Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Διάγγελμα Μπάιντεν: Είμαστε έτοιμοι για διπλωματία αλλά και για κάθε ενδεχόμενο

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Διάγγελμα Μπάιντεν: Είμαστε έτοιμοι για διπλωματία αλλά και για κάθε ενδεχόμενο

Ευαγγελία Μπίφη - CNN Greece

 


Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν αποτελούν απειλή για τη Ρωσία, τόνισε ο Μπάιντεν και απευθυνόμενος στους πολίτες της Ρωσίας ανέφερε: «Δεν είστε εχθρός μας»

AP Photo/Alex Brandon

 

Την ακλόνητη αποφασιστικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να υπεραμυνθούν των συμμάχων τους διακήρυξε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σε ένα σκληρό διάγγελμα μέσω του οποίου διαμήνυσε κατ' επανάληψη προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν πως η Ουάσινγκτον είναι εξίσου έτοιμη για τη διπλωματία, όσο και για κάθε ενδεχόμενο. Μία ρωσική στρατιωτική εισβολή στο έδαφος της Ουκρανίας παραμένει πιθανή κατά τον Τζο Μπάιντεν, και σε αυτή την περίπτωση οι κυρώσεις των ΗΠΑ, εταίρων και συμμάχων κατά της Ρωσίας θα είναι συντριπτικές και ο Nord Stream 2 επίσης παρελθόν...

Το διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου από την Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου ήλθε σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Ρωσίας περί μερικής απόσυρσης στρατευμάτων από τα σύνορα της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας και του «ανοίγματος» που εμφανίζεται να κάνει προς συνέχιση των διαβουλεύσεων.

Η διαφαινόμενη σχετική αλλαγή τόνου αντιμετωπίζεται στις ΗΠΑ στην καλύτερη περίπτωση με σκεπτικισμό, όπως κατέστη σαφές από το διάγγελμα Μπάιντεν, καθώς ουδείς μπορεί καθαρά να «διαβάσει» τις προθέσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν στο σκληρό παιχνίδι πόκερ, στο οποίο έχει σύρει τη Δύση αφότου έθεσε την Ουκρανία υπό στρατιωτική «ομηρία».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι προετοιμασμένες ό,τι και αν συμβεί. Είμαστε έτοιμοι για τη διπλωματία, να εμπλακούμε σε διπλωματία με τους εταίρους και συμμάχους μας για τη βελτίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας συνολικά στην Ευρώπη. Και είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε αποφασιστικά σε μία ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, η οποία παραμένει μία ευδιάκριτη πιθανότητα. Αυτή ήταν προσέγγισή μας τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, και αυτή παραμένει» δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Σε περίπτωση ρωσικής εισβολής, ο Μπάιντεν επανέλαβε πως δεν θα στείλει Αμερικανούς στρατιώτες να πολεμήσουν σε ουκρανικό έδαφος, όμως διαμήνυσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα υπερασπιστούν κάθε ίντσα της επικράτειας του ΝΑΤΟ» και η ανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας θα ενισχυθεί περαιτέρω.

 

«Καλή» η απόσυρση, αλλά δεν επιβεβαιώνεται

Κατά τον Αμερικανό πρόεδρο, μία ρωσική εισβολή στο έδαφος της Ουκρανίας παραμένει πιθανή και οι αναφορές πως ορισμένες ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από τα ουκρανικά σύνορα επί του παρόντος δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σήμερα ότι ορισμένες στρατιωτικές μονάδες αναχωρούν από τις θέσεις τους κοντά στην Ουκρανία. Αυτό θα ήταν καλό, αλλά δεν το έχουμε ακόμη επαληθεύσει» δήλωσε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας:

«Δεν έχουμε ακόμη επιβεβαιώσει ότι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες επιστρέφουν στις βάσεις τους. Οι αναλυτές μας υποδεικνύουν ότι παραμένουν σε θέσεις απειλητικές [έναντι της Ουκρανίας], και παραμένει το γεγονός ότι 150.000 στρατιώτες έχουν περικυκλώσει την Ουκρανία, και μία εισβολή παραμένει πιθανή».

 

«Προς τους πολίτες της Ρωσίας: Δεν είστε εχθρός μας»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ δεν αποτελούν απειλή για τη Ρωσία, σημείωσε ο Μπάιντεν και απευθυνόμενος στους πολίτες της Ρωσίας ανέφερε: «Δεν είστε εχθρός μας και δεν θεωρώ ότι επιθυμείτε έναν αιματηρό και καταστροφικό πόλεμο με την Ουκρανία».

«Η Ουκρανία δεν απειλεί τη Ρωσία. Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε το ΝΑΤΟ, έχουν πυραύλους στην Ουκρανία. Δεν έχουμε και ούτε έχουμε σχέδια να το πράξουμε. Δεν στοχεύουμε τον λαό της Ρωσίας. Δεν επιδιώκουμε να αποσταθεροποιήσουμε τη Ρωσία. Προς τους πολίτες της Ρωσίας: Δεν είστε εχθρός μας».

Πρέπει να δώσουμε στη διπλωματία κάθε ευκαιρία, τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. επισημαίνοντας ότι αυτό είναι που επανέλαβε κατά την τελευταία τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όμως, προειδοποίησε σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους ότι εάν η Ρωσία επιχειρήσει εισβολή στην Ουκρανία, θα λογοδοτήσει ενώπιον της διεθνούς κοινότητας, οι κυρώσεις θα είναι σκληρές και συντονισμένες, ενώ ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα.

Αναφέρθηκε ακόμη στο διακύβευμα της κρίσης και για το εσωτερικό των ΗΠΑ, κυρίως στο πεδίο των τιμών στην ενέργεια σε περίπτωση πολέμου, αναφέροντας πως «ο αμερικανικός λαός κατανοεί ότι η υπεράσπιση τς δημοκρατίας και της ελευθερίας ποτέ δεν έρχεται χωρίς κόστος».

 

Για «μερική απόσυρση» μιλά ο Πούτιν - Αποδείξεις αναμένει η Δύση

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε κατόπιν της συνάντησής του με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, στη Μόσχα ότι η Ρωσία αποφάσισε «να αποσύρει μερικώς στρατεύματα», και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ορισμένες μονάδες που αναπτύχθηκαν κοντά στα ουκρανικά σύνορα επιστρέφουν στους στρατώνες.

Πρόκειται μεν για την ισχυρότερη μέχρι στιγμής ένδειξη ότι η Μόσχα μπορεί να κινείται προς αποκλιμάκωση, όμως οι αναλυτές εκτιμούν ότι είναι εξαιρετικά πρόωρο να εκτιμηθεί εάν η απόσυρση για την οποία μιλούν είναι ουσιώδης και ο κίνδυνος εισβολής έχει παρέλθει.

Τόσο εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών, όσο και εκ μέρους του ΝΑΤΟ, τονίζεται πως αναμένουν «πραγματική αποκλιμάκωση» επί του πεδίου, καθώς δεν έχουν δει ακόμη αποδείξεις περί μείωσης της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στα σύνορα.

Οι επικεφαλής διπλωματίας ΗΠΑ και Ρωσίας, Άντονι Μπλίνκεν και Σεργκέι Λαβρόφ αντίστοιχα, είχαν σήμερα νέα τηλεφωνική επικοινωνία ενόσω η Ουάσινγκτον αναμένει τη ρωσική απάντηση επί των προτάσεων που έχουν κατατεθεί ως προς τις εγγυήσεις ασφαλείας που απαιτεί το Κρεμλίνο.

Σε «ανοιχτή γραμμή» βρίσκονται ταυτόχρονα ΗΠΑ και Ευρώπη για τις εξελίξεις με νέα επικοινωνία μεταξύ των Τζο Μπάιντεν και Εμανουέλ Μακρόν, ενώ τα δεδομένα γύρω από την ουκρανική κρίση θα τεθούν επί τάπητος και στο Συμβούλιο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που συνέρχεται στις Βρυξέλλες.

Οι ρωσικές ανακοινώσεις περί απόσυρσης μέρους των στρατευμάτων από τα σύνορα της Ουκρανίας θέτει μεν βάσεις για «συγκρατημένη αισιοδοξία», εντούτοις το ΝΑΤΟ δεν έχει δει επί του παρόντος κανένα σημάδι «πραγματικής αποκλιμάκωσης» επί του πεδίου, δήλωσε σχετικά ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Την ίδια στιγμή, από βρετανικής πλευράς ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι η Μόσχα στέλνει αντιφατικά μηνύματα και ο κίνδυνος εισβολής δεν έχει παρέλθει.

«Τα λόγια είναι καλά, οι πράξεις ακόμα καλύτερες» ήταν το σχόλιο εκ μέρους της Γαλλίας και του υπουργού της των Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

«Παρατήρησα εδώ και κάποιες ώρες ορισμένες διακυμάνσεις του συναδέλφου μου [Σεργκέι] Λαβρόφ και του υπουργού Άμυνας [Σεργκέι] Σοϊγκού σχετικά με την επανάληψη του διαλόγου και με την ενδεχόμενη απόσυρση ορισμένων στρατιωτικών μονάδων» ανέφερε ο Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

«Τα λόγια, είναι καλά. Αναμένουμε τις πράξεις. Εάν οι πράξεις γίνουν, αυτό θα είναι ακόμα καλύτερο» ανέφερε ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

 

Πούτιν: H Ρωσία δεν θέλει πόλεμο στην Ευρώπη, αλλά ούτε την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ

Η Ρωσία δεν θέλει έναν πόλεμο στην Ευρώπη, δήλωσε νωρίτερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, στη Μόσχα, τονίζοντας ότι εξ ου και κατέθεσε προτάσεις προς διαπραγμάτευση στις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ -στις οποίες τόνισε πως δεν έλαβε «εποικοδομητική απάντηση», ωστόσο παραμένει ανοιχτός σε διάλογο επί συγκεκριμένων πεδίων.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διαμήνυσε πως η Δύση «πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν» τις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλειά της, επαναλαμβάνοντας ότι καταστρατηγήθηκαν οι δεσμεύσεις που δόθηκαν μεταψυχροπολεμικά περί μη επέκτασης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς, το οποίο 30 χρόνια αργότερα «έχει βρεθεί ακριβώς στο κατώφλι» της.

Και ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ πρέπει να επιλυθεί «τώρα» -παρόλο που σε κάθε περίπτωση η πρώην σοβιετική δημοκρατία απέχει μακράν από την εκκίνηση της όποιας διαδικασίας ένταξης, και η ίδια η Συμμαχία επί της ουσίας υπεραμύνεται εν συνόλω την πολιτική ανοιχτών θυρών και όχι αυτή καθαυτή τη μελλοντική εισδοχή της Ουκρανίας στις δομές της.

Με τη Ρωσία να έχει δώσει ήδη από χθες το «νεύμα» ότι σκοπεύει να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις -αν και ταυτόχρονα συντηρεί την απειλή της εισβολής παρόλο που ορισμένες δυνάμεις ενδεχομένως απομακρύνονται από τα σύνορα- ακολούθησε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία των Σεργκέι Λαβρόφ και Άντονι Μπλίνκεν, ενώ σε «ανοιχτή γραμμή» βρίσκονται ταυτόχρονα ΗΠΑ και Ευρώπη για τις εξελίξεις.

«Πρέπει να επιλύσουμε το ζήτημα αυτό τώρα, στην πορεία αυτών των διαπραγματεύσεων. Και πραγματικά ελπίζουμε ότι οι ανησυχίες μας θα εισακουστούν και θα ληφθούν σοβαρά υπόψη» σημείωσε ο Πούτιν κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον Σολτς αναφορικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας που απαιτεί η Ρωσία με κεντρικό άξονα να αποκλειστεί κάθε ΝΑΤΟϊκό μέλλον για την Ουκρανία, την οποία ο ίδιος κρατά υπό στρατιωτική «ομηρία».

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους κατά τη συνέντευξη Τύπου εάν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πολέμου στην Ευρώπη, ο Πούτιν παρέπεμψε σε προγενέστερο σχόλιο του Όλαφ Σολτς ότι η γενιά του δεν μπορεί να διανοηθεί έναν πόλεμο στην Ευρώπη -όμως σημείωσε ότι η ήπειρος έχει «ζήσει» τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία, τον οποίο και κατά τον ίδιον πυροδότησε το ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία δεν επιθυμεί πόλεμο στην Ευρώπη, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας πως για το λόγο αυτό έθεσε επί τάπητος προτάσεις για την εκκίνηση μίας διαπραγματευτικής διαδικασίας. Επ' αυτού επανέλαβε πως δεν έχει δοθεί «εποικοδομητική απάντηση» στις ρωσικές προτάσεις, εντούτοις προσέθεσε πως υπάρχουν ζητήματα που έχουν θέσει το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, τα οποία αποτελούν βάση συζήτησης.

Η Μόσχα επιμένει σε νομικά δεσμευτική εγγύηση εκ μέρους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ότι η Ουκρανία δεν θα γίνει ποτέ μέλος της Συμμαχίας, καθώς και στην απομάκρυνση συμμαχικών δυνάμεων και υποδομών από την Ανατολική Ευρώπη. Τα συγκεκριμένα αιτήματα έχουν επισήμως απορριφθεί, εντούτοις οι ΗΠΑ έχουν υποδείξει και «εποικοδομητικά» κατά τον Λαβρόφ πεδία διαπραγμάτευσης, στα οποία περιλαμβάνονται ο έλεγχος των εξοπλισμών και όρια σε στρατιωτικές ασκήσεις.

 Η επίσημη ανταπάντηση του Κρεμλίνου εκκρεμεί.

 

Περί «γενοκτονίας» στο Ντονμπάς, ενόσω η Δούμα του «ζητά» αναγνώριση

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επανήλθε επίσης στον ισχυρισμό περί «γενοκτονίας» στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, την ίδια ημέρα που η ελεγχόμενη από το Κρεμλίνο κρατική Δούμα κατέθεσε ψήφισμα που τον καλεί να προχωρήσει στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας των εδαφών που τελούν υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών.

Η επίσημη αναγνώριση της «'Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ' και της 'Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ'» θα σηματοδοτούσε το τέλος της ειρηνευτικής διαδικασίας στη βάση των συμφωνιών του Μινσκ, οι οποίες υπεγράφησαν με γαλλογερμανική διαμεσολάβηση, και προβλέπουν εν καιρώ την επιστροφή των περιοχών αυτών υπό τον έλεγχο του Κιέβου.

Ήδη το ψήφισμα καταδικάστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ από πλευράς Ουκρανίας ο επικεφαλής διπλωματίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε: «Σε περίπτωση αναγνώρισης, η Ρωσία θα αποσυρόταν de facto και de jure από τις συμφωνίες του Μινσκ με όλες τις συνέπειες. Έχουμε ήδη προειδοποιήσει εναντίον αυτής της θέσης».

«Κατά την οπτική μας, αυτό που συμβαίνει τώρα στο Ντονμπάς είναι γενοκτονία» δήλωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου. Ανάλογες κατηγορίες έχει διατυπώσει στο παρελθόν, λέγοντας και τον περασμένο Δεκέμβριο πως η «ρωσοφοβία είναι το πρώτο βήμα προς τη γενοκτονία«».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν εκτιμάται ότι θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης, πρόκειται σαφώς όμως για ένα ακόμη «όπλο» στη διπλωματική του φαρέτρα. Στη συνέντευξη Τύπου κάλεσε στην επίλυση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας του Μινσκ και του Σχήματος της Νορμανδίας.

 

Σολτς: Η διπλωματία δεν έχε εξαντληθεί

Από πλευράς του, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς χαρακτήρισε θετική ένδειξη τις ανακοινώσεις περί απόσυρσης μέρους των στρατευμάτων από τα σύνορα της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι η «διπλωματία δεν έχει εξαντληθεί» και η γενιά του δεν θα μπορούσε να διανοηθεί έναν νέο πόλεμο στην Ευρώπη.

Ο Γερμανός καγκελάριος υπογράμμισε πως η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας είναι «μη διαπραγματεύσιμη», σημειώνοντας πως η συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα είναι «ακατανόητη», συνιστά «απειλή» και πρέπει να επέλθει αποκλιμάκωση.

Κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να στείλει τους διαπραγματευτές του καλή τη πίστει προς επίτευξη προόδου, σημειώνοντας πως «η ασφάλεια μπορεί μόνο να επιτευχθεί με τη Ρωσία και όχι εναντίον της Ρωσίας». Το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη είναι ενωμένοι στην πεποίθηση ότι πρέπει να βρεθεί λύση όσο δύσκολο και αν είναι, ανέφερε προσθέτοντας πως «όλοι πρέπει να φανούμε θαρραλέοι και υπεύθυνοι στις ενέργειές μας».

Ερωτηθείς για το ζήτημα-κλειδί του αγωγού Nord Stream 2, ο Σολτς ανέφερε πως η Γερμανία έχει δεσμευτεί στη διασφάλιση της λειτουργίας της μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη, όμως ένας πόλεμος στην Ουκρανία θα είχε «μεγάλες συνέπειες».

Ως προς ζήτημα της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ, ο Όλαφ Σολτς επισήμανε πως δεν βρίσκεται στην ατζέντα, ενώ έκανε και... μαύρο χιούμορ με αποδέκτη τον Πούτιν, λέγοντας πως δεν νομίζει ότι θα τους απασχολήσει αμφότερους το θέμα ενόσω βρίσκονται στην εξουσία. Μετά από αυτό έκανε μία παύση, κοίταξε τον Πούτιν και προσέθεσε, σύμφωνα με τον Μαξ Σέντον των Financial Times: «Δεν γνωρίζω πόσο καιρό σκοπεύει ο πρόεδρος να παραμείνει στην εξουσία»...

Ο Όλαφ Σολτς μίλησε και για το ψήφισμα που υιοθέτησε η ρωσική Δούμα σχετικά με το Ντονμπάς, λέγοντας πως εάν κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα θα σηματοδοτούσε το τέλος της διαδικασίας του Μινσκ.

Αναφέρθηκε ακόμη κατά τη συνέντευξη Τύπου στο ζήτημα της φυλάκισης του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος «σύρεται» σε νέα δίκη στη Μόσχα, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του Βερολίνου περί παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου από τη Ρωσία.

Ο Γερμανός καγκελάριος εισήλθε στη στη διπλωματική «γραμμή του πυρός» με την επίσκεψη στη Μόσχα, έχοντας δεχθεί από την έναρξη της ουκρανικής κρίσης κύμα επικρίσεων για σιγή, αντιφατικά μηνύματα ιδίως στο καυτό ζήτημα του αγωγού Nord Stream 2, έως και διαλλακτική γραμμή έναντι της Μόσχας.

Πηγές της γερμανικής καγκελαρίας είχαν «κατεβάσει» τον πήχη των προσδοκιών για οποιουδήποτε είδους άμεση συμφωνία αποκλιμάκωσης μεταξύ των Σολτς και Πούτιν, αναφέροντας πως βασικό ζητούμενο είναι να παραμείνει ανοιχτός ο διαύλος της διπλωματίας σε όλα τα επίπεδα.

CNN.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ιράν: Αγνοείται η τύχη της 25χρονης Τουρκάλας που παρενοχλήθηκε σεξουαλικά

15 Νοεμβρίου 2024, 19:58
- Συνελήφθη επειδή δεν φορούσε χιτζάμπ   Φωτό: Pixabay.com Βίντεο δείχνει έναν άνδρα ντυμένο με στρατιωτική στολή ...

Χτύπησαν ξανά οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων, για πρώτη φορά από την πυρκαγιά του 2019

08 Νοεμβρίου 2024, 14:41
Λίγο πριν τις 10:30 το πρωί, οι καμπάνες χτύπησαν μία προς μία, προκαλώντας συγκίνηση ...

Τραμπ: Πώς θα πορευτεί στην εξωτερική πολιτική

08 Νοεμβρίου 2024, 00:06
– Οι 10+1 βασικές αρχές Υπάρχουν προβλέψιμες τάσεις πίσω από τον φαινομενικώς «απρόβλεπτο» Ρεπουμπλικανό ηγέτη; 5' ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0