Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ογκολόγος που ζητούσε «φακελάκι» για να επισπεύσει τα χειρουργεία

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ογκολόγος που ζητούσε «φακελάκι» για να επισπεύσει τα χειρουργεία
image

Ο γιατρός είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω τον Ιανουάριο του 2019 με προσημειωμένα χαρτονομίσματα 1.000 ευρώ

 

 Φωτό: Pixabay.com

Ύστερα από αρκετές αναβολές της εκδίκασης της υπόθεσης, στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κάθισε ένας ογκολόγος γυναικολόγος, που κατηγορείται πως αξίωνε και εισέπραττε «φακελάκι» έως και 1.600 ευρώ από καρκινοπαθείς για την επίσπευση του χειρουργείου τους.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την τετελεσμένη πράξη του χρηματισμού κατ’ επάγγελμα για τους 11 από τους 16 παθόντες (αθωώθηκε για τους 5) και για την πράξη της απόπειρας απειλής και εκφοβισμού επί σκοπώ τον επηρεασμό της κατάθεσης των μαρτύρων και την παρεμπόδιση της απονομής της δικαιοσύνης για 3 περιπτώσεις.

Το Δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών για την πρώτη πράξη και 3 μηνών για τη δεύτερη, με τριετή αναστολή, ωστόσο του επέβαλε τον όρο της εμφάνισης κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Ο γιατρός είχε συλληφθεί επ’ αυτοφόρω τον Ιανουάριο του 2019 με προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 1.000 ευρώ, καθώς είχε προηγηθεί καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ από γυναίκα ασθενή ότι της ζήτησε χρήματα για να επισπευθεί η χειρουργική της επέμβαση.

Κατά την ακροαματική διαδικασία προέκυψε πως ο κατηγορούμενος ζητούσε χρήματα από τους ασθενείς τους (16 καταγγέλλοντες), για να μπορέσει να παρακάμψει υπέρ τους τη λίστα αναμονής στα χειρουργεία. Όλες οι καταγγελίες αφορούν το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον ίδιο μήνα του επόμενου έτους. Μάλιστα, κάποιες εκ των καταγγελλόντων κατέθεσαν πως ο κατηγορούμενος απηύθυνε απειλές προσπαθώντας να τους επηρεάσει ώστε να μην καταθέσουν εις βάρος του. «Θα βρεις τον μπελά σου και συ κι εγώ», φέρεται να έλεγε μεταξύ άλλων.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστήριξε πως έπεσε θύμα πλεκτάνης από την καταγγέλουσα, καθώς εκείνο το χρονικό διάστημα προετοιμαζόταν να αναλάβει διοικητική θέση στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν. «Δεν γνώριζα τι περιείχε ο φάκελος, πίστευα πως ήταν σε ένδειξη ευχαριστίας», είπε μεταξύ άλλων.

Το Δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του και τον έκρινε ένοχο, με τον ίδιο να ασκεί έφεση επί της απόφασης.

Μακεδονία





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0