Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Η Κάρλα Μπρούνι, τα μυστικά αρχεία και η... κόλαση της Μισέλ Ομπάμα

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Η Κάρλα Μπρούνι, τα μυστικά αρχεία και η... κόλαση της Μισέλ Ομπάμα

Παρίσι, Γαλλία

Τη στιγμή που το Μέγαρο Ηλυσίων βρίσκεται αντιμέτωπο με κατηγορίες για «κατασκοπεία» δημοσιογράφου του Monde, η βιογραφία της Κάρλα Μπρούνι που έχει κάνει την εμφάνισή της στα βιβλιοπωλεία αποκαλύπτει ότι η σύζυγος Σαρκοζί χρησιμοποίησε αρχεία της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών για να εντοπίσει ποιοι διέσπειραν φήμες για το γάμο της τον περασμένο Μάρτιο. Το ίδιο βιβλίο εμφανίζει και την Μισέλ Ομπάμα να έχει εκμυστηριευτεί στην Κάρλα Μπρούνι ότι η ζωή στο Λευκό Οίκο είναι κόλαση...

Στη βιογραφία με τίτλο Η Κάρλα και οι Φιλόδοξοι, την οποία συνυπογράφουν οι Ιβ Ντερέ και Μισέλ Νταρμό, αναφέρεται ότι η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας παρέλαβε λίστες τηλεφωνικών κλήσεων και γραπτών κειμένων που ανήκαν στα πρόσωπα που εκείνη υποπτευόταν ότι βρίσκονταν πίσω από τις φήμες ότι διατηρούσαν αμφότεροι με τον Νικολά Σαρκοζί εξωσυζυγικές σχέσεις.

Οι αποκαλύψεις ότι το προεδρικό ζεύγος χρησιμοποίησε αρχεία της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών για να βρει ποιοι κρύβονται πίσω από τις φήμες δεν θα μπορούσαν να έχουν έλθει σε χειρότερη στιγμή, καθώς ο Σαρκοζί κατηγορείται από τη γαλλική Monde ότι «επιστράτευσε» τις υπηρεσίες αντικατασκοπείας για να εντοπίσει την πηγή δημοσιογράφου που ερευνούσε το πολιτικό-οικονομικό σκάνδαλο Βερτ-Μπετανκούρ.

Ο Monde έχει καταθέσει μήνυση κατ' αγνώστων για παραβίαση των νόμων περί προστασίας του απορρήτου των πηγών των δημοσιογράφων.

Και στο βάθος η Ρασιντά Ντατί

Η βιογραφία «δείχνει» για τη συνωμοσία την Γαλλίδα πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Ρασιντά Ντατί και την πρώην σύζυγο του αδελφού του Γάλλου προέδρου. Σκοπός των δύο γυναικών ήταν κατά το βιβλίο να διώξουν την Κάρλα Μπρούνι από το Μέγαρο των Ηλυσίων και να φέρουν πίσω στη Γαλλία την πρώην σύζυγο του Σαρκοζί, Σεσιλιά.

Στη βιογραφία αναφέρεται ότι η Κάρλα Μπρούνι τηλεφώνησε στην Σεσιλιά αμέσως μόλις έμαθε για τη συνωμοσία.

Η Ρασιντά Ντατί είχε περίοπτη θέση στην κυβέρνηση, αλλά περιθωριοποιήθηκε αφότου ο Νικολά Σαρκοζί παντρεύτηκε την Κάρλα Μπρούνι. Το βιβλίο υποστηρίζει ότι η Ντατί, η οποία είναι σήμερα ευρωβουλευτής, δεν θα σταμάταγε μπροστά σε τίποτα προκειμένου να επιστρέψουν οι ημέρες της δόξας.

Τον περασμένο Απρίλιο, όταν ήλθε στην επιφάνεια πως η Ρασιντά Ντατί μπορεί να βρίσκεται πίσω από τις φήμες, η Κάρλα Μπρούνι την είχε υπερασπιστεί λέγοντας ότι «πρόκειται για φήμες και εκείνη δεν πιστεύει τις φήμες».

Η «κόλαση» της Μισέλ Ομπάμα

Στην ίδια βιογραφία εμφανίζεται η Μισέλ Ομπάμα να έχει εκμυστηρευθεί στην Κάρλα Μπρούνι ότι η ζωή της στο Λευκό Οίκο είναι κόλαση».

«Μη με ρωτάς. Είναι κόλαση. Δεν το αντέχω» φέρεται να δήλωσε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ στην Κάρλα Μπρούνι κατά την επίσκεψη του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας στην Ουάσινγκτον τον περασμένο Μάρτιο.

Το σχόλιο που αποδίδεται στην Μισέλ Ομπάμα έχει γίνει πρωτοσέλιδο παγκοσμίως και ο Λευκός Οίκος έσπευσε την Παρασκευή να διαψεύσει ότι η Πρώτη Κυρία μίλησε με αυτά τα λόγια.

Η γαλλική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον εξέδωσε επίσης διάψευση, τονίζοντας ότι οι Νικολά Σαρκοζί και Κάρλα Μπρούνι «αποστασιοποιούνται πλήρως» από τον περιεχόμενο του βιβλίου.

Από την πλευρά του, ο ένας εκ των συγγραφέων του βιβλίου, Ιβ Ντερέ, υπεραμύνεται της αξιοπιστίας του βιβλίου, αρνούμενος να ονομάσει τις πηγές του καθώς τονίζει ότι θα επρόκειτο για παραβίαση των δημοσιογραφικών αρχών.

Newsroom ΔΟΛ

in.gr

 





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ισμαήλ Χανίγια: Τον σκότωσαν με εξελιγμένη βόμβα και όχι drone

01 Αυγούστου 2024, 20:07
- Την είχαν βάλει στον ξενώνα του δύο μήνες πριν Τι αποκαλύπτουν οι New York ...

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0