολοφονία μικρού Άρθουρ: «Σκάψε τον λάκκο του, θα του κόψω τον λαιμό», έλεγε ο πατέρας στη μητριά (video)

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Δολοφονία μικρού Άρθουρ: «Σκάψε τον λάκκο του, θα του κόψω τον λαιμό», έλεγε ο πατέρας στη μητριά (video)

Αγγλία: Οι φρικαλεότητες που αποκαλύπτονται κάθε μέρα στο δικαστήριο, αναφορικά με την υπόθεση δολοφονίας του 6χρονου Άρθουρ Λαμπίνιο- Χιουζ από τον πατέρα και την μητριά του, δεν έχουν τέλος.

 

Μετά το βίντεο που παίχτηκε χθες στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου ένας εξασθενημένος Άρθουρ πασχίζει μετά δυσκολίας να περπατήσει, κλαίγοντας και λέγοντας «κανείς δεν με αγαπά», στο δικαστήριο σήμερα παρουσιάστηκαν μηνύματα που αντάλλασσαν οι δυο κατηγορούμενοι μεταξύ τους, προτού σκοτώσουν το αγόρι.

 Ο 29χρονος Τόμας Χιουζ και η 32χρονη Έμμα Τάστιν κατηγορούνται για την κατ’ εξακολούθηση κακοποίηση του μικρού Άρθουρ, η οποία κατέληξε στην δολοφονία του, μετά από έντονο ξυλοδαρμό. Οι δυο τους αρνούνται μέχρι στιγμής τις περισσότερες κατηγορίες.

 

 

Όμως, τα στοιχεία που έρχονται στο φως κάθε μέρα, επιβαρύνουν τους κατηγορούμενους ολοένα και περισσότερο. Όπως άκουσε το δικαστήριο, η Τάστιν έστελνε συχνά ηχητικά μηνύματα στον σύντροφό της, στα οποία ο Άρθουρ ακουγόταν να κλαίει. Η γυναίκα διαμαρτυρόταν και έλεγε ότι το παιδί της έκανε τη ζωή δύσκολη. Ο Χιουζ απάνταγε στα ηχητικά με γραπτά μηνύματα, όπως: «Θα του κόψω τον λαιμό», «Σκάψε τον λάκκο του Άρθουρ», «Θα του σπάσω το σαγόνι», «Όταν γυρίσω σπίτι, την έβαψε» και «Βγάλε τον έξω, μαζί με τα σκουπίδια».

 Συγγενείς του Άρθουρ κατέθεσαν επίσης τις δικές τους μαρτυρίες για την κακοποίηση που υφίστατο το παιδί. Η γιαγιά του τον είχε βρει με μελανιές στο σώμα, τις οποίες φωτογράφισε, προτού καλέσει τις κοινωνικές υπηρεσίες.

 

 

Σύμφωνα με την ίδια, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών υπηρεσιών δήλωσαν ότι «δεν ήθελαν να δουν τις φωτογραφίες». Όταν οι κοινωνικοί λειτουργοί επισκέφθηκαν την επόμενη ημέρα το σπίτι, απέδωσαν τις μελανιές σε κάποιο «παιδικό παιχνίδι» και δεν κατέγραψαν κάποιο «λόγο ανησυχίας».

 Μία κοινωνική λειτουργός παραδέχθηκε στη δίκη ότι είχε δει μια ασυνήθιστα μεγάλη, κιτρινισμένη μελανιά στην πλάτη του παιδιού και ότι όταν αργότερα είδε τις φωτογραφίες που είχε βγάλει η γιαγιά του 6χρονου, «σοκαρίστηκε από το πόσο πολλά και σοβαρά ήταν τα τραύματα».

 Ο θείος του Άρθουρ, Μπλέικ Χιουζ, είπε στο δικαστήριο πως έναν μήνα πριν τον θάνατό του, ο μικρός είχε ξεσπάσει σε κλάματα, λέγοντας πως η μητριά του τον είχε σπρώξει σε έναν τοίχο, αποκαλώντας τον «άσχημο». «Είπε ότι η μαμά του δεν τον αγαπούσε και τον είχε εγκαταλείψει. Στη συνέχεια ξέσπασε σε κλάματα και είπε ότι κανείς δεν τον αγαπούσε», κατέθεσε ο άνδρας.

 

Το σοκαριστικό βίντεο

Στο δικαστήριο παίχτηκε χθες ένα σοκαριστικό και άκρως αποκαλυπτικό βίντεο από τις τελευταίες στιγμές της ζωής του αγοριού. Το βίντεο τραβήχτηκε στο σαλόνι του σπιτιού της οικογένειας, από κάποια κάμερα ασφαλείας.

Στο βίντεο βλέπει κανείς τον μικρό Άρθουρ, εμφανώς υποσιτισμένο, να προσπαθεί με δυσκολία να σηκώσει τα κλινοσκεπάσματά του από το πάτωμα του σαλονιού. Το αγόρι κλαίει ασταμάτητα και πασχίζει ακόμα και να σταθεί στα πόδια του. Ο αδυνατισμένος Άρθουρ χάνει αρκετές φορές την ισορροπία του και προσπαθεί να κρατηθεί από έπιπλα. Εμφανίζεται να κουτσαίνει, καθώς διασχίζει τελικά το δωμάτιο επαναλαμβάνοντας τη φράση «κανείς δε μ’ αγαπά».

Σε ηχητικά κλιπ που κυκλοφόρησαν μαζί με το βίντεο που παίχτηκε χθες στο δικαστήριο, ο Άρθουρ ακούγεται επίσης να λέει «κανείς δεν πρόκειται να με ταΐσει» επτά φορές μέσα σε 44 δευτερόλεπτα.

 Μαρτυρίες και στοιχεία θέλουν τον Άρθουρ να είχε στερηθεί κατ’ επανάληψη το φαγητό από τους γονείς του και να είχε δηλητηριαστεί μια φορά με αλάτι. Οι Χιουζ και Τάστιν τον εξανάγκαζαν, επίσης, να στέκεται όρθιος έως και 14 ώρες την ημέρα, συντελώντας στην πλήρη του εξάντληση.

 Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πατέρας του Άρθουρ παραδέχτηκε πως για να τον τιμωρήσει, του προκαλούσε πόνο χρησιμοποιώντας σημεία πίεσης στο λαιμό του,  αφότου είχε δει σχετικά βίντεο για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ασκούσε πίεση σε αυτά τα σημεία για «περίπου 10 με 15 δευτερόλεπτα».

 Ο εισαγγελέας Τζόνας Χάνκιν είπε ότι το ζευγάρι κακοποίησε συστηματικά σωματικά και ψυχολογικά τον Άρθουρ, για να του προκαλέσει «σημαντική βλάβη και να τον κάνουν να υποφέρει».

 «Κανένας από τους δύο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί γι’ αυτό που έκαναν. Ο Άρθουρ ήταν ένα ανυπεράσπιστο παιδί που εξαρτιόταν εξ ολοκλήρου από αυτούς για την ευημερία του. Ο Άρθουρ έγινε στόχος χλευασμού, κακομεταχείρισης κα συστηματικής σκληρότητας που είχε σχεδιαστεί για να του προκαλέσει σημαντική σωματική και ψυχική βλάβη για ανεξιχνίαστους λόγους», είπε ο Χάνκιν.

 Ο Άρθουρ απεβίωσε την 17η Ιουνίου του 2021, έχοντας υποστεί ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη από τους ξυλοδαρμούς. Για τα τραύματα αυτά, είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παίδων του Μπέρμιγχαμ όπου και νοσηλευόταν, έως ότου ελήφθη η απόφαση να απενεργοποιηθεί το μηχάνημα που τον διατηρούσε στη ζωή.

Ελεύθερος Τύπος





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0