Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ουσία και επικοινωνία - της Ελιζαμπέττας Καζαλόττι

Αρχική | Απόψεις | Ουσία και επικοινωνία - της Ελιζαμπέττας Καζαλόττι

Τα προγνωστικά πήραν και έδωσαν μέχρι τελευταίας στιγμής και τις πρώτες πρωινές ώρες απονεμήθηκαν τα χρυσά αγαλματάκια σκηνοθεσίας: Α' και Β' ανδρικού και γυναικείου ρόλου κ.λπ., κ.λπ.

Στη συνέχεια η φιέστα μεταφέρθηκε στην ελληνική πρωτεύουσα του κινηματογράφου, τη Θεσσαλονίκη.

Αναμενόμενες οι εξελίξεις αφού δεν έλειψαν και οι έντονες διαμαρτυρίες που, έξω από τις αίθουσες προβολής, συνηθίζεται να «στοιχειώνουν» την πρώτη παρουσίαση αμφιλεγόμενων ταινιών.

Ολα καλά μέχρι εδώ, ωστόσο η επιτυχία κάθε ταινίας κρίνεται τον χειμώνα στις αίθουσες. Και η επιτυχία του νέου, πολυμελούς και πολυσύνθετου κυβερνητικού σχήματος θα κριθεί οσονούπω εκ του αποτελέσματος και δίχως περίοδο χάριτος, αφού σαφώς δεν το επιτρέπουν οι καιροί.

Σε ένα μεγάλο επικοινωνιακό εγχείρημα αποφάσισε να προχωρήσει ο πρωθυπουργός, ρίχνοντας στη μάχη όλα τα «αξιοποιήσιμα» στελέχη του κόμματος. Δημιουργήθηκε έτσι, για τα μάτια του κόσμου τουλάχιστον, μια μεγάλη ετοιμοπόλεμη στρατιά αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τον πανίσχυρο εχθρό. Και εδώ είναι εμφανής η αναφορά στην πλέον δοκιμασμένη συνταγή του Χόλιγουντ.

Με τη διάφορα ότι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, το επικοινωνιακό τρικ δεν είχε τον προσδοκώμενο θετικό αντίκτυπο στην κοινή γνώμη. Και ήδη από τις πρώτες δημοσκοπήσεις διαφάνηκε ότι οι πολίτες δεν μασάνε και ότι ο ανασχηματισμός, αντί να βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησης, μάλλον πέτυχε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Και είναι λογικό, καθώς αποτελεί πλέον κοινό μυστικό ότι ο μπαμπούλας που τρώει τα Ελληνόπουλα και τις περιουσίες τους και οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία δεν βρίσκεται εκτός του συστήματος, αλλά στο εσωτερικό του.

Αντιμέτωποι με τον εαυτό τους και τον εσωτερικό εχθρό που κατοικοεδρεύει στις υπηρεσίες τους, και όχι με έναν αόρατο εχθρό, βρίσκονται παλαιοί και νέοι υπουργοί και υφυπουργοί. Ο Kramer, για να παραμείνουμε στο Χόλιγουντ, αντιμετωπίζει τον Kramer. Ετσι και οι διαμάχες για αρμοδιότητες και οφίτσια καθόλου δεν ωφελούν ούτε την εικόνα ούτε και το έργο της κυβέρνησης, αντιθέτως παραπέμπουν σε άλλες εποχές και στα μεγάλα φαγοπότια του παρελθόντος.

Καθόλου δεν μας αφορά με λίγα λόγια αν τον ΟΠΑΠ θα τον αναλάβει ο υπουργός Υγείας, Διατροφής και Αθλησης ή ο συνάδελφός του που διαχειρίζεται το πακέτο Πολιτισμού και Τουρισμού. Ας αποφάσιζαν και ας διέταζαν όσο ήταν καιρός (Μέγα λάθος η δημοσιοποίηση της σύγχυσης). Αντιθέτως νοιαζόμαστε, και πολύ μάλιστα, για το ποιος θα φέρει το συντομότερο δυνατόν εις πέρας το δύσκολο έργο της εξυγίανσης χώρων στους οποίους παραδοσιακά ελλοχεύει η διαφθορά.

Και αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα, ίσως, ο μοναδικός άσος στο μανίκι του πρωθυπουργού, να αντισταθμίσει τις δυσβάσταχτες θυσίες στις οποίες καλούνται οι Ελληνες πολίτες με την παραδειγματική τιμωρία όσων διαχειρίστηκαν, με τον τρόπο που τα διαχειρίστηκαν, τα οικονομικά της χώρας. Πρόκειται για ένα μέτρο χωρίς οικονομικό κόστος και για τη μόνη μορφή επικοινωνιακής πολιτικής που ενδέχεται να φέρει αποτελέσματα και να κατευνάσει τον Ελληνα πολίτη, που σήμερα αναζητά απεγνωσμένα η επικοινωνία να ανταποκρίνεται επιτέλους στην ουσία.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0