Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Σύντομα στο Wikileaks επιπλέον υλικό για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, λέει ο ιδρυτής του

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Σύντομα στο Wikileaks επιπλέον υλικό για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, λέει ο ιδρυτής του

Ουάσινγκτον

Την ύπαρξη αδημοσίευτου βίντεο και απόρρητων ντοκουμέντων που σχετίζονται με τον βομβαρδισμό αμάχων Αφγανών, κυρίως γυναικών και παιδιών, από την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ αποκαλύπτει ο Τζούλιαν Ασέιντς, ο ιδρυτής του Wikileaks, που πρόσφατα έδωσε στην δημοσιότητα 92.000 έγγραφα για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στα «
Νέα», ο ιδρυτής της ιστοσελίδας αυτής λέει χαρακτηριστικά: «Αν και συνήθως δεν συζητώ τις νέες διαρροές που θα έχουμε, αυτήν την περίοδο εργαζόμαστε πάνω σε ένα οπτικοακουστικό ντοκουμέντο και κάποια έγγραφα που σχετίζονται με τον βομβαρδισμό 150 Αφγανών- ανάμεσά τους αρκετές γυναίκες και παιδιά- από την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ. Θα το δώσουμε στη δημοσιότητα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Ο 39χρονος Τζούλιαν Ασέιντς αναφέρει ότι στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του Wikileaks έχει δεχτεί απειλές και εκβιασμούς, ενώ παρακολουθείται συστηματικά. «Γι' αυτό έχουμε θεσπίσει συγκεκριμένους κανόνες έτσι ώστε να επικοινωνούμε και να κινούμαστε με ασφάλεια, λέει ο αυστραλιανός πρώην χάκερ.

«Η πλέον επικίνδυνη κατάσταση που έζησα από τότε που δημιουργήσαμε το Wikileaks ήταν το 2007 στην Κένυα. Ήταν 3 τα ξημερώματα και έξι ένοπλοι άντρες εισέβαλαν στο διαμέρισμά μου. Βρισκόμουν εκεί για μία υπόθεση διαφθοράς στα ανώτατα κλιμάκια της πολιτικής ηγεσίας. Πριν προλάβουν να αντιδράσουν άρχισα να φωνάζω και βρέθηκα με άλλους ανθρώπους. Έτσι γλίτωσα», προσθέτει ο Τζούλιαν Ασέιντς.

Newsroom ΔΟΛ


in.gr

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone

01 Αυγούστου 2024, 20:07
- Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν Τι αποκαλύπτουν οι New York ...

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0