Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν από την ΕΥΠ

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν από την ΕΥΠ
image

- Ο ρόλος της Μοσάντ

- Πώς σχεδίαζαν χτύπημα σε εστιατόριο στου Ψυρρή

 

 Φωτό: Pixabay

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι φωτογραφίες των δύο Πακιστανών που κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και φέρεται να σχεδίαζαν χτύπημα σε εστιατόριο, ισραηλινών συμφερόντων, στου Ψυρρή.

Ειδικότερα, ο 27χρονος Χαϊντέρ, που ζούσε στη Ζάκυνθο και ο 29χρονος Χουσεΐν, που είχε μετακομίσει στη Σπάρτη, είναι οι δύο άνδρες που κρατούνται από τις αρχές, καθώς σχεδίαζαν να επιτεθούν σε εστιατόριο-συναγωγή στο Θησείο.

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες

Οι δύο συλληφθέντες ζούσαν στην επαρχία, απασχολούμενοι σε αγροτικές και οικοδομικές εργασίες, ενώ έρχονταν στην Αθήνα όταν αυτό απαιτούνταν, διαμένοντας σε καταυλισμό στα Λιόσια.

 

ΕΥΠ-ΕΛ.ΑΣ.: «Πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση»

«Με την εθνική ασφάλεια, με το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων, με την άποψη για την ασφάλεια που υπάρχει στην Ελλάδα, δεν παίζει κανείς, έχουμε ευθύνη και για αυτό όλοι οι χειρισμοί έχουν γίνει με απόλυτη μυστικότητά», είπε, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, χαρακτηρίζοντας τα όσα λέγονται για ήσσονος σημασίας υπόθεση και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης «αστήριχτες προχειρότητες και επιπολαιότητες».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «εδώ και αρκετό καιρό περιήλθαν εις γνώσιν της ΕΥΠ στοιχεία, ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ, πήρε την υπόθεση πάνω της η Αντιτρομοκρατική που έκανε εξαιρετική δουλειά και θέλω αν δώσω συγχαρητήρια. Μετά από ενδελεχή έρευνα, βρέθηκε το δίκτυο των πακιστανών τρομοκρατών. προσήχθησαν μαζί με άλλα άτομα, περίπου 12 τον αριθμό, Πακιστανούς, με έρευνες που διεξήχθησαν σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Σπάρτη».

Όπως λέει ο κ. Θεοδωρικάκος, «απεδείχθη ότι είχαν επαφή με ομοεθνή τους, τηλεφωνική επικοινωνία, που φέρεται να βρίσκεται στο Ιράν. Το κίνητρο της προετοιμασίας του χτυπήματος είναι οικονομικό και οι στόχοι είναι εβραϊκού και ισραηλινού ενδιαφέροντος».

 

Έφοδοι της Αντιτρομοκρατικής σε κρησφύγετα - Πώς τους «ξεσκέπασαν» ΕΥΠ και Μοσάντ

Να «πνίξουν στο αίμα» εβραϊκή συναγωγή στου Ψυρρή σχεδίαζαν δύο αλλοδαποί, που είχαν στρατολογηθεί από ακραία τρομοκρατική οργάνωση. Οι μυστικές υπηρεσίες Ελλάδας και Ισραήλ, πρόλαβαν το χτύπημα την τελευταία στιγμή, καθώς οι δράστες είχαν σκοπό να επιτεθούν όταν η συναγωγή θα ήταν γεμάτη κόσμο.

Μάλιστα, για κάθε νεκρό που θα άφηναν πίσω τους, θα λάμβαναν από 16.000 ευρώ. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έστειλε ευχαριστήριο τηλεγράφημα στις ελληνικές Αρχές.

Το αρχικό πλάνο των τρομοκρατών ήταν να επιτεθούν με τη χρήση αερίου, όμως φαίνεται πως εγκατέλειψαν το σχέδιο αυτό και εστίασαν στην επίθεση με όπλα και εκρηκτικά.

Στο μεταξύ, αστυνομική έφοδος πραγματοποιήθηκε σε κτίσμα κοντά στον καταυλισμό των Ρομά στα Λιόσια, καθώς εκεί φέρεται να ήταν το δεύτερο κρησφύγετο των Πακιστανών τρομοκρατών που συνελήφθησαν, όταν έφταναν στην Αθήνα από τη Ζάκυνθο και τη Σπάρτη όπου δούλευαν.

Μάλιστα η Αντιτρομοκρατική έκανε έρευνα στο συγκεκριμένο σημείο χωρίς όμως να εντοπίσει οπλισμό ή κάποιο άλλο αντικείμενο πέρα από τα κινητά των αλλοδαπών.

 

Τα σπίτια που έμεναν οι φερόμενοι ως τρομοκράτες

Παράλληλα, στον Λαγανά της Ζακύνθου, έμενε ο ένας εκ των δύο τρομοκρατών.

Στο σπίτι αυτό είχε γίνει, πριν περίπου ένα μήνα, επιχείρηση «σκούπα» από την Αστυνομία για ναρκωτικά, καθώς όπως μαρτυρούν κάτοικοι της περιοχής, το σημείο είναι άντρο παράνομων αλλοδαπών, κυρίως Πακιστανών.

Φωτογραφίες από το σπίτι στην Σκάλα Λακωνίας όπου διέμενε ο άλλος αλλοδαπός πακιστανικής καταγωγής που συνελήφθη χθες με την κατηγορία ότι σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα σε εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων στο κέντρο της Αθήνας ήρθαν στη δημοσιότητα.

Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες ζούσαν παράνομα τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα, κάνοντας αγροτικές εργασίες σε Ζάκυνθο και Λακωνία.

Οι έρευνες της ΕΥΠ ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2022, ενώ οι δίαυλοι επικοινωνίας με την μυστική υπηρεσία του Ισραήλ, την Μοσάντ, ήταν ανοιχτοί με την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μελών των δυο υπηρεσιών να ήταν ζωτικής σημασίας για την αποτροπή του χτυπήματος.

«Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα στην Ελλάδα είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας. Ήταν μια επιπλέον απόπειρα του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό. Μετά την έναρξη της έρευνας για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ παρείχε συνδρομή πληροφοριών για την αποκάλυψη της δομής, των μεθόδων εργασίας της και της σύνδεσης με το Ιράν», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Ευχαριστώ την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών και ασφαλείας για την αποτροπή της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον εβραϊκών και ισραηλινών στόχων», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ελί Κοέν.

Την Παρασκευή οι δυο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στις δικαστικές αρχές για να απολογηθούν.

 

Πώς οι μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες το τρομοκρατικό χτύπημα που αποφεύχθηκε θα πραγματοποιούνταν από τις 5 έως 13 Απριλίου, ημερομηνίες που «πέφτει» και το εβραϊκό Πάσχα.

Από τον περασμένο Αύγουστο έχει έρθει η πληροφορία στην ΕΥΠ ότι ένας πυρήνας ατόμων, αλλοδαπών, σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μία αιματηρή επίθεση στην Αθήνα. Μετά από περίπου 2 μήνες κατάφεραν να ταυτοποιήσουν την συγκεκριμένη ομάδα και να εντοπίσουν τα άτομα τόσο στη Σκάλα Λακωνίας όσο και στη Ζάκυνθο.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος συγχαίρει την Ελληνική Αστυνομία και την ΕΥΠ «για τις συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες, που οδήγησαν στην αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος εναντίον εβραϊκών στόχων σε πολυσύχναστη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, και στην παράλληλη σύλληψη και εξάρθρωση πυρήνα τρομοκρατών στη χώρα μας».

«Δεκάδες ανθρώπινες ζωές σώθηκαν χάρη στο μεθοδικό έργο και στην έγκαιρη παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΙΣΕ, που με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια του «για τις συντονισμένες προσπάθειες και το αποτελεσματικό έργο χάρη στο οποίο σώθηκαν ανθρώπινες ζωές, διασφαλίζοντας την ευημερία των πολιτών της χώρας και την ασφάλεια των επισκεπτών της».

«Η αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας αποτελεί παράλληλα μία σαφή απάντηση της χώρας μας ενάντια στην τρομοκρατία και ενισχύει την εμπιστοσύνη και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών», σημειώνει το ΚΙΣΕ, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής». 

Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ εκ μέρους της Μοσάντ.

«Ήταν μια επιπλέον απόπειρα του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό. Μετά την έναρξη της έρευνας για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ παρείχε συνδρομή πληροφοριών για την αποκάλυψη της δομής, των μεθόδων εργασίας της και της σύνδεσης με το Ιράν. Η έρευνα αποκάλυψε ότι η δομή που λειτουργούσε στην Ελλάδα αποτελεί μέρος ενός εκτεταμένου ιρανικού δικτύου που διευθύνεται από το Ιράν και εκτείνεται σε πολλές χώρες. Η Μοσάντ, μαζί με τους εταίρους της στην κοινότητα, εργάζεται ακατάπαυστα για να αποτρέψει τις ιρανικές απόπειρες επιθέσεων σε όλο τον κόσμο» σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση.

 

Τι ερευνούν οι Αρχές

Η ΕΥΠ και η αντιτρομοκρατική ερευνούν πιθανές επαφές των δύο συλληφθέντων Πακιστανών του τρομοκρατικού δικτύου με ποινικούς στην Ελλάδα που έχουν πρόσβαση σε κυκλώματα προμήθειας παράνομου οπλισμού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο συλληφθέντες θα πραγματοποιούσαν τελικά την επίθεσή τους στο εστιατόριο στου Ψυρρή από τις 5 έως τις 15 Απριλίου όπου ξεκινά ο εορτασμός του εβραϊκού Πάσχα, αρχής γενομένης από την εορτή του Δείπνου όπου στο συγκεκριμένο εστιατόριο η συναγωγή που στεγάζεται στον 1ο όροφο θα ήταν γεμάτη κόσμο.

Στόχος τους ήταν ένα χτύπημα τύπου Μπατακλάν στην καρδιά της Αθήνας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι τρομοκράτες θα έπαιρναν 16.000 ευρώ για κάθε θύμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί, στο σπίτι του ενός εκ των δραστών στη Ζάκυνθο, βρέθηκε όπλο ή όπλα τα οποία και εξετάζονται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΥΠ και η αντιτρομοκρατική για να διαπιστώσουν τις επαφές των δύο συλληφθέντων πραγματοποίησαν στις αρχές Φεβρουαρίου προσαγωγές 20 αλλοδαπών σε Ζάκυνθο και Σπάρτη όπου διέμεναν αντίστοιχα οι δύο Πακιστανοί, δήθεν για έλεγχο νομιμότητας παραμονής στη χώρα. 

Σε αυτή τη φάση κατέσχεσαν τα κινητά των δύο υπόπτων τα οποία ερεύνησαν άμεσα διαπιστώνοντας έτσι τις συνομιλίες που είχαν με τον φερόμενο ως εγκέφαλο του τρομοκρατικού δικτύου ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Τεχεράνη και κατάγεται από το ίδιο χωριό με τους υπόπτους στην επαρχία Παντζάμπ του Πακιστάν.

Από εκεί και έπειτα τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό τους είχαν ήδη ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο. Μόλις το καλοκαίρι και σε συνεγασία με τη Μοσάντ οι ελληνικές Αρχές και κυρίως η ΕΥΠ άρχισαν να συνθέτουν το παζλ για την ολοκληρωμένη εικόνα του τρομοκρατικού δικτύου.   

 

Ραβίνος για το εστιατόριο–στόχο στου Ψυρρή: Μαζεύονται καθημερινά γύρω στα 80 άτομα

Ραβίνος, που βρέθηκε το πρωί στο συγκεκριμένο εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στου Ψυρρή, προκειμένου να προσευχηθεί, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι σε καθημερινή βάση γύρω στα 70 με 80 άτομα επισκέπτονται το κατάστημα, κάτι που δείχνει το μέγεθος της τραγωδίας που ευτυχώς αποφεύχθηκε.

Επιπλέον δήλωσε ότι είναι συγκλονισμένος με όσα αποκαλύφθηκαν, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στις ελληνικές Αρχές για τη σύλληψη των δύο Πακιστανών.

Real.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0