Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Οδησσός: Εκρήξεις στα 150-200 μέτρα από την ελληνική αποστολή υπό τον Μητσοτάκη

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Οδησσός: Εκρήξεις στα 150-200 μέτρα από την ελληνική αποστολή υπό τον Μητσοτάκη
image

 Ουκρανία

– Όλοι είναι ασφαλείς

 

Φωτό: Pixabay.com

Λαχτάρησαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής στην Ουκρανία υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ενώ βρίσκονταν στην Οδησσό έγιναν νέες επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις, καθώς η πόλη σφυροκοπείται εδώ και αρκετές ημέρες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της αποστολής του παρά το γεγονός ότι οι εκρήξεις σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν στα 150 με 200 μέτρα.

Ανάμεσα στα μέλη της ελληνικής αποστολής που συνοδεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκης στην Οδησσό είναι η υπεύθυνη διεθνών θεμάτων του πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη, ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Άννα Μαρία Μπούρα.  

Η αποστολή είχε οργανωθεί προσεκτικά από τις ελληνικές και τις ουκρανικές αρχές και η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού είχε κρατηθεί μυστική για λόγους ασφαλείας μέχρι την τελευταία στιγμή. Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ζελένσκι κράτησε 45 λεπτά – 15 περισσότερα από όσο είχε προγραμματισθεί. 

Τον Έλληνα πρωθυπουργό συνοδεύει και συνεργείο της ΕΡΤ με την συνάδελφο Γεωργία Σκιτζή να περιγράφει όλα όσα έγιναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις ήταν με βαλλιστικό πύραυλο. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε νωρίτερα την πολυκατοικία με τουλάχιστον 12 νεκρούς αμάχους από τις ρωσικές επιθέσεις ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο Μουσείο Φιλικής Εταιρείας. 

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό υπουργό ‘Αμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ, είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας. Ο κ. Δένδιας αναφέρει σε ανάρτηση στο Χ ότι ο Ουκρανός ομόλογός του και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκ τον «ενημέρωσαν για την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία».

Αναφορές στο newsit.gr έκαναν τα Ουκρανικά ΜΜΕ όσον αφορά στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Οδησσό. 

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουκρανία γίνεται σε μια στιγμή που ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλεί την διεθνή κοινότητα να μην εγκαταλείψει τη χώρα του και να την ενισχύσει όσο γίνεται, προκειμένου να μην επιτραπεί η προέλαση του Βλάντιμιρ Πούτιν. 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε επισκεφθεί τον περασμένο Αύγουστο την Αθήνα, ενώ ποτέ κατά την διάρκεια των δυο αυτών χρόνων του πολέμου η Ελλάδα δεν έχει σταματήσει να τάσσεται κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Newsit.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0