Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Προπαντός ψυχραιμία - Επιθετική ειρηνική στρατηγική για το Πίρι Ρέις - της Κύρας Αδάμ

Αρχική | Απόψεις | Προπαντός ψυχραιμία - Επιθετική ειρηνική στρατηγική για το Πίρι Ρέις - της Κύρας Αδάμ

Η κυβέρνηση επιμένει «σε επιθετική ειρηνική στρατηγική» απέναντι στην Τουρκία, ώστε «να πιέσει» την Αγκυρα «να καθήσει στο τραπέζι του διαλόγου», ενώ θεωρεί λάθος να οδηγήσει σε κλιμάκωση της έντασης.

Με παράλληλες δηλώσεις τους τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Αμύνης Π. Μπεγλίτης επέμειναν ότι θα ακολουθήσουν την ανωτέρω τακτική, αναγνωρίζοντας πάντως ότι τους προβληματίζει ιδιαιτέρως η στάση της Τουρκίας και με τις πρόσφατες προκλητικές κινήσεις του «Πίρι Ρέις».

Ο κ. Δρούτσας ανέφερε χθες ότι η Τουρκία πράγματι «επιχειρεί να δημιουργήσει συνθήκες έντασης και να οξύνει την κατάσταση στο Αιγαίο αναμασώντας θέσεις εκτός διεθνούς νομιμότητας».

Κατά τον κ. Δρούτσα, η κυβέρνηση απαντά «βάσει του σχεδιασμού μας, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απαντούμε με ξεκάθαρο τρόπο κατοχυρώνοντας τις νομικές και πολιτικές μας θέσεις και ταυτόχρονα ορίζουμε εμείς τον ρυθμό και την ένταση σε όλα αυτά τα γεγονότα...».

Ομοίως ο κ. Μπεγλίτης επέμεινε ότι θα ήταν «σοβαρό στρατηγικό λάθος να πάμε στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης της έντασης...». Εξέφρασε ακόμα την πεποίθηση ότι η «επιθετική ειρηνική στρατηγική που έχουμε επιλέξει είναι η μόνη αξιόπιστη και αποτελεσματική στρατηγική για να αναγκαστεί η Τουρκία επιτέλους να καθήσει στο τραπέζι του διαλόγου...». Χαρακτήρισε μάλιστα το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης «ασφαλές αγκυροβόλιο για την επίλυση της υφαλοκρηπίδας».

Στο μεταξύ η Αγκυρα εξακολουθεί να βολτάρει με το «Πίρι Ρέις» και πάνω σε τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ενώ επιμένει, απαντώντας στα ελληνικά διαβήματα, ότι δεν αναγνωρίζει υφαλοκρηπίδα στα νησιά, αλλά ούτε και υφαλοκρηπίδα πέραν των 6 ν.μ. στις ηπειρωτικές ακτές.

* Για «χαμηλή αντίδραση» της κυβέρνησης στην υπόθεση του «Πίρι Ρέις» μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη και ζήτησε να γίνει «σοβαρότατη κινητοποίηση» ενημέρωσης των συμμάχων της χώρας για τις ενέργειες της Τουρκίας. Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», η πρώην υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την Τουρκία ότι «δυναμιτίζει το κλίμα» και πρόσθεσε ότι «κάνει πολύ μεγάλο λάθος αν νομίζει ότι με το να βγάλει το σκάφος στο Αιγαίο αποκτά το παραμικρό δικαίωμα πάνω στην υφαλοκρηπίδα».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



γιωργος την 21 Ιουλίου 2010, 14:15
Σχόλιο από γιωργος
Μα ολο αυστηρη γλωσσα χρησιμοποιουμε
εχει μαλιασει η γλωσσα μας θα βγαλει φουσκαλες απο την αυστηροτητα μας,
Οι τουρκοι δεν καταλαβαινουν τετοια , θα καταλαβουν ομως διοτι δεν ειναι καθολου χαζοι αν πεσουν καμια 10 αρια προειδοποιητικες βολες σε αποστασι 10 μετρα απο το πιρι ρεις τοτε θα καταλαβουν αρκετα .
Εδω σε λιγο θα ερθουν εξω απο τον σαρωνικο ...και εμεις αυστηρη γλωσσα παλι?
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
Παύλος Καρκανίδας την 21 Ιουλίου 2010, 07:39
Σχόλιο από Παύλος Καρκανίδας
Ναί συμφωνώ με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη!

Για «χαμηλή αντίδραση» της κυβέρνησης στην υπόθεση του «Πίρι Ρέις» μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη και ζήτησε να γίνει «σοβαρότατη κινητοποίηση» ενημέρωσης των συμμάχων της χώρας για τις ενέργειες της Τουρκίας. Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», η πρώην υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την Τουρκία ότι «δυναμιτίζει το κλίμα» και πρόσθεσε ότι «κάνει πολύ μεγάλο λάθος αν νομίζει ότι με το να βγάλει το σκάφος στο Αιγαίο αποκτά το παραμικρό δικαίωμα πάνω στην υφαλοκρηπίδα».

Πέραν αυτών,θα πρέπει όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, να μεταχειριστούν αυστηρή γλώσσα γιά κάθε παραβίαση της Τουρκίας, προειδοποιώντας την ότι η ειρήνη μεταξύ των δύο κρατών κρέμεται από μία κλωστή, πού κάποτε θα σπάσει, με ολέθριες συνέπειες εκατέρωθεν.
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
γιωργος την 20 Ιουλίου 2010, 19:57
Σχόλιο από γιωργος
Αχ αυτη η ψυχραιμια , εως ποτε?

Δωσε θαρος στον ...χωριατη να σανεβει στο κρεβατι .
Τι ειναι αυτη η επιθετικη ειρηνικη πολιτικη ?
-Βυθισατε το πιρι ρεις ειρηνικα.
..και θα δεις αν ξαναπατησουν εδω.
Ας στειλουν ενα ειρηνικο φιρμανι στην Αγκυρα αν δεν βγειτε σε 1 ωρα απο τα νερα μας θα σας βυθισουμε κανονιστε τις πορειες σας .
Τι θα κανουνε τοτε ? πιστευετε οτι θα μεινουν μεσα ?
Θα τρεχουν να φυγουν αλλα με τετοιες ειρηνικες πολιτικες μας εχει ανεβει στο κρεβατι η τουρκια και μας βγαζει την γλωσσα. Να της την κοψουμε.
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 3 | προβολή: 1 - 3

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0