Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τα "ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα"

Αρχική | Απόψεις | Τα "ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα"

Με αφορμή το μπάχαλο που εξακολουθεί να επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, όπου η πλειοψηφία των διοικητών και λοιπών ακριβοπληρωμένων - πλην ακατάρτιστων - χαραμοφάηδων γραφειοκρατών ενδιαφέρεται για ο,τιδήποτε άλλο εκτός από τα θέματα της Υγείας, παραθέτουμε το παρακάτω άρθρο, που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Απρίλιο, αλλά είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρο.

Μέσα στον Μάρτιο ανακοινώθηκαν-επιτέλους-οι νέοι Διοικητές των Νοσοκομείων της χώρας. Με κεκτημένη ταχύτητα από τα όμορφα και παχιά λόγια που συχνά ακούμε τον τελευταίο καιρό από τους κυβερνώντες  για τους  «άριστους» που θα μπουν μπροστά και θα σώσουν τη χώρα, περιμέναμε να εφαρμοστεί στην πράξη η αξιοκρατία που τόσο την έχει ανάγκη ο τόπος.


Περιμέναμε το νέο ξεκίνημα. Τα δείγματα  της ουσιαστικής αλλαγής στην νοοτροπία δεκαετιών για να γιορτάσουμε όλοι μαζί το τέλος της διαπλοκής και της διαφθοράς και την αυγή μιας νέας Ελλάδας. Οι Διοικητές θα διορισθούν αξιοκρατικά διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους οι νέοι ηγέτες. Εμείς δεν θα τους «φυτέψουμε» όπως οι προηγούμενοι δήλωναν με νόημα. Τα εχέγγυα της διαφάνειας θα ήταν αναμφισβήτητα-όπως άλλωστε αναμφισβήτητη είναι η ικανότητα ορισμένων να εξελίσσουν την Ελληνική γλώσσα : Οι Διοικητές-μας είπαν-θα διορισθούν…  με την μέθοδο της «ανοιχτής διακυβέρνησης»(;;;;)  


Και ως εδώ βέβαια δεν θα είχαμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε  ούτε την διαδικασία ούτε τις προθέσεις.


Όμως τι σχέση μπορεί να έχουν με την υγεία και την διοίκηση των Νοσοκομείων πολιτικοί  μηχανικοί, δικηγόροι, μαθηματικοί, φιλόλογοι, βιολόγοι, γυμναστές, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας (!),νοσηλευτές, συνταξιούχοι του λιμενικού(!!), κοινωνικοί λειτουργοί, φυσικοθεραπευτές, συνταξιούχοι αστυνομικοί και αξιωματικοί του στρατού,  συνταξιούχοι δάσκαλοι και καθηγητές, συνταξιούχοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα γενικώς,   τέως Δήμαρχοι, τέως βουλευτές, φοροτεχνικοί, ασφαλιστές, τραπεζικοί υπάλληλοι, επιχειρηματίες(sic), χημικοί μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, τεχνολόγοι, υπάλληλοι Δημοσίου Δικαίου, κλητήρες και διάφοροι άλλοι αξιόλογοι κατά τα άλλα συμπολίτες μας.


Με ποια λογική σε ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της χώρας  διορίζεται Διοικητής ένας συνταξιούχος αεροπόρος(!) Ή-για να το ελαφρύνουμε κάπως το θέμα- πόσο άνετα θα αισθάνονται οι ασθενείς, οι γιατροί και οι υπάλληλοι με Διοικητή Νοσοκομείου   Κτηνίατρο;; Πώς θα μπορέσουν όλοι αυτοί οι κατά κοινή ομολογία άσχετοι με το αντικείμενο να «παλέψουν» με τα καρτέλ των φαρμάκων και με τα «τρωκτικά» των προμηθειών  που τόσο πολύ μας απασχόλησαν τον τελευταίο καιρό; Πώς θα μπορέσουν να εξορθολογήσουν τα έξοδα -χωρίς αντίκρισμα- ενός συστήματος υγείας που σύμφωνα με την Υπουργό Υγείας νοσεί θανάσιμα; Και γιατί σε τελική ανάλυση,  σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο οι Διοικητές των Νοσοκομείων να είναι μάνατζερ- επιστήμονες που έχουν σπουδάσει Διοίκηση Νοσοκομείων και μόνο εδώ να αντιμετωπίζουμε  αυτή την ιλαροτραγική  κατάσταση;  


Απαντήσεις δεν υπάρχουν. Η «ανοιχτή διακυβέρνηση» και οι μεγαλοστομίες περί διαφάνειας αποτελούν κενό γράμμα και κάτω από τις απίστευτες κοινωνικές και οικονομικές αναταράξεις που ζούμε τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστόν πιο προσεκτική. Η γνωστή επωδός «και οι άλλοι τα ίδια έκαναν» μόνο θλίψη και αηδία προκαλεί στις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει ο λαός μας. 

Την ίδια θλίψη βέβαια προκαλεί η πλήρης και αβασάνιστη αποδοχή του γεγονότος από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από τα μέσα ενημέρωσης που σε κάθε άλλη περίπτωση έχουν άποψη επί παντός. Για κάθε ενδιαφερόμενο πάντως, στην ιστοσελίδα www.opengov.gr υπάρχουν αναρτημένα τα βιογραφικά των νέων Διοικητών. Καλή ανάγνωση.

10/4/2010

Εφημερίδα ΛΑΟΣ Ημαθίας





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0