Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ομάδες "ΔΙΑΣ" σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Ομάδες "ΔΙΑΣ" σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα

Στη «μάχη» της εγκληματικότητας ρίχνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη περισσότερους από 570 «μηχανοκίνητους» αστυνομικούς οι οποίοι θα στελεχώσουν την ομάδα ΔΙΑΣ στους νομούς της Βόρειας Ελλάδας.

Οπως ανακοινώθηκε χτες το πρόγραμμα της δίκυκλης αστυνόμευσης μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όπου ξεκίνησε να εφαρμόζεται επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα καθώς σχεδιάστηκαν μηχανοκίνητες περιπολίες τις οποίες θα αναλάβουν συνολικά 1.060 αστυνομικοί.

Οι επιτελείς αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αφού «χαρτογράφησαν» την εγκληματικότητα κάθε νομού ανακοίνωσαν την έναρξη των μηχανοκίνητων περιπολιών σε περισσότερες από 100 περιοχές σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας.

Η στελέχωση

Οπως ανακοινώθηκε, στη Βόρεια Ελλάδα συνολικά θα διατεθούν 572 αστυνομικοί οι οποίοι με 286 μοτοσικλέτες ανά δύο θα περιπολούν από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ σε γειτονιές όπου έχει καταγραφεί υψηλή εγκληματικότητα. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΕΛΑΣ, στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης την ομάδα ΔΙΑΣ θα στελεχώσουν συνολικά 120 αστυνομικοί οι οποίοι «χωρισμένοι» σε τρεις βάρδιες θα περιπολούν στους τομείς που έχουν επιλεγεί στην Ορεστιάδα, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα και τη Δράμα.

Στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας η ΕΛΑΣ θα διαθέσει 140 μοτοσικλετιστές οι οποίοι με 70 μοτοσικλέτες θα περιπολούν στις γειτονιές των νομών. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στους νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Σερρών και Πιερίας, όπου οι αστυνομικοί θα περιπολούν σε τρεις βάρδιες ενώ λιγότερες περιπολίες έχουν σχεδιαστεί για τους νομούς Κιλκίς, Χαλκιδικής και Νάουσας.

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η μηχανοκίνητη ομάδα ΔΙΑΣ θα στελεχωθεί από 84 αστυνομικούς, οι οποίοι θα περιπολούν στους νομούς Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών.

Βάσει σχεδιασμού

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η πρώτη φάση εφαρμογής του προγράμματος είχε ξεκινήσει το Μάρτιο σε 75 δήμους της Αττικής και 21 περιοχές της Θεσσαλονίκης με 2.448 αστυνομικούς, ενώ σήμερα η ομάδα ΔΙΑΣ στελεχώνεται συνολικά από 3.640 αστυνομικούς σε όλη τη χώρα. «Αποτελούν την αιχμή του δόρατος της εμφανούς αστυνόμευσης. Οι 1.060 αστυνομικοί που στελεχώνουν τη ΔΙΑΣ στην περιφέρεια θα αστυνομεύουν περισσότερες από 100 περιοχές σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, βάσει σχεδιασμού που στηρίζεται στη χαρτογράφηση της εγκληματικότητας, την έκταση και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, τα πρώτα αποτελέσμα της εφαρμογής της Δίκυκλης Αστυνόμευσης είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα. Οπως ανακοινώθηκε, τον πρώτο μήνα των περιπολιών στη Θεσσαλονίκη οι ληστείες μειώθηκαν κατά 39,39%, κατά 26,19% μειώθηκαν οι κλοπές – διαρρήξεις ενώ κατά 13,58% μειώθηκαν οι κλοπές τροχοφόρων.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Κυριακούλης

Αγγελιοφόρος

 

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0