Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Η πρόεδρος του Κιργιστάν προειδοποιεί για νέες βιαιότητες

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Η πρόεδρος του Κιργιστάν προειδοποιεί για νέες βιαιότητες

Η Ρόζα Οτουνμπάγεβα, που ορκίστηκε το Σάββατο προσωρινή πρόεδρος του Κιργιζιστάν, προειδοποίησε σήμερα ότι εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος να σημειωθούν νέες βιαιότητες στη χώρα.

 "Μπορεί να υπάρξουν και άλλες εκρήξεις. Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε ότι έχει επικρατήσει ηρεμία και μπορούμε να καταπιαστούμε με την ανοικοδόμηση", δήλωσε η Οτουνμπάγεβα στον Ρώσο Πρόεδρο, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Η ίδια έχει δεσμευθεί να ασκήσει προσπάθειες για τη δημιουργία ενός πολιτικού συστήματος που βασίζεται στην αυστηρή τήρηση του κράτους δικαίου, μετά τις φονικές εθνοτικές συγκρούσεις στις πόλεις Ος και Τζαλαλαμπάντ.

Οι βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε Κιργίζιους και Ουζμπέκους τον περασμένο μήνα  είναι οι χειρότερες που έχουν σημειωθεί στην περιοχή από το 1991 και μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Ακόμη

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ, που έχουν στρατιωτικές βάσεις στο Κιργιστάν ανησυχούν ότι οι πρόσφατες ταραχές αποτελούν πρόσφορο έδαφος για επιθέσεις ισλαμιστών εξτρεμιστών και για δράσεις συμμοριών ναρκωτικών. Μετά το δημοψήφισμα στη χώρα, ο Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι η χώρα μπορεί να καταρρεύσει και ότι η ψηφοφορία ενδέχεται να επιτρέψει σε εξτρεμιστές να πάρουν την εξουσία.

Μετά την εκλογή της Οτουνμπάγεβα, ο Ρώσος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα υποστηρίξει το Κιργιστάν, δηλώνοντας: "Μπορείτε πάντα να βασίζεστε στο ρωσικό λαό και στο ρωσικό κράτος".

5/7/2010

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=180269





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone

01 Αυγούστου 2024, 20:07
- Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν Τι αποκαλύπτουν οι New York ...

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0