Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Πρωθυπουργός: Τι είπε για μέτρα στήριξης, ελληνοτουρκικά, εκλογές

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Πρωθυπουργός: Τι είπε για μέτρα στήριξης, ελληνοτουρκικά, εκλογές

 Κ. Μητσοτακης: Κίνητρα για «στροφή» στο πετρέλαιο, επιδότηση στην τιμή του φυσικού αερίου

 

Θα πορευτούμε στις εκλογές με τον ψηφισμένο εκλογικό νόμο, ανέφερε ο πρωθυπουργός στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βελλίδειο Συνεδριακο Κέντρο, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, που άνοιξε χθες τις πύλες της.

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε: «Δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλαγής εκλογικού νόμου, εκτός αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεχθεί ότι η κάλπη της απλής αναλογικής είναι μία βόμβα στα θεμέλια της σταθερότητας και συμφωνήσουμε από κοινού να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο ώστε να αποφύγουμε την αχρείαστη κάλπη της απλής αναλογικής» πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας:

«Επειδή εκτιμώ όμως ότι αυτό δεν θα συμβεί, είμαι περίπου βέβαιος ότι θα πορευτούμε στις επόμενες εκλογές με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε καμία αλλαγή».

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι έχει δεχθεί εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου. «Δεν είμαι κωλοτούμπας. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σταθεροί. Θα πορευθούμε στις εκλογές με τον ψηφισμένο εκλογικό νόμο. Θα ήταν θεσμικά ανεύθυνο να αλλάξω τον εκλογικό νόμο κατεβάζοντας λίγο τον πήχη της αυτοδυναμίας για να κερδίσω τις εκλογές»  δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά το πακέτο στήριξης που εξήγγειλε χθες είπε πως «θα υλοποιηθεί στο ακέραιο και για το 2022 και για το 2023». «Ο λόγος που είμαστε σε θέση να στηρίζουμε την κοινωνία έχει να κάνει με το γεγονός ότι μπορούμε να επιτυγχάνουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης» πρόσθεσε.

«Είμαστε απολύτως συνεπείς σε ό,τι έχουμε εξαγγείλει. Μπορούμε να επιτυγχάνουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να στηρίζουμε την κοινωνία» είπε, διαβεβαιώνοντας πως «τα μέτρα που λαμβάνουμε έρχονται σε απόλυτη εναρμόνιση με τους στόχους του προϋπολογισμού».

 

«Καμία συγκάλυψη»

Για το θέμα των παρακολουθήσεων είπε πως «δεν υπήρξε ποτέ καμία διάθεση για συγκάλυψη» για να προσθέσει πως «δεν πρόκειται να κάνουμε τις μυστικές μας υπηρεσίες φύλλο και φτερό» κάτι που «θα εξυπηρετούσε συμφέροντα εκτός Ελλάδος». «Πρέπει να υπάρχει λογοδοσία αλλά υπάρχουν διατάξεις μυστικότητας που πρέπει να τηρούνται» σημείωσε.

Δήλωσε ακόμη ότι «κατανοεί τον θυμό του κ. Ανδρουλάκη», αλλά του καταλόγισε ότι «επιχειρεί μία συνεχή εργαλειοποίηση ενός πραγματικού προβλήματος που αναδείχθηκε τον τελευταίο μήνα». Όπως είπε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πάντα τη δυνατόητα να πάει στην ΕΥΠ και στο πλαίσιο του νόμου να λάβει τις απαντήσεις που είναι σε θέση να του δώσει.

Σε ερώτηση για το αν είναι θεμιτό να παρακολουθούνται πολιτικοί αρχηγοί και πώς αντιδρούσε αν ο ίδιος ήταν υπό παρακολούθηση επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης απάντησε πως δεν είναι «κανονικό να παρακολουθείται ένας πολιτικός αρχηγός», σημειώνοντας ότι επί της αρχής κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται». Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχουν εξαιρετικά αυστηρά φίλτρα για να μπορεί να διαταχθεί μια νόμιμη επισύνδεση. «Η παρακολούθηση ήταν και νόμιμη και τεκμηριωμένη όμως απαιτούσα περισσότερη πολιτική ευαισθησία. Να είμαστε σαφείς υπό ποιες προϋποθέσεις πρέπει να επιτρέπεται η παρακολούθηση ενός πολιτικού ή δημοσιογράφου», συμπλήρωσε.

 

«Βούτυρο στο ψωμί του κ. Ανδρουλάκη το σφάλμα που έγινε»

Για τον κ. Ανδρουλάκη είπε επίσης ότι απέφυγε να συναντηθεί μαζί του και έχει πει ότι δεν δέχεται να είναι πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας. «Αυτό το σφάλμα που έγινε ήταν βούτυρο στο ψωμί του κ. Ανδρουλάκη, να μείνει σε γραμμή ρήξης με τη ΝΔ. Ακολουθεί πολιτική που τον φέρνει σε απόσταση από το δικό του κοινό και ο ίδιος θα απαντήσει πως αντιλαμβάνεται το δικό του ρόλο και πως θα απαντήσει στα διλήμματα μετά τις επόμενες εκλογές», πρόσθεσε.

 

«Καταστροφικό σύστημα η απλή αναλογική»

Ερωτηθεις σε περίπτωση αδυναμίας αυτοδυναμίας αν θα πάει σε επόμενες εκλογές ή θα επιδιώξει συνεργασία με άλλο κόμμα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Θεωρώ ότι η απλή αναλογική είναι καταστροφικό σύστημα για τη χώρα. Η εκτίμηση μου ότι θα οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές προκύπτει από τα απλά μαθηματικά. Αριθμητικά αν επιχειρούσαμε να προβάλουμε τα σημερινά δεδομένα δημοσκοπήσεις, θεωρητικά υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης χωρίς το πρώτο κόμμα. Θα συνιστά πολιτική τερατογέννεση. Γι'αυτό η πρώτη κάλπη έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία. Θα πρέπει να είναι σκαλοπάτι να διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία και να εξηγήσουμε γιατί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση που δεν είναι ανάγκη μονοκομματική μπορεί να οδηγήσει τη χώρα με σταθερότητα και ασφάλεια».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε: «Θέλω να ξερουν οι Έλληνες πολίτες ότι μπορεί από τις εκλογές και με τη Ν.Δ. πρώτο κόμμα να προκύψει μία κυβέρνηση με Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη και την ανοχή του ΚΚΕ. Μαθηματικά υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο». Εκτίμησε ακόμη πως «η ρητορική των ίσων αποστάσεων Ανδρουλάκη έναντι Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στα ειλικρινή του αισθήματα».

 

«Δεύτερη εντολή προόδου ή δεύτερη φορά στη συμφορά»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου επανέφερε το δίλημμα «δεύτερη εντολή προόδου ή δεύτερη φορά στη συμφορά» και τόνισε πως αυτό αλλά και η τελική επιλογή του πρωθυπουργού θα είναι το ζητούμενο των επόμενων εκλογών. «Εάν όχι εμείς ποιοι; Ποια είναι η εναλλακτική πρόταση; Δεν την έχω ακούσει. Το δίλημμα "Μητσοτάκης ή Τσίπρας" το καταλαβαίνει ο πολίτης», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ξεκαθάρισε πως πολιτικά δεν βρίσκεται κοντά με τον Κυριάκο Βελόπουλο. Επίσης είπε ότι σκοπεύει να αξιοποιήσει στελέχη και από άλλους πολιτικούς χώρους. 

Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου απάντησε: «Σέβομαι πολύ τον κ. Βενιζέλο, αλλά διαφωνήσαμε με τις απόψεις του για το αν επιτρέπει το Σύνταγμα τις παρακολουθήσεις. Με τον κ. Βενιζέλο όπως και με άλλα πρόσωπα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν παρά αυτά που μας χωρίζουν. Ήταν ένα από τα 10 πρόσωπα που κρεμάστηκαν στα μανταλάκια από τον ΣΥΡΙΖΑ».

 

«Όχι» σε ανασχηματισμό

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αναχηματισμού απάντησε αρνητικά. «Τρία "όχι". Όχι πρόωρες εκλογές, όχι αλλαγή του εκλογικού νόμου, όχι ανασχηματισμός», υπογράμμισε. 

 

«Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν»

Για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτες τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν» και «εξαιρετικά προβληματική τη διαρκή επιθετικότητα που εκπέμπεται από την Τουρκία».

Ξεκαθάρισε πάντως πως «εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την Τουρ σε ένα μπαράζ σκληρών δηλώσεων. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανέύθυνο. Από την άλλη θα δίνουμε σαφείς απαντήσεις και θα αναδεικνύνουμε εντός και εκτός Ελλάδας αυτή τη διαστρέβλωση που επιχειρείται από την Τουρκία, που θέλει να παρουσιάσει την Ελλάδα ως δήθεν επιτιθέμενη. Δεν υπάρχει άνθρωπος στο εξωτερικό που να πιστεύει ότι τα ελληνικά νησιά είναι απειλή για την Τουρκία, ενώ υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι η Τουρκία είναι απειλή για τα ελληνικά νησιά, ειδικά από τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει να θέτει ζήτημα κυριαρχίας» είπε.

 

«Είμαι πάντα ανοιχτός να συναντήσω τον Τούρκο πρόεδρο»

Υπογράμμισε πάντως πως η κυβέρνηση θα επιδιώκει να έχει πάντα ανοιχτούς δίαυλους με την Τουρκία. «Δεν ανατίναξα εγώ τις γέφυρας επικοινωνίας, δεν είπα εγώ 'Ερντογάν γιοκ'. Είμαι πάντα ανοιχτός να συναντήσω τον Τούρκο πρόεδρο, αλλά δεν μπορώ να τον πιάσω και από το λαιμό. Αυτός είναι που δεν επιθυμεί κάποια συζήτηση μαζί μου».

Σημείωσε δε πως η άτυπη Σύνοδος της Ε.Ε. στην Πράγα είναι μία ευκαιρία και ότι η Ελλάδα είναι θετική να προσκληθεί η Τουρκία εκεί. Τόνισε, ωστόσο, πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και σημείωσε ότι θα ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να καταδειχθεί πως η στάση της γειτονικής χώρας είναι αδιέξοδη.


«Δεν μπορώ να διανοηθώ σύρραξη με την Τουρκία - Θα έπαιρνε καταλυτική απάντηση»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως δεν μπορεί να διανοηθεί μία σύρραξη μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, με την Τουρκία επιτιθέμενη. «Δεν πιστεύω ότι αυτό πρόκειται να συμβεί. Αν ο μη γενοιτο συνέβαινε κάτι τέτοιο η Τουρκία θα έπαιρνε μία απάντηση που θα ήταν απολύτως καταλυτική. Γνωρίζει την επάρκεια και την ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων» πρόσθεσε.

 

Κίνητρα στους πολίτες για την εξοικονόμηση ενέργειας

Για την ενεργειακή ακρίβεια είπε πως η κυβέρνηση εξετάζει έναν τρόπο στήριξης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, που να δίνει κίνητρο στους πολίτες για την εξοικονόμηση ενέργειας. Τα μέτρα θα εξειδικευθούν τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε. Σε κάθε περίπτωση, κάθε ελληνικό νοικοκυριό, ασχέτως κατανάλωσης, θα λάβει σημαντική στήριξη, διαβεβαίωσε.

 

«Γενναία επιδότηση των τιμών του φυσικού αερίου»

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο πρωθυπουργός είπε πως «θα υπάρξει γενναία επιδότηση των τιμών του φυσικού αερίου».

«Θα κάνουμε διπλή παρέμβαση: αφενός θα επεκτείνουμε το επίδομα θέρμανσης στα 300 εκατ. και αφετέρου θα επιχειρήσουμε παρέμβαση στην αντλία, ώστε σε πρώτη φάση να μειώσουμε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και να ενθαρρύνουμε περισσότερα νοικοκυριά να κάνουν μετάπτωση από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο θέρμανσης. Θα υπάρχει και επιδότηση στην τιμή του φυσικού αερίο» τόνισε και διαβεβαίωσε ότι «δεν θα φτάσει η τιμή που βλέπετε σήμερα στον τελικό καταναλωτή».

Θύμισε ακόμη πως «η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που εισηγήθηκαν πλαφόν συνολικά στις εισαγωγές του φυσικού αερίου, δηλαδή στον δείκτη TTF, και όχι μόνο στο ρωσικό φυσικό αέριο. Δεν ξέρουμε αν θα γίνει δεκτή η πρόταση αυτή. Υπάρχει όμως ευρεία συμφωνία για τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών» είπε.

Κατηγόρησε στη συνέχεια τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδίδεται σε «απίστευτη παραπληροφόρηση» σε ό,τι αφορά τη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. «Δεν μπορούμε να ζούμε στον κόσμο των fake news, να μην αναπαράγονται τέτοια ψέματα» είπε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ξεκαθάρισε ότι, παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι έχει απέναντί του μία αντιπολίτευση του «δώσ' τα όλα», η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπερβεί τα δημοσιονομικά όρια.

 

«Έχουμε κάνει ό,τι χρειαστεί για να εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια»

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι χρειαστεί για να εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. «Αυτό αφορά και το φυσικό αέριο, σε περίπτωση που διακοπεί πλήρως η τροφοδοσία από τον Turk Stream. Έχουμε φροντίσει να δεσμεύσουμε πολλά φορτία LNG, έχουμε διπλασιάσει τη χωρητικότητα της Ρεβυθούσας και προωθούμε πρωτοβουλίες για να μειώσουμε την κατανάλωση του φυσικού αερίου και να αυξήσουμε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη» ανέφερε.


Οι παρεμβάσεις για το ενεργειακό κόστος θα λαμβάνουν υπ' όψιν και τη βιομηχανία

Απαντώντας σε ερώτηση της «Ναυτεμπορικής» για το «σήμα κινδύνου» που εκπέμπουν οι ελληνικές βιομηχανίες για το αυξημένο ενεργειακό κόστος και για τις κινήσεις που εξετάζει η κυβέρνηση, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «είναι δεδομένο ότι - στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που θα κάνουμε και για το ρεύμα και για το φυσικό αέριο - θα λάβουμε υπόψη και τη βιομηχανία».

«Γνωρίζω απόλυτα ότι το ενεργειακό κόστος είναι κρίσιμο για την ελληνική βιομηχανία» είπε μετά από ερώτηση της δημοσιογράφου της «Ν» Νικόλ Λειβαδάρη, αποφεύγοντας πάντως να κάνει κάποια πρόβλεψη για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η Ε.Ε. Αναγνώρισε ωστόσο ότι «είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να επιτύχουμε ομοφωνία» και πρόσθεσε πως αναμένει τις τελικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως είπε, «είναι βέβαιο ότι το πρόσθετο κόστος του ρεύματος είναι μία πραγματικότητα που θα ταλανίσει την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, όχι μόνο των ελληνικών». Ωστόσο, συνέχισε, «δεν προκειται οι ελληνικές επιχειρήσεις να βρεθούν σε δυσχερέστερη θέση σε σχέση με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές τους».

Σημείωσε ακόμη πως «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις» και πως «οι ίδιες οι βιομηχανίες προσαρμόζονται, αναζητώντας εναλλακτικά καύσιμα που είναι πιο φθηνά». «Θα τις στηρίξουμε ως μεταβατική, προσωρινή λύση σε αυτή την κατεύθυνση» κατέληξε.

 

Η εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου δεδηλωμένη ρωσική στρατηγική

Σε ερώτηση για τα όσα καταγγέλλονται σχετικά με «δυνάμεις που προσπαθούν να υπονομεύσουν τη χώρα» απάντησε πως «η εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου και η μετατροπή του σε ένα όπλο για να προκληθεί πολιτική αναταραχή στην Ευρώπη είναι δεδηλωμένη ρωσική στρατηγική. Δεν το έκρυψε ποτέ ο Πούτιν. Ίσως η Ρωσία θα περίμενε μία διαφορετική στάση λόγω των ιστορικών δεσμών των δύο χωρών. Η Ελλάδα τάχθηκε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας και είχε λόγο να το κάνει, γιατί υπάρχει στη γειτονιά μας κάποιος αμφισβητεί σύνορα. Δεν λέω λοιπόν κάτι καινούργιο. Είναι ένα πρόβλημα που το αντιμετωπίζουν σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση ώστε να μην επιτρέψουμε τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Μην πέφτουμε λοιπόν από τα σύννεφα».

Θύμισε ακόμη και τη φράση του Ερντογάν ότι θα ήθελε άλλον πρωθυπουργό. «Του απαντώ ότι για τον πρωθυπουργό αποφασίσουν οι πολίτες».

Σε ό,τι αφορά το «αν υπάρχουν δυνάμεις εντός της χώρας που θέλουν πολιτική αστάθεια», σημείωσε ότι «η αντιπολίτευση οδηγεί τη χώρα σε εκλογές με απλή αναλογική και αυτό είναι ένας αποσταθεροποιητικός παράγοντας. Κάποιοι ζητούν πρόωρες εκλογές με απλή αναλογική. Αυτό από μόνο του δεν προωθεί τη σταθερότητα στη χώρα».

 

Για το δημογραφικό 

Σε ό,τι αφορά το δημογραφικό πρόβλημα επεσήμανε πως «είμαστε η κυβέρνηση που δίνει το επιδομα γέννας, που αύξησε τον αριθμό των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. Εμείς εισάγαμε θεσμούς, όπως οι νταντάδες της γειτονιάς. Προσπαθούμε συνέχεια να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα των οικογενειών ώστε η απόκτηση ενός παιδιού να μην ειναι δυσβάσταχτο βάρος». Σημείωσε επιπλέον πως στο μέτωπο αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε μία μακροχρόνια στρατηγική, με συνέπεια και διακομματική συναίνεση. «Το δημογραφικό έχει και χαρακτηριστικά περιφερειακών ανισοτήτων. Πολλά χωριά μας ερημώνουν και πρέπει να δούμε πώς θα επιστρέψουν οι νέοι σε αυτά. Πέρα από τα κίνητρα, οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν εκεί να ζουν, να εργάζονται, να έχουν ευκαιρίες».

 

Για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και τις γυναικοκτονίες

Για την επιτροπή που αφορά τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και το ενδεχόμενο καθιέρωσης γάμου για ομόφυλα ζευγάρια ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Για πρώτη φορά η χώρα μας έχει εθνική στρατηγική για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+. Έχουμε τα πρώτα απτά αποτελέσματα. Καταργήθηκε, π.χ. η απαγόρευση αιμοδοσίας, καταργήσαμε θεραπείες μεταστροφής, ρυθμίστηκε το ζήτημα των επεμβάσεων σε intersex βρέφη. Για πρώτη φορά άτομα που ανοικτά είναι ομοφυλόφιλα συμμετέχουν σε ελληνική κυβέρνηση. Είναι σημαντικό ότι αυτό γίνεται από κεντροδεξιά κυβέρνηση. Υπάρχει ήδη νομική κατοχύρωση του συμφώνου συμβίωσης. Για τον πολιτικό γάμο, κάθε πράγμα στον καιρό του».

Για το αν θα αποκτήσει νομική υπόσταση ο όρος «γυναικοκτονία» ο πρωθυπουργός δήλωσε:  «Αποδέχομαι τον όρο γιατί θέλω να προσδιορίσω ότι αυτά τα εγκλήματα, αυτά που τα κρύβαμε κάτω από το χαλί, πρέπει να αποκτήσουν ιδιαίτερο χαρακτηρισμό ο οποίος δεν πρέπει να αποκτήσει ιδιαίτερη και ξεχωριστή νομική κατοχύρωση. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μία γυναικοκτονία είναι πιο απεχθής από δολοφονία ενός παιδιού ή ηλικιωμένου. Ναι, να χρησιμοποιούμε τον όρο γιατί αυτό επιβάλλει το σπάσιμο της σιωπής γύρω από εγκλήματα που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά». 

 

Για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Αναφερόμενος στην πανεπιστημιακή αστυνομία μετά από σχετική ερώτηση είπε ότι το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί και το σημαντικό είναι να κερδηθεί το στοίχημα ότι «δεν μιλάμε για κατασταλτικό μηχανισμό». «Θα το κερδίσουμε και θα επιμείνουμε στην κατεύθυνση που έχουμε κινηθεί» είπε.

 

Για τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου

Για την κριτική του ξένου Τύπου ανέφερε πως «η κριτική είναι καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη, όπως και η γνώμη είναι καλοδεχούμενη έστω και αν δεν μας αρέσει ή έχει ιδεολογικές αναφορές». Τόνισε όμως η διαστρέβλωση των στοιχείων δεν είναι αποδεκτή. «Όταν διαστρεβλώνονται τα στοιχεία, θα πρέπει να δίνονται απαντήσεις» είπε. Πρόσθεσε στη συνέχεια πως «η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό δεν είναι αυτή που ήταν πριν από τρία χρόνια».

naftemporiki.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα: Νέες σοκαριστικές μαρτυρίες

16 Νοεμβρίου 2024, 15:33
 – Τι λέει η 24χρονη Ειρήνη Φωτό: Pixabay.com Η μητέρα του Παναγιωτάκη και η γιαγιά δεν ...

Απεργία αύριο -Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

19 Νοεμβρίου 2024, 15:53
Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας θα υπολειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας ...

Novartis: Ως ύποπτοι κλήθηκαν στον εισαγγελέα για εξηγήσεις Δεστεμπασίδης – Μαραγγέλη

14 Νοεμβρίου 2024, 18:56
Μετά τον αποχαρακτηρισμό τους, οι πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες καλούνται να αντιμετωπίσουν τα πολιτικά πρόσωπα ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0