Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Πως δεν θα κοπούν οι δαπάνες για το φάρμακο - του Τάσου Τέλλογλου

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Πως δεν θα κοπούν οι δαπάνες για το φάρμακο - του Τάσου Τέλλογλου

Την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση του Λαϊκού Νοσοκομείου της Αθήνας συνεκάλεσε σύσκεψη, για να εφαρμόσει στις κλινικές του νοσοκομείου οριζόντια περικοπή της δαπάνης για το φάρμακο κατά 20%. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν μπροστά τους ένα πινακάκι, που αποτύπωνε την δαπάνη ανα κλινική, το πρώτο τετράμηνο του 2010. Έλα ομως που τα ποσά που αναγράφονταν κατά κλινική δεν είχαν σχέση με την πραγματική δαπάνη, καθώς ενα "έξυπνο" σύστημα, με την συμπαιγνία αρκετών παραγόντων του νοσοκομείου, "διένειμε" έτσι το κόστος ωστε να μην γεννά υποψίες για το ποια τμήματα κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά στο ασφαλιστικό μας σύστημα.

Πολύ σύντομα οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν οτι δεν είναι σε θέση να αποφασίσουν το παραμικρό, καθώς δεν είχαν τη βάση πάνω στην οποία θα ηταν σε θέση να πάρουν τις αποφάσεις. Αυτό ήθελαν εξάλλου και εκείνοι που είχαν σχεδιάσει αυτό το εξαιρετικά "ελληνικό "σύστημα συλλογής των στοιχείων.

Αποφάσισα να γράψω το περιστατικό σαν μία απάντηση σε εκείνους που θεωρούν μονομερή και μονόπλευρη και κουραστική την αναφορά στο θέμα, το οποίο μόνο αν αντιμετωπιστεί σαν "πόλεμος" της κοινωνίας με συγκεκριμένους "εχθρούς" που κερδίζουν απο αυτή την ιστορία θα έχει αποτελέσματα.

Ενώ είχα σχεδόν κλείσει με αυτές τις παρατηρήσεις, γιατρός εμπλεκόμενος στην υπόθεση των υπερτιμολογημένων ορθοπαιδικών των Depuy με κάλεσε σε ραντεβού για να μου εξηγήσει την δική του εκδοχή των πραγμάτων. Τον άκουσα με ενδιαφέρον -ο άνθρωπος αναμφισβήτητα εχει προσφέρει -αλλά δέν μπορώ να πώ οτι πείστηκα. Τα νούμερα μιλούν απο μόνα τους.

Λίγες μέρες μετά την συνάντησή μας, ανακάλυψα σε ενα παλιό αρχείο ότι το 1998 ο τότε υπουργός Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου τον είχε κατηγορήσει για φοροδιαφυγή 30 εκατομμυρίων δραχμών, για την οποία προφανώς δεν τιμωρήθηκε. ΄Υστερα άρχισε η ακμή της συνναλλαγής με τα ορθοπαιδικά την οποία ο ίδιος αρνείται. Όπως την αρνούνται και οι υπόλοιποι. Οι οποίοι και πάλι απευθύνονται σε γνωστούς και φίλους μέσα και εξω απο την κυβέρνηση, δύο πανεπιστημιακοί ενας στην Αθήνα και ενας στην κεντρική Ελλάδα απευθύνθηκαν ήδη σε πολιτειακό παραγοντα ο πρώτος και σε υφυπουργό απο την περιφέρειά του ο δεύτερος, για να πέσουν στα μαλακά. Αν γίνει αυτό μήν εκπλαγείτε για εναν τρίτο ρόλο αφαίμαξης του συστήματος από τους "εχθρούς".

12/7/2010


protagon.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0