Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Στη Βουλή ο φάκελος για το παραποιημένο έλλειμμα

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Στη Βουλή ο φάκελος για το παραποιημένο έλλειμμα

Στη Βουλή διαβίβασε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για τα παραποιημένα στοιχεία που έδωσε η χώρα μας στην Eurostat για το έλλειμμα.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, διαβίβασε τη δικογραφία στη Βουλή, καθώς προσέκρουσε, σύμφωνα με τις μηνυτήριες αναφορές, σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα μελών της προηγούμενης κυβέρνησης που ήταν υπεύθυνοι των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως το θέμα δεν αφορά το υπουργείο Υγείας και επισημαίνει ότι "το ζήτημα δεν αφορά στο υπουργείο Υγείας διότι στην ενημέρωση που γίνεται προς το υπουργείο Οικονομικών και την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, οι οποίοι ενημερώνουν τη Eurostat, όλα τα στοιχεία που εστάλησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, υπήρξαν πάντοτε ακριβή, πλήρη, διασταυρωμένα και διαφανή, είχαν δε παρουσιαστεί κατ' επανάληψη και στη Βουλή των Ελλήνων".

Την μήνυση για τα παραποιημένα στοιχεία που εστάλησαν στην ΕΕ είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Θανάσης Πλεύρης και 3 ιδιώτες.

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας είχε καταθέσει και ο Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος έκανε λόγο για πλαστογραφία των δημοσιονομικών στοιχείων.

"Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ -δήλωσε ο κ. Πλεύρης- θεσμικά κατέθεσε τα στοιχεία τα οποία είχε στην δικαιοσύνη. Περιμένουμε να δούμε πόσο έχουν αξιολογηθεί αυτά τα στοιχεία για να χαράξουμε την περαιτέρω πορεία μας".

Το πόρισμα της επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής που συνεστήθη για να εξετάσει το θέμα αναφέρεται στις διαφορές του ελλείμματος του 2009 και επισημαίνει ότι στην αναθεώρηση των στοιχείων που ανακοίνωσε η τότε κυβέρνηση στις 2 Οκτωβρίου του ιδίου έτους δεν ενσωμάτωνε την επιδείνωση των δημοσιονομικών μεγεθών που έγινε μεταξύ Ιανουαρίου και τέλη Αυγούστου.

Στην κατάθεσή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρει ότι, ο υφυπουργός Υγείας με επιστολή του στη Βουλή στις 14 Απριλίου του 2009 παρουσιάζει ως έλλειμμα των νοσοκομείων στο 5,2 δισ. ευρώ. Στη Eurostat είχε σταλεί μια ημέρα μετά, που παρουσίαζε το έλλειμμα στα 2,2 δισ. ευρώ.

MEGA TV

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0