Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Νύχτα έντασης στη Δυτική Αττική - Ταραχές σε πολλές περιοχές της χώρας

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Νύχτα έντασης στη Δυτική Αττική - Ταραχές σε πολλές περιοχές της χώρας

- Επεισόδια σε Μενίδι και Ασπρόπυργο: Έβαλαν φωτιά σε αποθήκη ελαστικών και σε λεωφορείο

– Μήνυμα από το 112 για τους καπνούς 

 

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση σε Ασπρόπυργο και Άνω Λιόσια, με ομάδες Ρομά να προχωρούν σε καταστροφές, διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ομάδα Ρομά, περίπου στις 9 το βράδυ, διέρρηξε αποθήκη με ελαστικά που βρίσκεται επί της λεωφόρου ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, και στην συνέχεια έβαλαν φωτιά.

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Παράλληλα, νωρίτερα, στα Άνω Λιόσια, νεαροί Ρομά πυρπόλησαν ένα αστικό λεωφορείο. Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, στην διασταύρωση της λεωφόρου Φυλής με την οδό Ιουστινιανού, Ρομά έκαψαν ολοσχερώς ένα αστικό λεωφορείο στο οποίο δεν υπήρχαν επιβάτες.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα. Στην περιοχή παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων προς Άνω Λιόσια έχουν διακοπεί.

Στον Ασπρόπυργο μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους λόγω των καπνών το οποίο ανέφερε: «Καταφύγετε σε κλειστό κτίριο, επικίνδυνοι για την Υγεία καπνοί»

 

Τα επεισόδια της ημέρας

Νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της Αθηνών- Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων. Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία είχε διακοπεί από το 39 χιλιόμετρο έως το 42 χιλιόμετρο, λόγω διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν Ρομά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. οι Ρομά είχαν πετάξει διάφορα αντικείμενα στο οδόστρωμα κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας τους και χρειάστηκε ειδικό συνεργείο καθαρισμού για να τα απομακρύνει.

Νωρίτερα στον Ασπρόπυργο ομάδες Ρομά, σύμφωνα με την Αστυνομία, έβαλαν φωτιές κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές του προαστιακού με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

Όπως ενημέρωσε η Hellenic Train, παρέμειναν ακινητοποιημένοι δύο συρμοί σε Άνω Λιόσια και Ασπρόπυργο.

«Eξαιτίας φωτιάς κοντά στις γραμμές στην περιοχή του Ασπροπύργου, με εντολή της πυροσβεστικής η αμαξοστοιχία 1327 σταμάτησε στον σταθμό των Α. Λιοσίων και η αμαξοστοιχία 1326 στον σταθμό του Ασπροπύργου. Αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Hellenic Train.


Ξανά στην κυκλοφορία η Πατρών - Πύργου

Ξανά στην κυκλοφορία δόθηκε, λίγο πριν τις 21.30 το βράδυ, η νέα εθνική οδός Πατρών - Πύργου.

Λίγη ώρα μετά την εμφάνιση της Αστυνομίας, η ομάδα των περίπου 30 συγκεντρωμένων Ρομά αποχώρησε από το σημείο, στο οποίο είχε στήσει οδοφράγματα, ανάβοντας φωτιές.

Η Αστυνομία συνεχίζει να βρίσκεται στο σημείο, για τυχόν υποτροπή της κατάστασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγη ώρα νωρίτερα δόθηκε στην κυκλοφορία και η Αθηνών - Κορίνθου, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Μέγαρα.

 

Αγρίνιο: Ένταση στον Κόμβο Αγίου Δημητρίου 

Κλίμα έντασης επικράτησε στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στο Αγρίνιο, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 50 άτομα, τα οποία διαμαρτυρήθηκαν για τον τραυματισμό του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από τον πυροβολισμό αστυνομικού, κατά την διάρκεια καταδίωξης.

Οι συγκεντρωμένοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και λάστιχα, ενώ έκλεισαν στο ίδιο σημείο την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους.

Λίγο αργότερα αποχώρησαν, ενώ μετά την αποχώρηση, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν τις φωτιές που είχαν βάλει σε κάδους απορριμμάτων και λάστιχα, ενώ δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Δημητρίου.

Στην περιοχή βρίσκονται σε ετοιμότητα αστυνομικές δυνάμεις

 

Στη Μεσσηνία

Ανάλογη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στην περιοχή Αριοχώρι Μεσσηνίας, όπου δεκάδες άτομα απέκλεισαν την παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας - Τρίπολης και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα. Οι συγκεντρωμένοι έχουν αποχωρήσει από την περιοχή και πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

 

Νέα επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη 

Νέα επεισόδια λαμβάνουν χώρα στη Χαλκηδόνα, καθώς ομάδα ατόμων Ρομά έχουν στήσει οδοφράγματα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, τα άτομα καίνε λάστιχα και πετούν πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό.

Υπενθυμίζεται ότι και την Τρίτη τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή, όσο και σε πολλές ακόμα μέσα και γύρω από τη Θεσσαλονίκη διαδραματίστηκαν σοβαρά επεισόδια για τον ίδιο λόγο.

Real.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0