Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Διχάζει και νεκρός ο Τσαουσέσκου

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Διχάζει και νεκρός ο Τσαουσέσκου

Έγινε εκταφή των σορών του δικτάτορα και της συζύγου του που εκτελέστηκαν και ετάφησαν στο ίδιο νεκροταφείο

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

 

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Εγινε χθες το μεσημέρι στο κοιμητήριο Γκεντσέα, στο Βουκουρέστι, η εκταφή των σορών του εκτελεσθέντος δικτάτορα της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου και της συζύγου του, Ελενας, προκειμένου να πιστοποιηθεί αν πράγματι τα σώματα που είχαν ενταφιαστεί ανήκουν στο ζεύγος. Την εκταφή ζητούσαν με επιμονή, τα τελευταία χρόνια, τα δύο παιδιά του ζεύγους Τσαουσέσκου, καθώς αμφισβητούσαν ότι στο κοιμητήριο Γκεντσέα έχουν ταφεί οι γονείς τους. Ωστόσο οι Αρχές της Ρουμανίας δίσταζαν να ενδώσουν διότι φοβούνταν πιθανή αναζωπύρωση των παθών με προκλητικές εκδηλώσεις λατρείας από λιγοστούς αμετανόητους νοσταλγούς του παρελθόντος. 

Η μοναχοκόρη του ζεύγους Τσαουσέσκου, Ζόγια, είχε ξεκινήσει από το 2005 δικαστικό αγώνα προκειμένου να της δοθεί το δικαίωμα να μάθει πού ακριβώς ενταφιάστηκαν οι γονείς της. Η προσπάθειά της αυτή όμως διεκόπη από τον αιφνίδιο θάνατό της, το 2006, από καρκίνο. «Είμαστε πολύ κοντά στο να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια» δήλωσε ο γιος του ζεύγους, ο 62χρονος Βαλεντίν Τσαουσέσκου, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από την αδελφή του. Η εκτέλεση του λαομίσητου ζεύγους από τους επαναστάτες έγινε με συνοπτικές διαδικασίες και συνοδεύεται από φήμες ότι οι σοροί τους φυγαδεύθηκαν. Υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα από την εκτέλεση, αλλά όχι από την ταφή. 

Μια ομάδα γιατρών, με τη βοήθεια των υπευθύνων του νεκροταφείου, άνοιξαν τα δύο ξύλινα φέρετρα του δικτατορικού ζεύγους και περισυνέλεξαν, για δύο ώρες, γενετικό υλικό. Τμήματα των οστών τοποθετήθηκε μέσα σε ειδικές νάιλον σακούλες και θα οδηγηθούν στα ιατρικά εργαστήρια για περαιτέρω έρευνα. Η πιστοποίηση της ταυτότητας των σορών θα γίνει με τη διαδικασία ταυτοποίησης γενετικού υλικού. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων DΝΑ θα είναι διαθέσιμα σε μερικές εβδομάδες, ενώ μόλις αυτές ολοκληρωθούν, τα οστά θα ενταφιαστούν και πάλι. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η σορός του Τσαουσέσκου ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ΄ αυτή της συζύγου του. «Ενα χοντρό γκρίζο πανωφόρι ήταν τυλιγμένο γύρω από τη σορό του Τσαουσέσκου» δήλωσε ο εργαζόμενος στο κοιμητήριο Κορνέλ Μουντεάν, τονίζοντας παράλληλα ότι απαγορεύθηκε, από τις αστυνομικές αρχές, η είσοδος στον χώρο του νεκροταφείου για τους δημοσιογράφους και τα μέλη των ΜΜΕ. 

Ο Νικολάε και η Ελενα Τσαουσέσκου εκτελέστηκαν στις 25 Δεκεμβρίου του 1989, έπειτα από απόφαση του Στρατοδικείου της Ρουμανίας, που τους έκρινε ενόχους για σωρεία αδικημάτων, από παράνομο πλουτισμό ως γενοκτονία. 

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=2&artId=310069&dt=22/07/2010#ixzz0uOnBCe7O





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone

01 Αυγούστου 2024, 20:07
- Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν Τι αποκαλύπτουν οι New York ...

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0