Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Νεκροί δύο Έλληνες ομογενείς στη Μαριούπολη από αεροπορικό βομβαρδισμό

Αρχική | Ομογένεια | Νεκροί δύο Έλληνες ομογενείς στη Μαριούπολη από αεροπορικό βομβαρδισμό

Δύο ομογενείς έχασαν τη ζωή τους κατά τις αιματηρές συγκρούσες στην Ουκρανία.

 

Δύο πολίτες ελληνικής καταγωγής έπεσαν νεκροί στο χωριό Σαρτανά, περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Μαριούπολης έπειτα από ρωσικό βομβαρδισμό. 

Άλλοι έξι ομογενείς είναι τραυματισμένοι, εκ των οποίων και ένα παιδί, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Την είδηση επιβεβαίωσαν εξίσου ο περιφερειάρχης της Μαριούπουλης και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας. 

Στο μεταξύ θέσεις μάχης έχουν πάρει οι ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη στην ανατολική Ουκρανία, ενώ ο στρατός προετοιμάζεται για πιθανή εισβολή από τη δυτική πλευρά της πόλης, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ. 

 

ΥΠΕΞ για νεκρούς Έλληνες: Διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

 

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

 «Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης, γίνεται γνωστό με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο γενικός γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ' επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της ελληνικής ομογένειας».

Real.gr

 

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

«Πράσινο & μωβ» – Το κόμμα που σάρωσε στους απόδημους

27 Ιουνίου 2023, 19:11
 Εκλογές 2023 Το Πράσινο & Μωβ που είναι μία συμμαχία επτά πολιτικών κομμάτων κατάφερε να ...

Θύελλα αντιδράσεων για τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας

12 Μαϊου 2023, 14:54
Αυστηρό μήνυμα στην Αλβανία έστειλε ο πρωθυπουργός μετά την σύλληψη του ομογενή υποψήφιου δημάρχου  ...

Σουδάν: Έφτασαν στην Τανάγρα άλλοι 16 Έλληνες

26 Απριλίου 2023, 17:43
Στις 4.30 το απόγευμα της Τετάρτης (26.04.2023) προσγειώθηκε στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας το ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0