Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

"Ασανσέρ" το πλαφόν

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | "Ασανσέρ" το πλαφόν

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής προς τα πάνω


Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο με το πλαφόν στα καύσιμα που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των βενζινοπωλών. Το πρωί εκπρόσωποι των πρατηριούχων θα συναντηθούν εκ νέου με τον κ. Ρόβλια και στη συνέχεια θα γίνουν ανακοινώσεις.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ντίνος Ρόβλιας, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής του πλαφόν προς τα πάνω, καθώς, όπως είπε, «οι τιμές των καυσίμων αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι ελαφρώς ‘τσιμπημένες’».

«Στις προθέσεις μας δεν είναι να ζημιώσουμε τις επιχειρήσεις, ούτε να βάλουμε πλαφόν σε όλη την αγορά, αλλά να προστατεύσουμε τους καταναλωτές», είπε ο κ. Ρόβλιας. Απαντώντας στο αίτημα των πρατηριούχων για επιβολή πλαφόν σε όλα τα στάδια, ο υφυπουργός τόνισε ότι πλαφόν μπαίνει όπου παρατηρούνται φαινόμενα κερδοσκοπίας και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν καταγγελίες για κερδοσκοπία στα διυλιστήρια.

Σε ερώτηση τί θα κάνει η κυβέρνηση στην περίπτωση που την επομένη της άρσης του πλαφόν η τιμή της βενζίνης εκτοξευτεί στα ύψη, ο κ. Ρόβλιας εξέφρασε την ελπίδα ότι θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και θα επέλθει εξομάλυνση της αγοράς.

Απέφυγε, ωστόσο, να δεσμευτεί εάν η κυβέρνηση θα άρει το πλαφόν μετά την Κυριακή. «Αφήστε να δούμε πώς θα κινηθεί η αγορά και τι θα γίνει με τα φορτηγά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Άρση το πλαφόν τώρα, ή επιβολή σε όλα τα στάδια», επέμεινε από την πλευρά του ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να επιβάλει πλαφόν στον εύκολο στόχο.

Στο μεταξύ, ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου παραπέμφθηκε να δικαστεί ο βενζινοπώλης, ο οποίος συνελήφθη στην Καλλιθέα για παραβίαση του πλαφόν στην τιμή της βενζίνης.

Σε βάρος του επιχειρηματία ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του αγορανομικού κώδικα σε συνδυασμό με την απόφαση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με την οποία ορίστηκε ανώτατη τιμή πώλησης της βενζίνης στα 1,47 ευρώ.

ΣΚΑΪ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

01 Αυγούστου 2024, 14:25
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοινώθηκε από τον Παύλο Μαρινάκη ως νέος Επίτροπος της Ελλάδος στην ...

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0