Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Άναψε φωτιές η δήλωση Καστανίδη υπέρ εκλογών

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Άναψε φωτιές η δήλωση Καστανίδη υπέρ εκλογών

Αναστάτωση προκάλεσε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου μια δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη με την οποία άφηνε να εννοηθεί πως τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, καθώς το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών για να μην λειτουργήσουν αποσταθεροποιητικά για την πορεία της οικονομίας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Θέμα 9,89", ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν διαδικασίες νέας δημοκρατικής νομιμοποίησης κι έκανε λόγο για μέτρα που προκαλούν ιδεολογική πικρία και που καμία σοσιαλιστική κυβέρνηση δεν θα λάμβανε εάν δεν υπήρχε απόλυτη ανάγκη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε χαρακτηριστικά: "Υπάρχει ανάγκη δημοκρατικής νομιμοποίησης. Εάν δεν σκεφτόμαστε τη δημοκρατική νομιμοποίηση που πρέπει να έχει μια πολιτική, η αίσθηση που έχω από τον ιστορικό κύκλο γεγονότων, από τη σύσταση της ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα, είναι ότι  στο τέλος ίσως μία γενναία κυβέρνηση να έχει σώσει τη χώρα, αλλά για τα επόμενα 30 χρόνια δε θα υπάρχει κεντροαριστερά".

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του μετά τη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή και διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σκέψη περί πρόωρων εκλογών. Συνεργάτες του τόνιζαν χαρακτηριστικά: "Δεν υπάρχει κανένα θέμα εκλογών, ούτε σαν σκέψη. Άλλωστε, ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του στην 'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία' ήταν κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο".

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες που ο υπουργός Δικαιοσύνης τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών. Την προηγούμενη εβδομάδα, σε γεύμα με δημοσιογράφους, είχε μιλήσει για διπλές κάλπες τον Νοέμβριο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις, είχε τονίσει πως ο κ. Καστανίδης ουδέποτε είχε πει κάτι τέτοιο δημοσίως.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο MEGA, απέφυγαν να σχολιάσουν τις δηλώσεις Καστανίδη.

Στη Ρηγίλλης, πάντως, εκτιμούν ότι το σενάριο για εθνικές εκλογές μαζί με τις αυτοδιοικητικές παραμένει ανοιχτό και για τον λόγο αυτό ο Αντώνης Σαμαράς έχει θέσει τον κομματικό μηχανισμό σε εκλογική ετοιμότητα κι έσπευσε να παρουσιάσει τις προτάσεις του για απαλλαγή από το μνημόνιο μέσα στον Ιούλιο.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης δήλωσε για την τοποθέτηση Καστανίδη: "Δεν ξέρω αν με αυτό τον τρόπο προτρέπει τον πρωθυπουργό να πάει σε πρόωρες εκλογές. Αν το νομίζει, θα πρέπει να το πει στον ίδιο".


"Αυτοί που είναι μέσα μπορεί να ξέρουν περισσότερα από εμάς που είμαστε έξω" ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη.

9/7/2010

MEGA TV

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0